Megéri törzskönyvet csináltatni a kutyámnak? Egyáltalán lehet neki?
6 éves kan mopsz kutyusunk van. Eredetileg édesanyám ex-élettársáé volt, a kutyus akkor került hozzánk, amikor az illető hozzánk költözött. Fajtiszta, törzskönyvezett mopsz; az eredeti gazdija még büszkélkedett is vele, hogy díjnyertes szülőktől van a kutyus. Viszont a költözködése alatt eltűnt a törzskönyv, és bár azóta ki is költözött az illető, a törzskönyv csak nem került elő; a kutyus viszont nálunk maradt.
Nagyon sajnálom szegény kutyát, mert 6 évesen még szűz, és látszik rajta hogy szenved emiatt. Annak is örülnék, ha lennének kiskutyái, de törzskönyv nélkül nem hiszem, hogy más mopsz-tulajdonosok összeengednék őt a saját kutyájukkal. :(
Lehet még neki törzskönyvet csináltatni? És ha igen, nagyjából mennyibe kerül?
Te komolyan látod azt a kutyádon, hogy azért "szenved", mert 6 éves és még szűz?:)
Ha a törzsköny elveszett, azt csak a tenyésztő tudja újra megigényelni.
Másolatot a tenyésztője tud lekérni.
És ne sajnáld amiért szűz, a kutyának nem öröm a szex, sőt inkább fáj. Az ivartalanítással sokkal jobban járna, mint a szüléssel.
Ha a szüleinek van, akkor mindenképpen lehet. Azt nem igazán tudom, mennyibe kerül, de tudsz neki csináltatni. A google-be nézz körül, mennyibe kerül.
Remélem segítettem: Vikuska
Tudom hogy hülyén hangzik, de tényleg szenved. :D Folyton a lábszárunkra ugrálva próbál "könnyíteni magán" szerencsétlen, és amikor nem hagyjuk neki kínjában szétszedi az ágyát. :D
Egyébként köszönöm a válaszokat! Megpróbálom majd megkeresni a tenyésztőt, hátha sikerrel járok! :)
Nem fog elleni, mert kan.
Egyébként nem azért ugrál a lábatokra, mert könnyíteni akar magán, hanem mert dominál.
A fedeztetés feltétele nem csak a törzskönyv, úgyhogy sztem sokkal jobban ki fogtok jönni egy ivartalanítással.
Ja, hülye vagyok, azt hittem szuka :D
Utsó
Nem szenved attól mert szűz, mert nem is tudja mitől kéne szenvednie... ivartalaníttast, és jobb lesz a helyzet.
Egyébként meg csak szemléltetni akarja, h ő az úr, és nem Te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!