Miért nem való a kutya lakásba?
Dantes! Hogy jössz te ahhoz hogy megmondd egyetlen tény alapján (hogy a kutya kint van)hogy másoknak milyen kapcsolata lehet a kutyájukkal? Azért vegyél már vissza, nem is ismersz másokat!
Én nem ellenzem a lakásban tartás, csupán az egyéni izlésem más.
A dolgokat meg is lehet ám fordítani! Aki bent tartja a kutyáját az nem azért teszi hogy az állatnak jó legyen hanam a saját kényelmében. Mert ugye sokkal könnyebb a fotelból dobálni a lasztit a kutyának és párszor fél, egy órácskára lemenni vele mint kint tölteni a fél napot télen, nyáron! Mióta dicsőség az hogy a benti kutyások legalább kiviszik a kutyát? Hiszen az csak azért van mert MUSZÁJ, legalábbis legtöbben nem bírják ha a lakásba ürít a kutya. De már lassan a kutyapelenkák is egyre divatosabbak szóval nemsokára már levinni sem kell.
Nem tudom hányzsor írtam már le de leírom mégegyszer: ennek semmi köze ahhoz hogy hol tartod a kutyád. Az egésznek csak ahhoz van köze hogy ki milyen gazda, jó vagy rossz. Ha rossz gazda vagy akkor a kutyád aludhat a fejeden is, akkor sem lesz közelebb hozzád. Ha jó gazda vagy akkor a bazi nagy kertben is tökéletes kapcsolatotok lesz. Mert elég vicces azt állítani hogy a kapcsolat azon múlik hol van a kutya... Attól hogy melletted van a házban még nem azt jelenti hogy VELED is. Hiába van melletted 24 órában ha csak 5 percet foglalkozol vele. Szóval nem a mennyiség számít hanem a minőség. A benti kutya is lehet hogy csak addig a két percig van a gazdával amig enni adnak neki, mert még pisiltetés közben is mással trécsel... Vagy ajánlom az amerikai állatmentőket a tv-ben: hány meg hány esetben van az hogy tömérdek szenvedő állatot mentenek ki a szent HÁZAKBÓL? Erről ennyit... A házban ugyanúgy csak attól lehet jó az állatnak ha jó a gazdája és nem a háztól...
Az hogy a kutya kint van, te meg bent nem jelenti azt hogy el van szakíva tőled. Vagyis hát nem tudom, az kutyámnak mindenesetre van annyi esze hogy tudja, együtt vagyunk és nem hagyták el, csak ő éppen most a kertben van én meg bent. Ha már a híres falkaállatoknál tartunk akikre alapozzátok ezt az egészet, had emlékeztesselek titeket hogy a farkason sincsenek egész nap egymás s*ggében, sokszor egymástól több kilométerre kalandoznak a területükön. Ezért is üvöltenek, hogy összehívják az elcsatangolt tagokat ha épp valami dolguk van. A kert ugyanúgy a kutya területe, ne nézzétek már annyira hülyének hogy ettől elhagyatottnak fogja érezni magát. Ez már eléggé túl van dramatizálva...
Szóval szerintem mindenki tartsa ott a kutyáját ahol akarja, csak azt fogják már fel a benti tartók hogy nem attól lesz valaki kutyájának rossz mert kint tartja hanem mert a gazda rossz. És hogy ők nem jobbak azoknál akik kint tartják és nem csak nekik lehet jó kapcsolatuk a kutyájukkal.
Az én kutyám pl nem jár be. Ennek ellenére sorra nyeri a versenyeket, bemutatókra járunk, etológia tesztekre, minden kiképző odáig van hogy milyen szófogadó kutya (ami ugye a kapcsolaton múlik), 3 hónapos kora óta póráz nélkül sétáltatom városban (nem főváros), stb... Az első vizsgáját 99 pontra értékelték úgy hogy SOSEM jártunk előtte semmilyen kutyaiskolába vagy kiképzőhöz... Szóval azt hiszen elég jó kapcsolatom vele... Már persze ha Dantes ezt megengedni... -.-' Pedig nem bent lakik.. Ja persze tényleg sokkal nehezebb fél napot kint lenni vele mint behozni aztán azt mondani hogy milyen jó neki mert egész nap vele foglalkoznak... Szerintem akik azt mondják hogy a kutyának csak bent lehet igazán jó, azok csak a lelkiismeretük akarják csitítani mert nem foglalkoznak a kutyával úgy ahogy kellene. Akik igazán jó gazdák és bent tartják azok nem tesznek ilyen buta kijelenttéseket.
Látom a felfogásod nagyon lassú, ellenben dumálni azt szeretsz. Leírom még egyszer, hátha képes leszel felfogni.
A kint lévő kutyának nem lehet olyan kapcsolata a gazdájával mint aki bent tarja. PONT. Azért nem lehet , mert nem töltenek annyi időt együtt. Az emberekkel a ,,falkájával" a lakásban élő kutyák egész más szokásokat vesznek föl, mint az udvaron élők.
Tök mindegy, mennyit foglalkozol vele, de ha az udvaron van nincs veled mindig. Ellenben a lakásban tartott kutya mindig az emberekkel van, (már ha a gazdái otthon vannak) és ez a lényeg az egészben.
De persze ahhoz, hogy felfogd ész kéne, az meg belőled hiányzik.
Akkor mégegyszer kérdezem: te hol hallottad hogy a farkasok (mivel ugye falkát emlegetsz tehát gondolom a farkashoz hasonlítod) egész nap egymás s*ggében vannak?
És mégis hogy jössz ahhoz hogy egy adat alapján egy egész kapcsolatot megitélj? Szerintem te meg nem lehetsz jó ember mert a piros színt szereted és nem a zöldet... Na ez kb ilyen volt... Szóval ne akard megmondani hogy mások milyenek... Kiváncsi lennék egyszer te tökéletes kutyádra, hiszen te mindig mindent jobban tudsz...
Igen abban igazad van hogy más a kapcsolatuk. Nincs két egyforma kapcsolat mert minden ember és kutya más. De ez nem egyenlő azzal hogy rosszabb.
Na mindegy... Olyan elvakult vagy hogy semmi más nem lehet jó csak amit te mondasz. Én legalább tudhatom hogy nem vagyok az mivel, mint mondtam BENT tartom az állataim, ennek ellenére látható hogy nem csak azt képzelem jónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!