Hány hónapos kortól lehet fedeztetni egy kutyát?
Figyelt kérdés
Pesten lakok, és nincs kutyám, és kiváncsi vagyok rá, hogy hány hónapos kortól lehet fedeztetni?2010. dec. 25. 18:31
1/12 anonim válasza:
tenyésztők 18 hónapos korban szoktak
a nőstény kutya körülbelül 12 hónapos kor körül már készen áll a párosodásra
2/12 anonim válasza:
A szuka első tüzelésénél, 1éves korban.
3/12 anonim válasza:
Kistestűnél a minimum 18 hónap, nagytestűnél 24 hónap. De az első két tüzelésnél még semmiképp.
4/12 A kérdező kommentje:
Akkor 12 hónap, vagy 18?? :S :D
2010. dec. 25. 19:27
5/12 anonim válasza:
lány kutyánál az első tüzelést ki kell hagyni én sok kutyás ismerősömtől azt hallottam ..amúgy nekem is lány kutyum van 3 éves korába pároztattuk....fiú kutyánál nem tom de az egyéves kort biztos be kell töltenie
6/12 Akiteki válasza:
A tenyésztési szabályzat szerint kisebb testűeknél 18, nagyobb testűeknél 24 hónapos korban.
Amint a tenyészszemle és az ajánlott szűrések megvannak.
9/12 anonim válasza:
a harmadik tüzelést követően...ez ami etikus, és legkevésbé terheli meg az állatot
10/12 anonim válasza:
kutyát fedeztetni csak azután szabad, ha tenyészszemlén részt vett, a kötelező szűrővizsgálatokat elvégezték rajta az adott fajtán belül ami rá vonatkozik, és annak eredményei alapján tenyészthető.
Ezek után jön a papírmunka része, kennelnevet kiváltani, fedeztetési jegyet venni, alombejelentő jegyet venni stb.
Normális tenyésztő a kutya 3 éves kora alatt semmiképp nem pároztat, mert a fent említett vizsgálatok egy részét nem is csinálják meg felnőttkor előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!