Miért vallják itt a gyk-n az emberek, hogy a panelkutyáknak rossz?

Lehet hogy sokan tartanak házban állatot , de én azt vallom hogy lakásba állat nem való , ettől függetlenül nem mondom azt hogy más ne tartson mert ez mindenkinek a magánügye .Előfordul olyan is , hogy egy panellkutyát nem visznek le sétálni ( a dolgát is alomba végzi ) , de egy kertben tartott kutyának is lehet ugyan olyan rossz mondjuk ha egy 2m-es láncon éli le az életét.
Sztem azért tartják jobbnak a kerti kutyák életét , mert hogy ők egész nap kint vannak a szabadban , futkározhatnak stb. és sokan úgy godolják ez elég is neki.De ez is egy amolyan régebbi felfogásból erdő baromság , mint mondjuk hogy minden pit harcikutya....

Nekem nincs semmi bajom a panelkutyákkal. Nem azon múlik a kutya jóléte, hogy hol lakik, hanem hogy milyen a gazdája. Nekem ugyan kerti kutyám van, és a környékünkön rengeteg kerti kutya van, de szerintem nem hazudok nagyot ha azt mondom, hogy 90%-uk még nem volt a kerítésn kívül. Ha csak az egyharmadukat vinnék napi rendszerességgel sétálni, akkor a közeli kutyafuttatón minden nap többszáz kutyával kellene találkoznunk, de ha nagyon megeröltetném magam akkor sem tudnék összesen húsznál több olyan kutyát felsorolni, akikkel többé-kevésbé rendszeres találkozunk kint.
Amúgy az én kutyám köszöni szépen nem akar a melegben heverészni. Neki már most melege van kint is. :) Majd nyáron viszont örömmel fog bejönni a lakásba és elterülni a hideg kövön! :)

Itt a gyk-n azok a kinti kutyatartók támadják a panelosokat, akik ugyanúgy viszik sétálni,, tanítják, programokat csinálnak együtt. Azért marha nagy igazságtalanság tőled ez, mert te nem a kinti kutyatartókat támadod, hanem azokat, akik lesz.ják a kutyájukat, és csak kerti dísz, aki szánalmat és szeretetet nem érdemel.
Ennyi erővel én meg támadhatnám azokat, akiknek semmi kapcsolatuk a kutyájukkal, csak leviszik egy 10 perces toalettre, és kész. Na ezek a panelosokat kéne összevetni a te kinti kutyásaiddal, az már igazságos lenne :)

utolsó válaszoló : ott a pont. ;; )
én nekem nincs gondom a panelosokkal,sőőt,én is panelos vagyok.. x D az első válaszolónak is igaza van,hiszen azért tényleg,valljuk be,a kinti kerti kutyáknak tényleg sokkal jobb dolguk van! :) HA SZERETIK ŐKET! EZ A LÉNYEG!
Egy kutyának éreznie kell,hogy családtag,hogy szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!