Behívás gondok. Mi a helyes ebben az esetben?
Figyelt kérdés
3 hónapja örökbe fogadtunk egy 1,5 év körüli kutyust. Nagyon értelmes, kedves kutya, de ugyanakkor elég makacs is. Ha lent vagyunk sétálni, akkor kész, megszűnik körülötte minden (főleg, ha másik kutya is van a közelben), szólhatunk neki, de meg se hallja. Ha elkezdek a másik irányba menni, akkor ugyan fut utánam, de elszalad mellettem. Ha gyors vagyok, akkor ilyenkor nyakon tudom csípni. Na most ugye ha elkaptam, akkor már nem kéne megbüntetni szerintem, mert a gazdánál lenni a "jó", és a nem odamenni a "rossz". Magától is néha hajlandó odajönni olyan negyed órás szólongatás után, akkor megdicsérem (kap jutalomfalatot is), de azt hogyan lehetne megértetni vele, hogy akkor éppen "rossz kutya", amikor hívom, és nem jön? :) Megyünk majd kutyaiskolába, de addig is kéne valami tanács.2010. dec. 26. 16:56
11/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van, lehet, hogy sokat várok tőle ennyi idő után. Ki tudja, milyen volt az előélete, aztán az illatosra, majd menhelyre került, biztos nem tudja még "elhinni", hogy nálunk már élete végéig szeretetben, biztonságban lesz. :) Akkor sokat gyakorlunk majd, tavasszal meg megcélozzuk a kutyaiskolát.
2011. jan. 3. 21:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!