Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van még esélye, hogy normális...

Van még esélye, hogy normális kutya legyen?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves németjuhász kutyánk és nem tud semmit . 10 hónapja van nálunk , az első 2 hónapban nem akartunk tanítani mert még korainak gondoltuk . Akkor még jobb volt a helyzet de most nem hallgat ránk , össze kakilja a garázst , nem mutat semmi tiszteletet felénk . A bátyám vállalta magára a nevelést . Nem volt javulás , próbálta leszoktatni a bekakilásról , megverte , szidta de semmi . Nem őrzi a házat , ugrál , mint ha nem lenne semmi a fejébe . Minden 2hónapban tűzzel ... A bátyám szerint el kell adni , de én nem akarom mert nagyon a szívemhez nőt és ha elakarnák engedni vagy ilyesmi akkor én megszöknék vele valahova . Elszeretném vinni állatorvoshoz , hogy megnézze nincs-e valami hormonális baja . Megszeretném neveleni , de nem tudom , hogy , hogy kezdjek hozzá mert nem tud rám figyelni ...

Hogy tudnám megnevelni ? Segítsetek ! Nagyon fontos :(

2010. dec. 26. 16:44
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért de sírok és a kutya nagyon ugat és félek , hogy ez is rátesz még egy lapáttal :((
2010. dec. 26. 16:46
 2/31 anonim ***** válasza:
45%

Vidd el egy normális (lehetőleg pórázt ne használjanak, klikkerrel tanítsák) kutyaiskolába, ahol a gazdi és a kutya együtt tudjon dolgozni. 1 évesen még nagyon fogékony, könnyen lehetne tanítani. A német juhászkutya alapból természeténél fogva egy könnyen tanítható, intelligens kutya.

Állatorvoshoz ne vidd, semmi hormonális baja nincs. Egyszerűen nincs eleget foglalkozva vele, olyan mint egy időzített bomba, amit nem tudunk, mikor robban.

Nem ti vagytok a vezérek a falkában, hanem ő, ami szintén egy óriási probléma. Hozzáteszem, a kutyát nem úgy kell a bekakilásról leszoktatni, hogy megverjük..

Mi itt csak tanácsokat fogunk neked tudni adni, de nem tudjuk helyetted megnevelni a kutyádat. Ezt neked kell, ez a te feladatod. Nem lesz könnyű menet, de ezerszer jobb és humánusabb, mint hogyha eladnátok, neadjisten folyton vernétek minden hibájáért.

Egy jó kutyaiskola, sok rászánt idő, türelem - és kész a tökéletes, engedelmes kutya.

2010. dec. 26. 16:52
 3/31 anonim ***** válasza:

Legyél vele nagyon türelmes és határozott. Két kutyám van, 1 éves korukig csak annyit tanítottam nekik, hogy ne ugráljanak fel.

Ha ugrál, lépj rá picit a lábára, akkor összekapcsolja azzal, hogy fáj, így nem fog rád mászni.

Vagy csapj rá az orrára, attól prüszkölni fog, de lényegében nem fáj neki.

És nagyon határozottan, hangosan kiálts rá, hogy: NEM!

Sokat foglalkozz vele, játssz vele sokat, télen főleg lehet, tök jó a kutyával a hóban hemperegni, én mindig is szerettem, igaz, a szomszédok hülyének néznek. :D

Ne engedjétek be a garázsba szerintem akkor.

Érd el, hogy tiszteljen, ezt meg azzal tudod elérni, hogy pontosan tudod, mi lesz a kutya következő lépése. Ha okos, dicsérd, ha rossz, büntesd. (nem, nem azt mondom, hogy szét kell verni a hátán a lapátot, de adj neki pofont, nem nagyot!)

Legyél nagyon türelmes, és idővel meg lesz a munkád eredménye.

Családodnak meg mondd meg, hogy megpróbálod megnevelni, ne adják el. Csak akkor, ha nem megy.

Amúgy milyen nemű a kutyus?

2010. dec. 26. 16:59
 4/31 anonim ***** válasza:
50%

Nem hiszem, hogy mindenki megengedheti magának, hogy kutyaiskolába vigye az állatát.

Ide határozott fellépés kell, és sok-sok idő.

