Egy pit - am. Staf kutyát szeretnék, mekkora lesz és
érdemes e?
1/10 A kérdező kommentje:
ezenkivül van 2kistermetü kutyám is
én csak a tapasztalatomat tudom leírni.Apukáméknak van egy ilyen kutyusuk,igaz,mégcsak fél éves,de nekem van két yorkim,és nem tudom összeengedni őket,mert az övéké állandóan támad.persze csak játékból.mulkor is letettem az egyik kutyámat,hagy játszanak,apuék kutyája egyből ráment,leteremtette.és bekapta a fejét.:-)persze nem bántotta.de aztán lehet,ha minden nap találkoznának más lenne,meg ha már kicsit megkomolyodik,mert még nagyon bolond.
2009. jan. 21. 14:39
Nehar, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de ha ennyire nem ismered ezt a fajtát, akkor honnan tudod, hogy ilyet szeretnél? :S
Válasz: akkora lesz kb, mint egy pitbull-staff keverék.
Mit jelent az, hogy érdemes-e?
Ha foglalkozol vele, érző lényhez méltóan és a (nem kevés) igényei mentén, akkor szeretni fog téged és érdemes.
Ha nem a kutya miatt akarod őt, hanem magadnak demózni, akkor az eléggé genyaság a kutyára nézve...
2009. jan. 21. 14:40
4/10 A kérdező kommentje:
mert az amelyiket én szeretnék volt már velem és nagyon szép és a szivemhez nött.
Tény hogy másik kutya mellé csak hozzáértő embernek való.
Csak ha képzed is!
2009. jan. 21. 14:58
Egy ilyen kutya csak hozzáértő embernek való, ezt rendesen ki kell képezni, nem elég annyit megtanítani neki mint egy szobakutyának. Abból feltételezvén h azt se tudom mekkora lesz, nem vagy hozzáértő, ugyh én nem javasolnám.
2009. jan. 21. 15:45
hát hogy érdemes-e... ha nem kell a szüleidre hagyni egy ilyen elszánt és erős kutyát akkor igen, ha belé tudod nevelni, hogy nem vicces kiskutyák fejét leharapni, akkor igen, ha nem csak a menő kutyát hanem a szerető lényt látod akkor igen, ha lesz időd hogy szeresd, akkor igen
egyébként meg nem, mert minden kutya más, és az h neked volt egy ilyen, nem jelenti u.azt, h az új kutya karaktere ugyanaz lesz, mint a régié. sőt. az én kutyám alomjából született világcsavargó, de ugyanúgy félénk meg agresszív is. pedig hát, testvérek voltak.
2009. jan. 21. 21:42
nekem pont ilyen kutyám van, most fél éves, 19 kiló. imádnivaló hatalmas vasaló feje van. kedves, barátságos, szófogadó, okos. mit mondjak még, imádjuk. két kisgyerek és egy 6 éves yorki mellett tartjuk, nincs vele semmi gond. egy kutya a nevelése által válik megbizhatatlanná. ez a fajta annyiban más a többitől, hogy fájdalomküszöbe jóval magasabb, tehát ő pont az a fajta, aki nem kap a kezed után ha meghúzod a farkát, nem támad más kutyára. nevelés kérdése az egész.
2009. jan. 23. 10:33
Egyet értek az előttem szólóval,minden csak nevelés kérdése...felejtsük már el ezeket az idióta előítéleteket...
2009. jan. 26. 18:29
Pont azért vannak az ilyen kutyákkal kapcsolatba előítéletek, mert sok olyan ember is vesz ilyen kutyát akinek nincs rá elég ideje h megnevelje, egyszer csak elviszi sétálni, a kutya nem hallgatrá és neki megy egy másik kutyának. Előfordul ilyen, fajtától függetlenül, nem minden kutya szimpatikus egymásnak. Ugyanez lenne ha az illető tacskót tartana, de nem hiszem h a média foglalkozna egy megveszett tacskóval. Jobban szeretik a nagyobb testű kutyákat szekálni. Ezt igényli a bugyuta, tudatlan nép.
2009. jan. 26. 22:22
Kapcsolódó kérdések: