Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lesz a kutyának ha...

Mi baja lesz a kutyának ha láncon van tartva?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 22:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
94%
Komolyan mondom, te vagy az a kategória, akinek még azt is meg kellene tiltani, hogy aranyhalat tartson.....
2010. dec. 27. 23:28
 22/36 anonim ***** válasza:
67%
A srác csak provokál titeket, nem veszitek észre? (közben meg jót röhög a felháborodásokon)
2010. dec. 27. 23:40
 23/36 anonim ***** válasza:
68%
Na.. te is egy ritka hülye ember vagy. Ezért nyugodtan le is pontozhatsz :) Szerinted mi baja lenne ha láncon tartják szegényt?? Az evés utáni hirtelen mozgástól gyomorcsavarodása lesz és nem bél. Legalábbis tudtommal. Miért lenne agresszív? áááá hülye kérdés.. Hát tök boldog kutyus lehet ha láncon tartják:) Szerinted is?^^ Ökör.-.- Bocs h így válaszolok, de ez az egyik dolog ami iszonyat módon fel tud idegesíteni. Ha láncon tartanak egy kutyát korlátozzák a mozgását, a szabadságát. Feszült lesz, szorongani fog, agresszív, depressziós lesz. Nem tud kiegyensúlyozott életet élni. És lehet, hogy nem fog megsértődni, nem fog utálni. Mert a kutyákban megvan az a dolog ami az emberből hiányzik. Még akkor is tudják szeretni a gazdájukat ha láncon tartják, verik, elhanyagolják stb. Én neked nem is ajánlok kutyát ha már csak meg is fordul a fejedbe az h láncon tartsd, na meg ez a hozzáállás. Na meg vajon miért nem mondjuk azt, hogy nem lesz semmi baja? Talán mert ez nincs így. Szüleid, hogy engedhettek meg neked kutyád??? Felelőtlen és rossz döntés volt. Ha meg kamu a kérdés és azért raktad fel mert ki van nyalva a hátsófélteked és ennyire unatkozol akkor megint egy csodás aljanép csoportba tartozhatsz, hogy ilyenekkel viccelődsz, mert ez igenis komoly dolog. Ha meg tényleg komolyan gondolod és nem kamu kérdés akkor szintén csak azt tudom mondani, hogy ritka nagy hülye szívtelen állat vagy b@zdmeg. Na jóéjszakát:)
2010. dec. 27. 23:42
 24/36 hell-ikon ***** válasza:
95%

"de az nem baj ha begolyózik

engem nem zavar"

Majd fog ha, eltépve a láncot vagy etetéskor valakinek a nyakának ugrik.

"ha jól tudom akkor én etetem, miért is sértődhetne meg?

amikor nem csinál semmit, szóval a semmiért cserébe eltartom!"

Ha anyád csak a szobádban tartott volna és enni adott volna, de nem mozdulhattál volna ki onnan soha akkor te, hogx érezted volna magad?

Mellesleg ha nem csinál szerinted semmit, akkor mi a pék füléért kell neked kutya?

A kutya nem egy tárgy amit megveszel aztán otthon a polcra rakod és néha-néha leporolod.

Arra tökéletesen alkalmas egy plüss v. porcelán kutya és etetni, oltatni és foglalkozni sem kell vele.

A kutya, mint az ember is _társas lény_ a szükségletei nem merülnek ki annyiban, hogy enni kap!!

2010. dec. 28. 07:00
 25/36 anonim ***** válasza:
96%

"én ember vagyok nem pedig állat"

Sőt, te az emberi faj szégyene vagy.

2010. dec. 28. 08:16
 26/36 anonim ***** válasza:
94%

Utolsónál a pont.

Az állatvédelmi törvény tiltja a fix és állandó láncon való tartást. Ami nem is csoda, merthogy egyértelműen állatkínzás. Nagyon nem bánnám ha lenne valaki aki feljelent ...

