Megéri törzskönyvet csináltatni a kutyámnak? Egyáltalán lehet neki?
6 éves kan mopsz kutyusunk van. Eredetileg édesanyám ex-élettársáé volt, a kutyus akkor került hozzánk, amikor az illető hozzánk költözött. Fajtiszta, törzskönyvezett mopsz; az eredeti gazdija még büszkélkedett is vele, hogy díjnyertes szülőktől van a kutyus. Viszont a költözködése alatt eltűnt a törzskönyv, és bár azóta ki is költözött az illető, a törzskönyv csak nem került elő; a kutyus viszont nálunk maradt.
Nagyon sajnálom szegény kutyát, mert 6 évesen még szűz, és látszik rajta hogy szenved emiatt. Annak is örülnék, ha lennének kiskutyái, de törzskönyv nélkül nem hiszem, hogy más mopsz-tulajdonosok összeengednék őt a saját kutyájukkal. :(
Lehet még neki törzskönyvet csináltatni? És ha igen, nagyjából mennyibe kerül?
Köszönöm a sok választ!
Most azért megnyugodtam, nem tudtam, hogy ez dominancia-kérdés a kutyáknál. Még elég kezdő vagyok kutya-téren... :)
Ez, h ennyire domináns, azért elég komoly probléma. Ez ellen tennetek kell/kéne, mert ez nem egészséges kutya-gazda kapcsolat - mivel ebben az esetben ő képzeli magát a főnöknek, ti meg ezt hagyjátok.
Első körben ivartalanítani kéne a kutyust. Közben meg elolvasni ezt a könyvet: *****
és alkalmazni a benne leírtakat.
Sok sikert!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!