Ilyet lehet csinálni? (bővebben lent)
szerintem nem lehet, hisz egyik szülő sem szerepel a nyilvántartásban! de, ha szeretnétek törzskönyvet, miért nem olyat vettetek rögtön?
22L
Bírom az ilyen kérdéseket :D
Tudod mi a törzskönyv? Mi szerepel benne?
Az adott kutya felmenői. Te honnan tudod generációkra visszamenőleg, hogy kik voltak az ősök?
Ha a két szülő törzskönyves lenne akkor DNS vizsgálattal ha bizonyítják, hogy ők a szülők akkor lehet törzskönyvet kérni.
Egyébként még ha a két szülő törzskönyves de a kölykük nem akkor azok hivatalosan nem fajtatiszták (mivel nem tudod igazolni semmivel a szülőket)
Ha Te kutyád pedig fajtajellegeket hordozó keverék.
Miért ne mernél kérdezni?
Mert nem azt a választ olvasod, hogy:
Persze, menj ide-és oda, aztán lesz papírod....
A kérdésedre csak egy válasz létezik, nem lehet törzskönyve a kutyádnak. Attól még lehet gyönyörű, lehet szeretni.
Nem, törzskönyvet kizárólag törzskönyves kutyák kölykének lehet kiváltani.
Elhiszem, hogy a küllembírók is szépnek ítélik a kutyádat. De hivatalosan, -mivel nincs törzskönyve-, így fajtajelleget hordozó kutyának minősül. Ettől még nem lesz keverék, ez butaság. Csak ugye nem tudod igazolni, hogy a szülei, nagyszülei is cocker spánielek voltak, tehát azt sem tudod, hogy nem keverdett e bele valami más fajta.
Tk nélkül kiállításra nem viheted, és tenyésztésbe nem vonható. De szeresd őt nagyon:)
Kérdező, egyetértek... amikor 1 kérdést fölteszek állandóan oltogatnak ahelyett hogy segítenének...
amúgy sztem a tenyésztőnél lhet=)
Tenyésztőnél lehetne, ha onnan vette volna.
Jó talán túlzás a keverék kijelentés, de igazából így hívják hivatalosan. Hidd el nem bántásként mondtam biztos aranyos meg szép. De hivatalosan nem tekinthető fajtatisztának csak fajtajellegeket hordozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!