Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kivégezték a kutyáimat, mit...

Romaty kérdése:

Kivégezték a kutyáimat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Volt 2 gyönyörű fajtatiszta (bár törzskönyv nélküli) spánielem. Néha láncon voltak, amúgy szabadon. Láncon voltak, mikor rájuk rontott 2 rotweiler és széttépték őket. Önkormányzati feljelentés, stb. A gazda elvitte a két nagy kutyát,3 nappal később el is lettek, altatva. Kártérítést szeretnék a gazdától. Ő még bocsánatot sem kért. Fizetni nem hajlandó. Perre akarom vinni az ügyet. Mit tegyek?
2010. dec. 19. 12:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Én nem kérnék kártérítést......nem elég hogy a másik két roti el lett altatva??Nem a kutyák tehetnek a történtekről hanem a gazdák.....Szerintem mindkét félnek van mit tanúlnia kutyatartásról..
2010. dec. 19. 14:07
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

gratulálok ahelyett, hogy a kutyáidat megnevelted volna, és kutyához méltó életet biztosítottál volna nekik, most már 3 eb halála szárad a lelkeden-NEM A KUTYA A HIBÁS!

-ha perelsz is, tutira elbukod a pert-de ha ilyen buta vagy meg is érdemled a több éves huzavonát a semmiért!

2010. dec. 19. 14:46
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

bocsi!

4 kutya haláláért vagy felelős:(

2010. dec. 19. 14:47
 14/23 anonim ***** válasza:
Öszinte részvétem de mind ketőtők hibásak vagytok te mert keritést kellet volna csinálni kutyákat az udvaron szabadon hagyni rotik gazdái őket nem nevelte meg
2010. dec. 19. 15:32
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem mennék perre, mert még ő nyeri meg..

Milyen ember vagy te? 4 kutya élete szárad a lelkeden!!

2010. dec. 19. 15:34
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem spánieleim vannak...szóval ne várj szép választ. Spánielt megkötni? Gondolom nem is nagyon voltak elengedve, ha egyszer nincs is kerítés. Mindketten hibásak vagytok. Felesleges pereskedni, ha kapnál is, úgy se annyit, h megérje a költségeket...nemhogy a kutyák életét.
2010. dec. 19. 16:35
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
3 válaszoló vagyok ÁHÁ ELTALÁLTAM:) nemvolt kerítés..na szép..nincs kerítés, és ezért a kutyáimat büntetem a lánncal..úgy láncra vernélek én téged, hogy azt nem tennéd zsebre !!!! ha nincs kerítésre pénz, akkor beengedem őket a lakásba, és napi 4 x séta !! nehezedre esett volna??? ezek után hova akarsz te pereskedni ostoba??Ha nemlettek volna megkötve, még lehet, hogy el is tudtak volna menekülni ! de sajnos nemlehetett mert te rájuk basztad a láncot..téged húználak fel rá az tuti.és most miattad 4 kutya élete véget ért. SOHA TÖBBET NE KERÜLJÖN A KEZEDBE KUTYA, NEM VAGY ALKALMAS A TARTÁSÁRA , ÉS ENNYI.
2010. dec. 19. 16:51
 18/23 anonim ***** válasza:
83%

Miért altatták el a rottikat? Emberre is támadtak?

Én a helyedben nem kérnék kártéritést, nem is kapnál. az, hogy fajtatiszta, nem jelent semmit, nincs törzskönyve, nincs tenyészértéke, nincs olyan bizottság, aki ilyen esetben olyan eszmei értéket számolna a kutyákra, ami mondjuk meghaladja a 200 e ft-ot, és igy vagyon elleni bűncselekménynek számit már, és kérhetsz bármit is. És ezt nem bántásból irom. Ha nincs keritésed, akkor is köteles vagy egy az önkormányzat által kidolgozott állattartási rendelet szerinti teret biztositani a kutyáidnak. Folyamatosan láncon nem tarthatóak. Min. egy 10 nm-es kennel. Igy őket is biztonságban tudod, és Te is nyugodtan alszol. Sosem azt nézzük, hogy mi van, vagy mi nincs a szomszédnál. A magunk portáját biztositsuk be, hogy mi biztonságban legyünk.

Téged is fájdalom ért, a rottik gazdáját is. Próbáljátok feldolgozni, és tanulni belőle.

2010. dec. 19. 17:02
 19/23 anonim ***** válasza:
44%
13.05-ös vagyok.Hát ma már nagyon meg kell gondolni milyen kérdést ír ki az ember, mert kap hideget szelet..., azért nem semmi milyen kegyetlenek tudtok lenni embertársaim, az első az ember, aztán az állat.Tudom milyen, mikor a szeretett állatot megölik, átéltem párszor, azt is, hogy azt se mondták bocs. De azért ne akarjuk már felkötni a másik embert mert egy elnézést sem kapott és dühös! Tök jó, szeretjük az állatokat meg minden, de NE helyezzük már az ember elé, álljon már meg a menet!Az ember a hibáiból tanul, ne aggódjatok, az ilyenből egy életre, ha szerette az állatát, nem követi el még egyszer ezt a hibát, de nem azt a rangsort állítja fel mindenki, hogy minden másodlagos a kutya az első,fontosabb dolgok is vannak, tudom minek a kutya ha nincs kerítés, nem a mi dolgunk megítélni, mért nincs, és mért lett kutya, kérdeztek valamit, arra kell válaszolni, nem utálkozni és ellenségeskedni, lekéne már erről szokni, kicsit a mentalitásra figyeljünk már oda!(éééééés, lepontozás indul!)
2010. dec. 19. 20:41
 20/23 anonim ***** válasza:
"Az ember a hibáiból tanul,"...persze, de az állatok élete árán? Ez elkerülhető lett volna, ha a kérdező is, és a rotik gazdája is megfelelően tartotta volna a kutyáit. Bár, én úgy érzem nem írtam semmi bántót eddig, de az érdekes, hogy a kérdezőnek itt is az első gondolata a pénz...
2010. dec. 19. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!