Mit csináljak? Nem hajlandó a pelusra menni.
2 hete van meg a kiskutyám.
ha valahova odapisil/kakil , odaviszem, megmutatom neki, és erélyesen rászólok, Aztán a pelussal felitatom, feltörlöm, beillatositom, és óránként ráteszem a pelusra, de semmi. Nem is képes nyugton maradni, és hiába érzi a pisiének a szagát a peluson, nem megy rá.
Mit csináljak? (tudom, ehez türelem kell, de elkeserít hogy 2 hete ittvan, és egyszer sem pisilt vagy kakilt a pelusra..)
Amugy két és fél hónapos Yorkshire Terrier.
bocsi az íráshibákért, és elég hülyén fogalmaztam, de kicsit el vagyok most kenődve. :/
Még csak most kapta meg a második oltását, ki nem vihetem, nem teszem ki ilyen kockázatnak, ugyhogy csak értelmes válaszokat pls.
köszi

egy 5-10 percre kiviheted nem lesz semmi baja. :)
Ha viszont ragaszkodsz ahhoz hogy a kutyusod bent végezze a peluson a dolgát, akkor ahhoz kell egy kis türelem.De ezt úgy tudnád könnyebben megoldani ha látod hogy szagolgatja a padlót, akkor gyorsan fuss oda vele a pelushoz és tedd bele.És ha ott végzi a dolgát akkor azonnal jutifalat.Fontos hogy mindig legyen a zsebedbe pár darab!
Jó kutyázást!:)

Szia!Hozzánk is 2-hónaposan került egy Yorki,most 6,5-hónapos...Most értünk el oda hogyha van kedve a pelusra pisil meg kakil,alomba egyáltalán nem kakilt soha,szóval xD
Mi jutalmat adunk neki ha a pelusra pisil-kakil,de csak akkor ha látjuk,ha máshova pisil és látjuk szintén ráförmedünk és rárakjuk a pelusra!

ezzel csak az a gond, hogy ha végzi a dolgát akkor tőled jön egy negatív visszajezés "eréjesen rászólsz" -nem ért ő ebből semmit se!-nem kell ilyenkor reagálni csak takarítani és elfedni a szagokat utána
másrészt teljesen normális egy kölyöknél az elején, hogy nem ugyanoda akar pisilni hanem mindig máshová, ha a pelenka már szagos tuti mellé fog alkotni először(előnyösebb ha egyszerre több pelenkával kezdesz nagy felületen pl. 4 db. majd fokozatosan szűkíted ezt a területet-elveszel egyet egyet belőlük amíg csak egy marad)
a legjobb ha evés, ivás, játék, alvás után figyeled a tesbeszédét és a pelenka közelében tartod, ha keresi a helyet akkor egyszerűen ráemeled-ha ott dolgozik dicséret, öröm
Köszi mindenkinek.
Tegnap délután, odapisilt a parkettára.
Felitattam a pelussal, majd egy óra mulva odament a pelushoz, megszagolta, és rápisilt!!
A következő pisi meg már a pelus mellé -.-
Szerintem veszek ma olyan cseppet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!