4 hónapos vizslának napi 105 gramm (3x35g) Pedigree junior táp az nem kevés?
Ja bocs :D
Ha szerinted kisit sovány vagy nagyon sokat futkorászik akkor adj még neki egy kicsit,de arra figyelj hogy ne gömbölyödjön!
A junior tápoknál azt kell figyelembe venni, h mennyi lesz a kutya felnőttkori súlya - nem a mostani!! - és h mennyi idős most és az ahhoz tartozó mennyiséget kell h kapja. Szerintem ti ezt nézhettétek el a számadatok szerint.
A msáik h érdemes lenne a Pedigree-t, legalább amíg fejlődésben van, 1-1,5 éves koráig valamilyen prémium tápra cserélni. Valami olyasmire amit jobban hasznosít és több tápanyag van benne.
A vizsla felnőttkori súlya 20-24 kiló. Kerestem egy junior tápos (Dog Chow) etetési útmutatót, azon az van, hogy ennyi idősen 40-50 DEKA tápot kéne ennie naponta. A tiéd meg kapja ennek a mennyiségnek kevesebb, mint a NEGYEDÉT egy, a Dog Chownál sokkal de sokkal gyengébb minőségű tápból... :((( Szerintem is azt rontottad el, hogy a junior tápok etetési táblázatban mindig a kutya FELNŐTT KORI SÚLYA van, tehát nem a kiskutya jelenlegi, hanem a MAJDANI kifejtett súlya a mérvadó. Tehát neked azt a sort kell nézni, amiben a 20-25 kilós kutya van, nem az pár kilós csivavák sorát!!!!!
Tartok tőle, hogy egy félreértelmezés miatt a kiskutyádat súlyosan alultápláltad! :( Mielőbb keress fel egy állatorvost, hogy megnézze! Fokozatosan fel kell emelni az ételadagját is a előírt mennyiségre. És imádkozni, hogy nem okoztál maradandó lemaradást a fejlődősében...
:(((((
A Dog Chow-t én elég jó tápnak tartom, az én kutyusom is evett olyat kiskorában. Szóval az mehet bátran. A másik, amit bátran ajánlok, bevált az a Brit. Ebből is van mindenféle, Junior is természetesen.
A tápoknál mindig azt kell nézni, hogy a fehérjetartalomból hány százalék, ami valódi húsból származik.
A Pedigree-nél, Friskiesnél és az összes olcsó tápnál ez mindössze 4%. Ez a két reklámozott márka valójában semmivel nem jobb, mint az ARO-s, Tesco-s, stb tápok, csak puccosabb a csomagolása és jó a marketingjük.
A Dog chow-nál, Brinél már 25% körül van. Ezek a tápok kb. olyan árban vannak, mint a Pedigree, Friskies, viszont a beltartalmi értékük a sokszorosa. (kb. 500 Ft/kg)
Aztán vannak a szuperprémium tápok, kilónként árban határ a csillagos ég. (700-800 Ft/kg-tól felfelé) Amit nagyon sokan dicsérnek, az az Acana és az Orijen, ezeknek igen magas a hústartalma, azt hiszem, 50-60% körüli. Én ilyenekkel nem etettem még, bizonyára jók, de én a Brittel, Dog Chow-val tökéletesen meg vagyok elégedve.
A hústartalmat ne kevert össze sosem a beltartalomban jelzet fehérjetartalommal! A fehérjetartalom minden száraztápban 25-30 % körül van, de azt, hogy ebből mennyi származik HÚSBÓL, azt az összetevőknél látod zárójelben az az adott húsféle mellett. pl. csirkehús 4%, ezt találod a Pedigreen.
Igazán nincs mit! :)
Ja és még annyi, hogy én - bár tudom, nem a reklám helye -mindig innen rendelek, igen korrekt cég, szerintem ők a legolcsóbbak, most is éppen várok egy nagy "szállítmány" Brit adultot. :)
www.allati.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!