Van még esélye, hogy normális kutya legyen?
Van egy 1 éves németjuhász kutyánk és nem tud semmit . 10 hónapja van nálunk , az első 2 hónapban nem akartunk tanítani mert még korainak gondoltuk . Akkor még jobb volt a helyzet de most nem hallgat ránk , össze kakilja a garázst , nem mutat semmi tiszteletet felénk . A bátyám vállalta magára a nevelést . Nem volt javulás , próbálta leszoktatni a bekakilásról , megverte , szidta de semmi . Nem őrzi a házat , ugrál , mint ha nem lenne semmi a fejébe . Minden 2hónapban tűzzel ... A bátyám szerint el kell adni , de én nem akarom mert nagyon a szívemhez nőt és ha elakarnák engedni vagy ilyesmi akkor én megszöknék vele valahova . Elszeretném vinni állatorvoshoz , hogy megnézze nincs-e valami hormonális baja . Megszeretném neveleni , de nem tudom , hogy , hogy kezdjek hozzá mert nem tud rám figyelni ...
Hogy tudnám megnevelni ? Segítsetek ! Nagyon fontos :(
Ha az első 2 hónapban nem akartátok tanítani (ami nem baj, mert csak 4-6 hónaposan kell elkezdeni a kiképzését) akkor a 3. hónapban mért nem tanítottátok?
A garázsban hosszabb ideig szokott bezárva lenni? Vagy csak oda is bemehet?
Egy évesen még csak egy szeleburdi kamasz, azért ugrál össze vissza. :) Házat nem kéne még őriznie, de ugatással kéne jeleznie ha van valami (házőrzéshez még "kölyök"). :)
Ha összekakilja a garázst annak csak egy oka van, nem lett neki megmutatva, hová is kéne végezni. Amikor az én németjuhászom idekerült, akkor ő is a garázsban és a garázs előtt végezte el a dolgát, de mióta tudja, hogy a kertbe kell mennie, ott csinálja. :)
Nem veréssel kell neki megmutatni, hogy nem oda kéne tenni a csomagot, hanem amikor szaglászik helykeresésért, akkor ki kell küldeni a kertbe. Ha sétáltatjátok és közben végzi el, akkor naaaagy dicséret, ha pedig a garázsban látjátok, hogy elvégezte, akkor meg kell szídni: FÚJ, ROSSZ!
Az, hogy nem mutat felétek tiszteletet egy dolog lehet, hogy nem vagytok falkavezérek. Az pedig nem jó! Még szerencse, hogy szuka, így kicsit könnyebb nevelni. Mikor adjátok neki az ennivalóját, akkor előtte csináljatok úgy, mintha ennétek a táljából! De előtte csináljátok, hogy ő is lássa, ugyanis a falkavezér eszik először. Aztán kérd meg, üljön le, amit nagyon könnyű megcsinálni, emeld a feje fölé a tálját. Az lesz a jutalom, ha megcsinálta a feladatot, hogy odaadod neki az ennivalót. :)
Ha sétálni mentek, ti menjetek ki előbb a kapun, ne a kutya, utasítsd magad mellé, menjen láb mellett.
Az enyém most lesz fél éves, de már tudja, mi az, hogy lábhoz, ül, fekszik, stb. :)
Tényleg jó dolog a kutyasuli, de amit ott megtanulsz és amit itt írtam, azt mindenkinek kötelessége betartani a családban! :)
Minden két hónapban tüzel? az tényleg nem jó! Honnan hoztátok a kiskutyát? Ha ez így van, akkor valóban vidd orvoshoz.
Egyébként az nem megoldás ha eladjátok, le kell mozgatni a kutyát, mindennap sétálni vinni, foglalkozni vele. Munka kutya, ha ezt nem kapja meg mindennap lerombolja a fél házat. :D
Csak tanúsítani tudom. :D Az enyém ha egy nap nincs sétáltatva, akkor szétszaggatja a garázst, még szerencse, hogy nálunk mindenki tolerálja ezt, jelenleg is négy kutyánk van. :D
Ha azt szeretnéd, hogy őrizzen, akkor ne ordíts vele, hogy hallgasson el. Csak mond neki, Csss! Ha abba hagyja nagy dicséret. De egyébként azért ugat, mert őrzi a házat, csak még nem emberektől, kutyáktól. :) Idővel ez át fog alakulni. De ha bántjátok nagyon félős lesz, és soha nem fog vigyázni a házra.
Nem bánt a gazdi keze sosem, a gazdi csak szeret! :) Hidd el, néha én is nyakon vágnám, de nem teszem! És megtiltottam mindenkinek itthon. Akármit csinál, ők csak leszídhatják, orron csak én koppinthatom, de semmi több.
Elhiheted, az enyém is ugrál még most is. De engem nem zavar. :) Amikor haza jövök, akkor rászólok, NEM! És akkor nem is akar rám ugrani, de amikor utána kimegyek játszani, akkor már tudja, lehet! :D
Szóval a lényeg, hogy tényleg mozgassátok le azt a blökit, a bátyádnak meg nem való egy ilyen értelmes állat, mert a németjuhásznál okosabb, dolgosabb kutya nincs! Egy szerencséje van, hogy még nem fordult ellene a kutya, de ami késik nem múlik, úgyhogy tényleg ne üssétek!
Döbbenetes számomra az a kettősség, hogy egyrészt annyira felelőtlen vagy (és a családod), hogy a legapalvetőbb leg evidensebb dolgokat sem ismered a kutyanevelés kapcsán, de akkora szeretet van benned, hogy akár elszöknél vele valahova.
A szeretetnek (elsősorban) abban kellene megnyilvánulni, hogy felkészülsz a kutyatartásra, tanulszróluk, megismered az igényeiket, szükségleteiket, gondolkodásukat, pszihológiájukat, legalább alap szinten.
Ha nem így teszel, azzal semmibe veszed a kutyát. A kutya pedig mindig azt adja vissza, amit kap. Ezek után ne csodálkozz, nem tisztel... te se őt.
A németjuhászokkal néha nehéz egy kicsit. A bátyád elb@szta, ne kövesd őt. A kutyának nem félnie kell, hanem behódolni, különbel semmilyen bizalom nem épül ki, ami a tisztelet mellett a másik legfontosabb dolog.
Olvasgass a neten domináns kutyák neveléséről, és alkalmazd következetesen, szigorúan, jókedvűen, és soha ne dühből, vagy félválról véve, vagy kivételekkel.
Elsőnek a bizalmat kell kialakítani, és elmélyíteni, utána jöhet a tisztelet kiérdemlése. (nem megkövetelése)
Ha ez is meg van, (ezt kb. 2 hónaposan már működik jó esetben) akkor jöhet a tanítás!
Először, hogy figyeljen, utána a többi.
Vannak módszerek, hogy hogyan, és sorrend, hogy hogy érdemes.
És miután tiszteletet tanult, megbíztok egymásban, figyel rád, és követi amit mondassz, akkor jöhet a szeretet. A mostani szereteteddel ugyanis az ég-világon semmit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!