Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyát mikor érdemes...

Kiskutyát mikor érdemes vásárolni? Télen vagy nyáron? (8-12 hetesre gondolok)

Figyelt kérdés
Szeretnék majd egy beagle kiskutyát csak nem tudom,hogy baj-e ha januárba hozom el és akkor még nem tudok vele sokat lenni kint nehogy megfázzon ezt hallottam és,hogy ettől nagy korába kis béna lesz.Vagy ez semmit se számít,tök 8 hogy mikor hozom el? (Mert szerintem hogyha most hozom el akkor 4hónapos lesz mikor jobb idő lesz kint)
2010. dec. 21. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hát ha már fél éve tudod, honnan vennél, kinézted a kennelt, várod, hogy megszülessen, akkor felteszem várod annyira, hogy ÉRDEMES legyen elhoznod akármikor. nem?
2010. dec. 22. 08:17
 12/15 A kérdező kommentje:
De az előző alomból csak 3 szuka született és kant szeretnék és December 1-én születtek szóval majd február elején megyek értük.
2010. dec. 22. 09:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem várd meg a következő almot, és hozd el tavasz - nyár felé. Csak azért, mert ott a nyári szünet, és tudsz vele kezdetben foglalkozni, tudod szocializálni, és nevelni. Nem az ülre meg a fekszikre gondolok, hanem hogy mit szabad és mit nem. Ez egy beagle-nél nagyon fontos. Ezidő alatt pedig szoros kapcsolatot is kialakíthatsz vele, és jólnevelt kutya is lesz, így amikor elmész itthonról a suli miatt a szünet után, nem fogja szétszedni a lakást/udvart. Mindenképpen érdemes várni, lesz még sok alom tavaszig/nyárig, addig pedig van időd felkészülni, hogy gazdi leszel. Egyébként ajánlom, hogy járj ki a közeli menhelyre önkéntesnek, hisz ott nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket is szerezhetsz. :)
2010. dec. 22. 11:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Zayra: ha most decemberben születtek, akkor a következő alom nem lehet nyáron... max akkor ha tüzelés kihagyása nélkül dugatja azt a szegény szukát a tenyésztője esztelenül...

(de ha meg így van, akkor jobb, ha semmikor sem vesz onnan kutyát)

mellesleg nem baj az, ha a kutya rögtön a hétköznapi életvitelbe szokik bele. ha az első két hónapjában otthon ki van nyalva a segge, és minden nap végig a gazdájával lehet, akkor elég nagy változás lesz neki az, hogy hirtelen elmegy a gazdi suliba, ő meg ott marad 6-7 órát tök egyedül.

2010. dec. 22. 11:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Tenyésztőtől veszem és nem csak elleti mint a nemnormális,ismerem régebb óta. És az utolsónak szerintem igaza van mert csak nyári szünetbe lennék otthon 3hónapot és aztán meg megyek suliba és azt se tudná hogy mi van.
2010. dec. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!