Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Titeket a kuytátok "választot"...

Titeket a kuytátok "választot" vagy ti választottátok őt az alomból? Milyen ennek a kutyának a jelleme azóta?

Figyelt kérdés

Cesar Millan az egyik részben azt mondta, hogy minden alomban van legalább egy olyan kölyökkutya, amelyik úgymond a legrosszabb jellemel rendelkezik, azaz ő a legdominánsabb, ő a legerőszakosabb...stb, és ezek a kölyökkutyák szoktak szó szerint rácsimpaszkodni az emberre, amikor odalátogat kutyanézőbe, és, hogy sokan teljesen félreértelmezik a kutya rossz viselkedését, és a rózsaszín ködtől elvakultan azt a bizonyos kölyökkutyát választják azzal a tudattal, hogy ez a kölyökkutya őket "választotta".

Arra lennék kíváncsi, hogy ha van köztetek ilyen, akit a kutya választott és nem fordítva, annak azóta milyen a kutyájának a jelleme, viselkedése? Van benne igazság, hogy ezek a kölyökkutyák dominánsak, erőszakosak? Miért negedtetek a "csábításnak" és választottátok azt a kölyökkutyát, amelyik "rátok mászott"? Az, aki figyelmen kívül hagyta az erőszakos kiskutyát, miért nem őt választotta, miért egy másikat?

2010. dec. 17. 12:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Látom, ebben a témában is megoszlanak a vélemények. Érdekes kérdés egyébként ez a kutyapszichológia és kutyaviselkedéstan. Van, hol azt írják, a hátracsapott fül a félelemet jelzi, van hol azt írják a hátracsapott fül félelmet jelent. Én speciel sosem tudom, kinek higgyek, de valahogy Cesar Millan számomra is egy "Isten", vagy nem is Isten, inkább kutyákkal suttogó :). Ő olyanokat is tud, amit eddig szakirodalomban sose láttam. Mégis szemmel láthatóan gaza van sokmindenben a kutya viselkedését illetően. De azért az sem Szentírás, amit ő mond. Ezért kérdeztelek titeket, érdekelnek a személyes tapasztalatok. Mégegyszer köszönöm a válaszokat, jöhetnek még, mindenki sztorijára kiváncsi vagyok.
2010. dec. 17. 21:46
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Én menhelyről hoztam a kutyusomat.Összesen nyolcan voltak testvérek.Vagyis mind a 8 kölyök ugyanúgy nézett ki, kis eltérésekkel.

Az én szeretett kutyám mikor odamentünk evett :D, utána kiment az udvarba, majd visszajött és odament a rácshoz, csak bámult majd megunta a dolgot és újból eltűnt :D

A többi kutyuska mind ott tolongott a kerítésnél, Csak Ő volt az egyetlen akit nem nagyon érdekeltünk. Ezért lett ő.

hívtuk a dolgozót, hogy vegye ki nekünk erre eltűnt :D

Ki nézett a dolgozó de nem látta sehol, 15 perce kereste, mikor bejött inni. :d

nagyon aranyos volt.

Amúgy elsővel értek egyet! Cesar Millan, nem sokat ért a kutyákhoz, ahogyan Victoria Stillvell sem.A Magyarországi kiképzők sokkal jobbak!

2010. dec. 19. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
nem Cesar Millan hibája, hogy ha a tv-nézők nem tudják értelmezni az általa mondott dolgokat...és alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában
2010. dec. 19. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Az én kutám átesett egy ún. "viselkedésteszten" 1 napos és 6 hetes korában. A teszt eredménye alapján a mostani kutyámat választottam, mert a személyiségemhez Ő passzolt leginkább, valamint a tenyésztő is Őt javasolta, és ezen felül már 2 napos korában reménykedtem (magamban) hogy Ő lesz az igazi hű társam legalább 15 évig! Eddig bejött... Már néhány év eltelt, ha visszamehetnék az időben nem választanék mást, nekem ideális kutya minden téren.
2010. dec. 19. 19:32
 15/17 anonim ***** válasza:
A legelső a tenyésztő, aki valóban együtt él szinte az alommal, így tökéletesen tudja, melyik kölyök milyen alapból. A vevőt ki tudja célirányosan kérdezni, de ,bizony nem árt egy kis emberismeret sem.Aztán jön a szerencse faktor.:))
2010. dec. 19. 19:46
 16/17 zsuzsabazsa ***** válasza:
Itt van egy pár válaszadó aki azt írja, hogy a Cesar Millan nem ért a kutyákhoz. Nyilván ők jobban értenek hozzá. Örvendek.Szeretném látni a műsorukat a tv-ben. Csak írják le, hogy melyik csatornán lehet majd megnézni. A könyvüket is szívesen elolvasnám hátha tanulok belőle.
2010. dec. 20. 16:24
 17/17 A kérdező kommentje:

Utolsóval egyébként egyet értek. :)

Cesar Millan módszereivel nem mindenki ért egyet, én ezalól kivétel vagyok. Nagyon tetszik, hogy nem "embernyelven", hanem kutyanyelven szólhatok a kutyámhoz és ezt Cesar Millan műsorából tanultam. :):):)

2010. dec. 20. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!