Milyen középtestű kutyát ajánlanátok kezdő tartásra,4 éves kisgyermek mellé?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a vadászkutyákra; spánielekre; spiccfélékre, bár ezek kicsik; vizslákra; stb...2010. dec. 29. 19:08
11/38 anonim válasza:
Pl. a magyar vizsla. Nagyon kedves és gyerekszerető amennyiben jól van nevelve, viszont nagyon nagy a mozgásigénye, ezzel számolni kell. Vagy még ott van a labrador, esetleg a collie. És minden kutyával sokat kell foglalkozni, nem csak a collieval. De kérdező, jobb lenne ha leírnád a körülményeidet, mennyi időd lenne a kutyára és a mozgatására, mennyit lenne egyedül, stb. így könnyebben ajánlhatnánk kutyákat. de a menhely is jó döntés, megmenthetsz egy életet, és a dolgozók tudnak segíteni, ha elmondod milyen kutyát keresel.
12/38 anonim válasza:
cocker spániel, boxer,...stb. sok fajta kutya van ami középtestű és akár gyerekekkel is jól ki jön.
13/38 anonim válasza:
igazad van első, de gondolj bele, hogy gyermekes anyuka, tehát szerintem a gyerekére több időt fordít mint a kutyára
14/38 anonim válasza:
ha bentre szeretnétek a selyem szörű terrier nagyon édes és okos azt olvastam nagyon gyerekszeretőek viszot a spánieleknek hullik a szőrük és nagyon játékosak a beagol-ok pedig hihetetlenül rosszak de nagyon
15/38 anonim válasza:
beaglek cukik nem rosszak csak olyanok mint a mai kisgyerekek elevenek. beagle,labrador,golden retriever,spániel,németjuhász, pekingi palota kutya,tacsko,vizslák, ír szetter,fox terier. általába kedves kérdező gyerekszerető kutyák munka és vadász kutyák, menhelyen élő keverékek is jók, fajtamentőknél faj tiszta kutyák
16/38 anonim válasza:
Labrador retriever, golden retriever, boxer, beagle, schnauzerek, spánielek. Majd írd meg hogy melyik mellett döntöttél:)
17/38 A kérdező kommentje:
Nos szerintem valami spániel, vagy beagle, esetleg golden retriever :) A spánielekről még annyit, hogy a cockert azt nem lehet kinnt tartani, jól tudom?
2010. dec. 30. 07:50
18/38 A kérdező kommentje:
Kedves tamash. Ecsetelem: Kint lenne a helye, a körülmények jók, a tél hideg, a nyár meleg. Hegyvidékes helyen lakunk, itt a Cserhát. A kertünk közepes méretű, és szeretnénk már egy kutyust.
2010. dec. 30. 13:45
19/38 anonim válasza:
Akkor szerintem ezek alapján golden retriever a megfelelő választás.
Beagle-t azért nem ajánlom, mert vadászkutya és ha szagot fog akkor elborul az agya és csak megy előre. Szökősek. Persze vannak jól nevelt beagle-k is! Csak általánosságban mondom.
Spancit én nem tartanék udvaron. Eléggé lakáshoz szoktak már ők is.
20/38 anonim válasza:
Husky. :) Szerintem a legbarátságosabb kutya. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!