2010. dec. 26. 17:01
 5/31 anonim ***** válasza:

Ott kezdődik a dolog,hogy egy kölyköt nem garázsban kell tartani és nem veréssel nevelni.

A nj pont az a fajta,munkakutya lévén,akit folyton le kell foglalni feladatokkal,kiképzéssel,neveléssel.

A bátyádat sürgősen el kellene távolítani a kutya közeléből,és fából vagy vasból kéne neki kutyát adni.

Ha elengeditek,az az állat elhagyása,BŰNCSELEKMÉNY,és akár súlyos büntetéssel járhat.

A kutyát adjátok át a nj fajtamentőknek,pénzt adni nyilván nem fognak érte,de jó helyre kerül.

Vagy mielőbb vigyétek kutyasuliba,mert baj lesz.

[link]

Itt megtalálod a hozzátok legközelebbi sulit.

Egyébként meg mozgasd minél többet a kutyát,labdázz vele,vidd sétálni naponta.

2010. dec. 26. 17:02
 6/31 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy hány éves vagy? Csak azért, mert ha 10 alatt, akkor nem tudod megnevelni. :S
2010. dec. 26. 17:03
 7/31 A kérdező kommentje:
Lány . Most ugatott oda mentem és elorditotam magam , hogy ne ugass és most nem is ugat . Nincs kutya iskola vagyis aki tartja az rákos tőle vettük . Én mondtam a bátyámnak , hogy ne verje de az meg csak mondj , hogy milyen hülye ...
2010. dec. 26. 17:04
 8/31 anonim ***** válasza:
Amúgy a németjuhász az a fajta kutya, ami nagyon intelligens, tanulékony, iszonyú okos, ha foglalkoznak vele. Viszont a legbutább kutya tud lenni, ha elhanyagolják.
2010. dec. 26. 17:05
 9/31 diagnostic ***** válasza:
100%

Igaza van a bátyádnak,adjátok el! Nem vicc. Csak gratulálni tudok nektek,hogy nem bírjátok nevelni a kutyát,és ezért azt a szerencsétlent veritek.Ráadásul egy kölyök kutya még. Nem kell mindenkinek kutyát tartania...

Na,de mindegy is... Állatorvoshoz nem kell vinni,ő nem tud vele semmit kezdeni,ez nem hormonális dolog.

Ha nem tanítotok meg neki valamit,ne várjátok el,hogy ő azt megtegye. Ugyan így,ha nem tanítod meg neki,hogy nem szabad,nem fogja tudni ő azt magától.

Először is,szobatisztaságra kellett volna tanítani,hogy ne kakálja össze a garázst. Mikor,mennyi ideig és miért van ott? Ha pl estére,akkor ne csodálkozzatok,ha teszem azt bezárjátok este 8kor,és reggel kiengeditek.

Ha megveritek,abból nem jön rá,hogy azt azért kapta,mert valamikor odakakált. Csak annyit értek el vele,hogy idegbeteg lesz a kutya.

Amikor bent van a garázsban, először 1-2 óránként menjetek ki vele. Ha pisil, kakál,akkor borzasztóan dícsérjétek meg,hogy érezze,hogy ez jó dolog. Ha bepiszkít,akkor viszont ne szidjátok,csak ha pont látjátok,amikor teszi a dolgát. Pár napig gyakran kiviszitek,dícséritek amikor kell,és hamar rá fog jönni,hogy a lényeg,hogy kint végezze a dolgát. Aztán mondjuk 4-5 óránként,de ki kell majd engedni.

Ha rátok ugrik,akkor se bántsátok. Egyszerűen akkor ha ugrik,ne vegyetek róla tudomást,forduljatok el,még csak rá se nézetek. Egy idő után megunja az ugrálást,amikor rá se bagóztok,és abbahagyja. Na akkor meg lehet dícsérni.

Nem mellesleg,egy kutyasuliba nem árt,ha elviszitek,ott rengeteg dolgot tanulhat mind a kutya,mind ti.

Kitartást,legyetek következetesek,és meg ne üssétek mégegyszer azt a kutyát!

10/31 A kérdező kommentje:
12 vagyok . Nincs kutya iskola majd elviszem állatorvoshoz mert be kell oltani és majd ott érdeklődök . Apunak is ilyen kutyája volt és őt vitték iskolába ...
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!