Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól tettem hogy rákiabáltam?...

Jól tettem hogy rákiabáltam? Ha nem akkor legközelebb mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kiskutyám 2-3hónapos, és játékból harapdál, de már elég durván meg morog rám ha elakarom venni a lábam tépi a nadrágom harapja a bokám, már kellemetlen. Rákiabáltam, azóta meg van sértődve. Ez pár perce volt, de félek, hogy már nem szeret. Legközelebb hogy állítsam le? Ha elhúztam a fejét magamtól az se volt jó még jobban morgott. Máskülönben kedves kis kutya, csak játék közben lesz vadabb.
2010. dec. 29. 19:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Azonnal vess véget a játéknak, amikor ilyet csinál, és "zárd ki a falkából" (pl. bezárod egy szobába ahol senki sincs) 5percre. Utánna engedd ki és ne is szólj hozzá, se semmi. Ha megint haraptál, újra zárd ki 5percre. Így megtanulja.
2010. dec. 29. 19:32
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tetted jól!

Ilyenkor, amikor durvul a helyzet, kiálts fel hangosan ha fáj. Majd állj fel szó nélkül és hagyd ott. Menj ki addig a konyhába, hagyd magára a kiskutyát. Amikor már lenyugodott akkor menj vissza és játszatok újra. Ezt eljátszod vele párszor akkor rá fog jönni, hogy nem lehet durván játszani.

Ez a kirekesztős módszer.

2010. dec. 29. 19:32
 3/22 anonim ***** válasza:
Jól tetted, most kell elkezdeni a nevelést. Mikor már 30-40 kilós lesz, akkor elkéstél. Az alomban a kiskutyák is ezt csinálják. Amikor az egyik erősebben megharapja a másik fülét, akkor ő is felnyüszít! Szólj rá, ha nem akarod, hogy nagy korában is csinálja.
2010. dec. 29. 19:33
 4/22 anonim ***** válasza:

Ne félj, szeret téged, csak duzzog... A miénk már ha egy kicsit keményebben rászólsz, bevágja a durcát. Volt, hogy anyukám rácsapott egy picit a fenekére, és egy negyed óráig nem lehetett a kutyához szólni.

Eliveg a vadulásra tényleg az a megoldás, hogy nem foglalkozol vele, teljesen elutasítod amíg meg nem nyugszik.

Milyen fajta?

2010. dec. 29. 19:36
 5/22 anonim ***** válasza:
50%

Nem fogtad fel, hogy ez egy állat? Álltoknál nincs olyan, hogy sértődés meg szeretet. Nehogy már lelkiismeret-furdalásod legyen!

A kutya meg egyébként egy falkalény, csak akkor fogad el vezérnek, ha erőt mutatsz. Nem fog megsértődni, a hierarchia benne van az ösztöneiben. A kiskutyák játékának pont az az egyik célja, hogy eldöntsék az erősorrendet. Nyilván meg kell mutatnod, hogy te vagy az erősebb. Sok gondot fog viszont okozni, ha nem fogad el vezérnek.

2010. dec. 29. 19:37
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor egész jól tettem, mert rászóltam megszeppent és ha odaadom a kezem nyalogatja.

A papucsokról hogy szoktassam le? Arra van valami módszer?

Mert most meg a papucsom rágja:D Pedig van sok játéka. De tény hogy 5napja van velem:)

2010. dec. 29. 19:37
 7/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen fajta, találtam, és nem értek a kutyákhoz.
2010. dec. 29. 19:40
 8/22 anonim ***** válasza:
58%

Nah.. mi az, hogy a kutyának nincsenek érzései!? Be tud durcázni, nem is kicsit! Máskülönben hogy örülne neked, amikor hazaérsz!?

Feltételezem neked nincs kutyád, vagy ha van is, sajnálom szegényt.. :s

Hát.. mivel még csak pár hónapos és nem rég van nálad, logikus hogy az kell ami a tiéd. :D Vedd el tőle, adj helyette mást neki, akkor rájön, hogy a játékaival lehet játszani, a papuccsal nem. :D

2010. dec. 29. 19:41
 9/22 anonim ***** válasza:
a papucsos téma engem is érdekelne :D
2010. dec. 29. 19:42
 10/22 anonim ***** válasza:

Hogyne tudna besértődni egy kutya. Az enyémet kéne látnod. Mindent elő tud adni még a hattyú halálát is...

Nálunk egyszer rágta szét a papucsot, a férjem megkérdezte tőle, hogy ez meg mi volt. (Persze nem ilyen kedvesen) Azóta nem nagyon van ezzel problémánk.

Viszont nincs már szinte egész pár zoknink, nagy erővel lopkodja őket... :DD

2010. dec. 29. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!