"Kedves" kérdező, áruld már el nekünk - akik barátnak, társnak, élőlénynek tartják a kutyájukat -, hogy neked mi a retkes jó fenének kell kutya?

2010. dec. 28. 08:40
 27/36 anonim ***** válasza:
95%

A válaszaid alapján látszik, hogy semmit nem tudsz a kutyákról, és arról, hogy igenis vannak érzéseik. Nem gondolataik, érzéseik!

Azt az egyet áruld el, mi értelme van kutyát tartani láncon? Minek? Mi a célotok vele?

2010. dec. 28. 09:57
 28/36 anonim ***** válasza:
93%

Nem Téged akarlak most sértegetni, de muszáj leírnom...nézd végig, hogy milyen településeken, milyen családok azok, akik láncra verve tartják a kutyát.

Ahol szegénység van, és az emberek buták és primitívek. Láttál Te már olyat, hogy egy kultúrált környezetben, ahol értelmes emberek laknak ki van kötve a kutya az udvaron? Nem, ilyen nincs.

És sajnos a te válaszaidból is azt látom, hogy azok közé az emberek közé tartozol, akikben semmi intelligencia nincs. Egy felelősségteljes gondolkozású ember nem ír olyanokat, amiket te leírtál.

Sajnálom, hogy ezt mondom, de ha úgy tartod a kutyát, hogy ki van kötve, akkor ezzel kiállítottad a saját szegénységi bizonyítványodat. És ezen nincs mit szépíteni, és felesleges ellenpéldákat keresni.

2010. dec. 28. 10:20
 29/36 capsread ***** válasza:
93%

A kutya alapvetően egy energikus lény, természeténél fogva a nomád életmódhoz szokott, folyton vándorolna, ezért kell vele sétálni. Mivel a kutyákat nagy távok megtevésére "tervezték", a nomád életmódból kifolyólag, ezért sok energiája van, ezeket le kell vezetni valahogy, ezért kell vele labdázni, futni, feladatokat adni neki. Ha nem segítünk neki levezetni ezeket az energiákat, akkor a kertben fog szaladgálni, vagy ép pusztítani fog a lakásban. De ha már láncra verjük, kikötjük, nem lesz esélye még csak erre sem, ezért a sok feles energia agresszióba csap át, mind az idegenekkel, mind a családtagokkal.

Ha ki akarod kötni a kutyád, legalább biztosítsd neki azt, hogy az energiáit le tudja vezetni, vidd el sétálni, labdázz vele sokat. Szerintem ha kutyasuliba járnál vele, az is sokat segítene, levezetni az energiáit. Ha a kutyád megfelelően ki lett fárasztva, nem buzog benne túl sok energia, akkor akár ki is kötheted, de csak olyan kötélre/láncra, ami legalább 4 méter hosszú, és lennie kell mellette friss víznek mindég, valamint biztosítani kell egy helyet, ahova az időjárás viszontagságai elől bemenekülhet.

Ennek ellenére vedd fontolóra, hogy akár meg is taníthatnád arra hogy ne hagyja el a helyét, vagy kertbe/kennelbe is zárhatnád, ami humánusabb egy picit, mint a lánc.

2010. dec. 28. 10:55
 30/36 anonim ***** válasza:
94%

A kutya számomra társ, barát, családtag. Egy érző lény, akit a szabadságtól megfosztasz, ha láncon tartod. Nem tudja az energiáját levezetni, ezért agresszív lesz. Nem tudsz vendéget hívni, mert a kutyád megtámadja, esetleg téged is.

A kutya boldogtalan lesz, mert nem kapja meg azt amire szükség van. Itt gondolok a sétákra, tanulásra, játékra (emberekkel, kutyákkal)

Nem szabad az ilyen "embereket", mint te az állatokkal hasonlítani, mert megsértjük vele az állatokat.

2010. dec. 28. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!