Miért nem hajlandó a kutyus az alomba üríteni?
Az alom macskáknak való, azért.
A kutyának vegyél a földre letehető kutyapelenkát egy erre szakosodott üzletben. Ez úgy működik, mint a macskáknál az alom, csak kutyáknak kifejlesztve.
Ha még nem szobatiszta piciről van szó, lehetőleg minél több időt tölts vele kint a szabadban.
Ha épp bepisil, és van kert, gyorsan vidd ki, vagy a kutyapelenkára helyezd rá. Az is fontos, hogy mielőbb feltakarítsd amit produkál, mert még a csempe is képes átvenni a kutya számára ismerős illatot - még ha mi nem is érezzük - és akkor oda fog szokni a piszkitással. Ha nagyon nem megy a dolog, akkor egy újságpapírt itass át vele (tudom, elég undi), és vidd magaddal ha sétáltok, rakd le neki, és valahogy a kutyapelenkára is próbáld rácsempészi a szagát, hogy ott érezze, és ott érezzen késztetést legközelebb elvégezni a dolgát. :)
Remélem tudtam segíteni! Sok türelmet és kitartást, és mielőbbi sikereket!! :)
14:27-es vagyok. A legfontosabbat elfelejtettem!!!!
Ha jó helyen végzi a dolgát, dicsérd meg! (Ha rossz helyen, akkor soha ne szidd, légy közömbös, egyáltalán ne reagálj a történtekre - tudom, ez néha nehéz... :P )
Akiteki: Teljesen egyszerű: újságpapír, amire a kutya saját illatát vitték rá, így a kutya oda szokott a papírra, illetve a papír segítséggel (ahogy fent már említettem) a szabadba... :)
Bár egy kutyatartónak szerintem ez logikus (kéne legyen)... :D
Egyébként meg réges-régen nem igazán voltak a kutyák lakásban tartva (még volt esze az embereknek), tehát nem volt gond a szobatisztaságra nevelés sem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!