Ez normális egy 2 és fél hónapos kölyökkutyánál? : S
Figyelt kérdés
Játszani próbálunk vele, de nem a játék érdekli, hanem azt lesi, hogy mikor haraphat bele a kezünkbe.(ilyenkor azonnali reakció a falkából való kizárás, sok helyen ezt ajánlják. kicsukom és nem foglalkozok vele, szóval ezt kezeljük) Van amikor csak gondol egyet, fekszik a padlón , és elkezdi cibálni a pokrócát, hangos morgással egybekötve..mintha rémisztően ideges lenne a pokrócra..elkezdi kapargatni az ágyat, és egyre jobban beindul..mintha ásna valamit..tesómé, nem az enyém. lehet hogy ideggyenge???amúgy amstaff.
Ez teljesen normális egy kölyökkutyánál, minden picinél van egy ilyen "cibálós" időszak, ezt előbb-utóbb kinövi, de nevelni is kell. Amikor megharap, told el, mondj neki egy határozott nem-et, vagy fordíts neki hátat és ne foglalkozz vele, esetleg hallathatsz hallk, nyüszögésszerű hangokat is, így megtanulja, hogy amit csinál, az fáj neked. Ha a pokrócot, vagy valami cibál, akkor tiltsd le róla, egy határozott nem-el, esetleg ha nagyon rossz, nem hagyja abba a pokróc tépését, vagy előbbi esetre vonatkozóan a harapdálást, a grabancánál fogva vedd fel, és rázd meg egy kicsit, de ezt az eljárást ritkán alkalmazd, mert megtörhet a kutya beléd/a tesódba vetett bizalma.
2010. dec. 15. 20:37
2/13 A kérdező kommentje:
de szerintem ez egyáltalán nem normális..láttam már mitugrász kölyökkutyákat, de neki még a tekintetén is látszik, hogy szétveti az ideg..mintha a pokróca valami bűnt követett volna el..és a morgás sem az a tipikus kiskutya morgás..ez durvább :(
2010. dec. 15. 20:39
3/13 anonim válasza:
nem kellett volna 6 hetesen elhozni az anyjától....szocializáció kimaradt ...meg kell rángatni a bundáját a nyakánál, ha harapdál
2010. dec. 15. 20:42
4/13 anonim válasza:
Honnan vettétek? Hány hónapos korban hoztátok el? Törzskönyves? ...sokmindentől függ, hogy ideggyenge-e. Hogyha olcsón, szaporítótól vettétek, akkor lehet,hogy ideggyenge, és lesz még vele elég sok gondotok a pokróctépésen kívül, ha tenyésztőtől, akkor meg nem tudom, mi lehet, szocializálni kéne, egy amstaff erős kezet igényel.
2010. dec. 15. 20:47
5/13 -Darkcat- válasza:
Úgy mint ahogy az embereknek, a kutyáknak is más a stílusuk-nem találni közöttük egyformát. Ha nem akar leszokni a harapdálásról, akkor a szeszélyeit játékká kell formálni. (Tudom, nekem is ilyen volt a kutyám.) De lehet a baj a kis tér, kevés sétáltatás, agresszív viselkedés a kutyával szemben, vagy csak zavarja őt valami. Ilyenkor néha le kell nyugtatni, suttogni, meleg szavakat kell neki mondani, és formálni a bizalmat. Ha megengeded neki hogy az arcodat megnyalja (ebben az esetben a te legérzékenyebb pontod), akkor tuti a bizalom.
Vagy esetleg valami fárasztó játékot kitalálni, ahol nyugodtan kiélheti harci kedvét, így nem fog kárt tenni sem az emberekben, sem a használati tárgyakban.
Remélem ez sokat segít. :)
2010. dec. 15. 20:51
6/13 A kérdező kommentje:
én tudom , hogy fajtatiszta kutyát csak és kizárólag tenyésztőtől szabad venni, mert csak ott lehet normális egészséges szúrt kiskutyákat kapni. Viszont tesóm nagyívben sz*rik erre..ő azt az elvet vallja, hogy kutya, kutya, ugyanaz. Pedig már milliószor a fülébe rágtam , hogy ne spróroljon a kiskutya árán :( erre megvette 10 ezerért az egyik ismerősétől..igaz hogy családban nevelkedtek a kiskutya szülei gyerekek mellett, de ez még semmire nem garancia..:( nemhogy inkább menhelyről fogadott volna egyet örökbe mint én..de neki kölyök kell mert csak az jó..ilyenkor úgy fejbe tudnám b*szni..
2010. dec. 15. 20:53
7/13 A kérdező kommentje:
nem szúrt kutyákat , hanem szűrt na..csak sietek bocsi..minél előbb megoldás kellene:( nem akarom , hogy ha idősebb lesz, félni kelljen tőle, csak azért mert lehet , hogy gyenge idegrendszere van...én imádom az amstaffokat. barátomnak is staffja van...tesóm tőle "leste el " az ötletet, merthogy ez milyen kemény kutya, tök szép..de azzal nemfoglalkozott hogy tenyésztőtől kell venni..elvileg kutyaiskolába fogja vinni, arra rátudtam beszélni hálistennek.
2010. dec. 15. 20:55
8/13 anonim válasza:
előbb kutyaoviba vigye
2010. dec. 15. 21:04
9/13 anonim válasza:
Emberek!!Ne keressünk már egy kölyöknél élből hatalmas problémákat csak azért mert nicns tkja!!!!
Semmi baja a kutyána kegyszerűen csak játszik!
A kölykök 80%-a ezt csinálja ebbe na korban,morogva rongyot cibál..és igen enny iidőssen az a játék nekik hogy levadásszák a gazdi kezét.rá kell szólni illetve valami éles hangot kiadni mikor a kezedre kap mintha fájna.Nem szabad a bundájánál cibálni mert az megtör lelkileg egy ien pici kutyát......
Kifogja nőni ezt az időszakát.
2010. dec. 15. 21:44
10/13 anonim válasza:
Ő még kölyök, ez nem olyan agresszió, ami egy ivarérett, felnőtt kutyában van. (mármint lehet)
Tavasszal pont mehettek is vele kutyaoviba, aztán kutyasuli. Ezen ne spóroljon a tesód, mert nagyon megkönnyíti a saját életét, ha egy jól nevelt kutyája van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!