Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos vizslának napi 105...

4 hónapos vizslának napi 105 gramm (3x35g) Pedigree junior táp az nem kevés?

Figyelt kérdés
NAPI, tehát naponta háromszor kap 35 grammot. Kiöntve a táljába ez nekem félelmetesen kevésnek tűnik. Tuti elég ez a mennyiség neki? Magára a zacskóra ennyi van írva, de hát akkor is...
2010. dec. 13. 12:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kezdő kutyatartó vagyok (és mint a fentiekből is látszik olvasni is most tanulok :S), úgyhogy minden tippet nagyon szívesen veszek. Eddig a www.tapfutar.hu-t javasolták, de akkor mostmár megnézem ezt is :) Köszönöm mégegyszer. Esetleg ha van még kérdésem, akkor akár privátban is írhatok?
2010. dec. 13. 13:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Persze, egész nyugodtan! Bár nem vagyok én se "profi" tenyésztő, vagy ilyesmi, csak egy egyszerű goldenes gazdi. :)
2010. dec. 13. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Magyar vizsla tenyésztő vagyok. Én nem szoktam betartani a tápra írt mennyiséget, mert kutyafüggő, hogy melyiknek mennyire van igénye.

A 105 gr viszont nagyon kevés. Én Pro Plannal etetek, és abból 4 hónapos kortól akár 600 gr-t is képesek megenni egy nap. A 3-szori etetés jó, és alapvetően a Dog Chow sem rossz, viszont nem sokkal többért jóval jobb minőséget tudsz venni.

Jó minőségű, középkategóriás tápok: Brit, Profine, Bento Kronen, Bewi Dog, stb. Ezek mellé kiegészítésnek adhaszt neki főtt csirkehúst. Valószínű, hogy 4 hónaposan már megkezdte a fogváltást. A farhát, nyak rágása segíti a fogváltást, és magas élvezeti értéket jelent a kutyának az ilyen húsos-csontos rágnivaló.

Pont abban a korban van, amikor nagyon gyorsan nőnek. Amilyen mozgásigényük van, nehéz őket túlhízlalni, ezért szerintem nyugodtan emelheted az adagját napi 400-500 gr-ra, ha megeszi. Persze csak fokozatosan, mert ha hírtelen mohón eszik sokat (ami előfordulhat, ha eddig kevesebbet kapott a kívánatosnál) hasmenés előfordulhat.

Az én tippem az, hogy kerüld az áruházakban megvásárolható száraztápokat, kutyakonzerveket, kutyaszalámikat. Jó minőségű táp mellé max. baromfihúst adj neki. És még valami: a színes tápok nem tesznek jót a kutyának. Tele van mesterséges színezékkel, ami csak lerakódik a szervezetében.

Kb. másfél éves korig kaphatja a Junior változatokat, később már Adult tápra, vagy Active/Energy tápra kell váltanod.

Megfelelő mozgás mellett nem lesz gond a kis vizslával.

Jó szórakozást hozzá.

2010. dec. 13. 18:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, neked is hálás köszönetem a kielégítő válaszért!
2010. dec. 14. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!