Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem való a kutya lakásba?

Miért nem való a kutya lakásba?

Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 15:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
34%

Igen, kell, hogy a gazdi is kimozduljon, de valószínűleg nem fog 5 órán keresztül dohányozni vagy kiülni, főleg nem télen.

Én valóban nem foglalkozom külön a kutyámmal több órát (benti kutyáról van szó), de mégis velem van, lefekszik a lábamnál amíg olvasok, vagy dolgozok számítógépen. Gyanítom, hogy jobb neki így, mintha pár órát lenne csak mellettem.

2010. dec. 15. 17:05
 22/36 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem _általában_ a lakáskutyáknak ezerszer jobb dolguk van, mint a legtöbb kerti kutyának. A lakásban tartott kutyáknak eleve kijár a napi min. 3-4-szeri séta, viszi az ember ide-oda, kirándulni (mi még nyaralni is), folyton érik új ingerek, megismernek új szagokat, nagyokat játszhatnak a többi kutyával. És persze mindig a "falkájával" lehet. Míg sok kerti kutya meg a kertben éli le az egész életét. Persze mindkét részről vannak kivételek, és azért nyilván nem való egy bernáthegyi egy kis garzonlakásba, de mondjuk, ha családi házban laknánk, akkor hozzánk simán bejöhetne. :) Szeretnénk is kertes házba költözni, de nem azért, hogy kicsapjuk a kutyá(ka)t kertbe és ne kelljen sétáltatni.
2010. dec. 15. 17:45
 23/36 Ultracivil válasza:
22%

Ha tiszteletbe tartod a kutyák méltóságát, akkor sohasem zárod be őket egy lakásba.

Én sok olyan embert ismerek akinek kutya van a lakásában. Sosem vallanák be, de azért sok gondot okoznak egymásnak.

Sem a gazda sem a kutya számára ez nem jó.

Én gyerek korom óta szeretnék kutyát de nem voltam olyan önző, hogy a magam érdekeit kielégítve szenvedést okozzak nekik a bezártsággal. Ennél sokkal jobban tisztelem Őket.

Amikor kertes házba költöztünk szinte azonnal lett kutyánk. (A kertnek persze annyi, de sebaj.)

2010. dec. 15. 17:48
 24/36 anonim ***** válasza:
61%

Ezt a sok okost...komolyan mondom összecsinálom magam a döbbenettől.

Miért szenvedés a kutyának ha a lakásban van? Miért ? Miért? Miért? Egyszer az életben kapnék már rá értelmes választ. De nem, elég az hogy szenved és kész, mert a sok szűk látókörű okoska azt mondja...

Csak mondom, ügye mindenki tudja mikor alszik egy kutya, hanyatt fekve? Ez nem éppen a szenvedés jele. Éppen ellenkezőleg. Érdekes, a miénk minden nap így aludt.

Miközben, a lakásban élő kutyával olyan kapcsolatot alakít ki az ember, amit a kint csak az udvaron tartott kutyával lehetetlen.

Az ,hogy régen hol tartották a kutyákat, elárulom, régen is tartottak bent kutyákat. Bent , ott ahol az emberek éltek.

Hiszen már régóta vannak kimondottan csakis kedvencnek tenyésztett fajták. Aztán, például egy középkori főúri lakomán, az asztal mellet ott feküdtek általában az uraság kedvenc vadászebei...

Ja, de persze a sok a okoska szerint a régi kutyatartás= 50 évvel ezelőtti falu, kutya kicsapva az udvarba.

Hát elmondom, nem ilyen volt régen a kutyatartás, illetve nem csak ilyen!

Akkor, nem tud mozogni? Marhaság. A lakásban élő kutyák többet mozognak mint az udvariak. Egy udvaron tartott kutya mikor is mozog napi 3-4-5 órát intenzíven?! Semmikor. Különben is, a kutya számára nem az a lényeg, hogy lakás vagy udvar, hanem hogy kimozogja magát, új szagokat érezzen, új élményekben legyen része. Akik pedig lakásban tartják bizony, a nap jelentős hányadát erre fordítják, hogy sétáltatják a kutyát.

Koszol? Hát persze, de meg lehet mosni a lábát, megtörölni és kikefélni a szőrét. Mi is törlünk lábat, mielőtt bemegyünk a szobába.

Igaz, hullatja a szőrét. De van egy érdekes találmány, porszívónak hívják.

Tönkre teszi a lakást? Fegyelmezni kell és akkor nem teszi.

A lényeg pedig az, hogy a kutya falkaállat. Akkor érzi jól magát, ha az egész falka együtt van. Nem akkor, ha a falka többi része bent van a szobában, ő meg az udvaron.

2010. dec. 15. 18:26
 25/36 anonim ***** válasza:
73%

a kutya falkaállat, egy szociálisan nagyon érzékeny lény, családcentrikus társállat szóval abszolút a családja-falkája mellett a helye -ha azok lakásban laknak akkor ott fogja ő is jól érezni magát!!!

hülyeség, hogy nem való lakásba...aki ilyet állít az nem szereti és nem is érti a kutyákat

2010. dec. 15. 19:03
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legideálisabb, ha kint is, és bent is lehet. Nekem spánielem van, írták már előrébb, hogy lehet kint. Ebbe a hóban igazán szépen nézne ki a szőre, ahogy összecsomósodik. Vihetném kéthetente kozmetikushoz. Amúgy sem nagyon foglalja le, ha egyedül van. Szaladgál kicsit, aztán néz rám nagy boci szemekkel, h miért nem játszik vele senki. Ha bent van velem van, ha épp dolgom van is, ahogy jövök-megyek, megdögönyözöm, hozza a rongyát, meghúzgálom vele. Kint a hóba is elrohangálunk, játszunk. Ott szeret lenni, ahol én vagyok. Ha bent, bent, ha kint, kint. Ha ki akar menni kikérezkedik, ha beakar jönni úgyszint. Nem lenne neki jó egész nap egyedül kint, azzal meg nem kötöm le, ha kimegyek hozzá néha 5 percre.

Na, de ezen mindig is változó volt az emberek véleménye az is marad. Nagyon sok függ attól, hogy megvan-e nevelve a kutya rendesen. Az enyém soha nem rág meg semmit, nem ugrik az ágyra, fotelbe, mert tudja, hogy ezt sose tehette.

2010. dec. 15. 19:44
 27/36 A kérdező kommentje:

Arra lennék még kíváncsi, hogy akik szerint nem való lakásba, nekik van kutyájuk? Milyen fajta? Hány kutya? És mit és mennyit foglalkoznak vele?

Magyarán milyen gyakorlati dologra alapozzák az elméletüket?

2010. dec. 15. 20:56
 28/36 anonim ***** válasza:

Szerintem akik nagyon ellenzik azt, hogy a kutya lakásban legyen, azok nem a kutya miatt nem akarják, hanem a saját kényelmük miatt.

Aki viszont nem hajlandó áldozatot hozni a kutyáért (esetleg sűrűbben takarítani)...

Egész más kötelék van a között a gazdi és kutya közt, ahol a kutya lakásban lehet.

És szerintem ez a kötelék a kutyának is örömteli, és az emberre is pozitív hatással van.

2010. dec. 15. 22:52
 29/36 anonim ***** válasza:
Szerintem az se mindig igaz, hogy a kinti kutyával kevesebbet van foglalkozva. Az enyém is kint van, ennek ellenére napi 5-6 órát aktívan foglalkozom vele. Megyünk sétálni, viszem a hegyekbe, vagy ha nincs kedvem, akkor otthon a kertben játszunk. Van egy teniszlabdája, eldobom neki, ő meg visszahozza, ha nem akarja odaadni,akkor megkergetem,és fordítva. Ha kijátszottuk magunkat leülünk, kikefélem a bundáját, simogatom,dögönyözöm. Mindennap le van fárasztva a kutya,s láthatóan jól érzi magát!
2010. dec. 16. 12:48
 30/36 anonim ***** válasza:

De attól még a kutya falkaállat, hogy ki van fárasztva.

Az enyém is ki van fárasztva, és ha hazaérünk, akkor lefekszik a szobában, a fejét a lábamra teszi, és úgy pihen.

Ok, hogy Te napi 4-5 órát vele vagy, de a maradék 20 órában szegény csak arra vár, hogy minél hamarabb lásson téged.

2010. dec. 16. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!