Hülye kérdés, de a huskyknak is a hátukra kunkorodó farkuk van, mint a malamutoknak?
A legtöbb huskys képen egyszerű lelógó farok látható, de nem kevésen azt látom, hogy ugyanúgy kunkorodik :S
Én azt hittem, hogy ez rájuk nem jellemző.
Csak azért kérdezem, mert egyik ismerősöm kapott egy (3 éves) huskyt, csak épp úgy néz ki, mint egy malamut, a feje nem olyan keskeny, vékony, hanem elég busa feje van, és kb. 40 kiló.
Ez egy huskyhoz túl nagy, malamuthoz pedig szerintem kicsi. Ezenkívül szakasztott olyan, mint egyik kutyahatározó kézikönyvemben készült malamut-fotók.
Rajtam kívül minden ember meg van róla győződve, hogy az husky. Ha kell, keresek fotót róla, csak nem túl jó minőség :)
nem hinném, hogy faroktartás alapján be lehetne lőni a fajtáját :)
az is lehet, hogy egyszerűen keverék, az értékéből mint családi kutya nem von le semmit.
egyébként ha fajtához értő embernek mutatsz róla képet, akkor talán előrébb jutsz a meghatározásban.
Az értékét nem ez határozza meg, de érdekes, hogy az előző és a mostani gazdája is válltig állítja, hogy egy huskyja van :))
Szakasztott malamut egyébként, csak a mérete nem az igazi, szóval az én tippem is az, hogy szánhúzó-keverék.
Nagyon sok a keverék és ha egyik szeme kék, azonnal huskynak titulálják.
A husky standard kimondottan tiltja a hátára kunkorodó farkat. A súlya meg egy kannak is legfeljebb 25-26 kiló. Ha egy kutyám 26 kilós, már fogyókúrába kezdünk.
Keskeny feje egy malamutnak is lehet. A huskyé sem keskeny.
Mármint az orr része, a huskynál nekem olyan rókaszerűnek tűnik, a malának viszont sokkal masszívabbnak.
Mindkét szeme barnás, ezért se tudom, hogy lehetett ennyi embert átverni azzal, hogy egy huskyt kapnak (előző tulaj is, mostani is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!