Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lett pár nap alatt...

Mitől lett pár nap alatt ennyire domináns?

Figyelt kérdés
Kan kutyám az elmúlt napokban, mintha ki lenne cserélve. Eddig egy szófogadó, okos kutya volt. Bármikor belenyúlhattam a táljába, ha evett.Ha sétáltunk, szépen sétált mellettem. Pár napja, húz, ha sétálunk, de csak akkor, ha a párom is jön a másik kutyával. Ha külön megyünk, szépen jön. Leejtettem a kulcsom, felakartam venni, a kutya tálja mellől, és rám morgott. Elvettem előle. Azóta nincs gond. Arra lettem figyelmes, hogy mostanában mikor pisil, utána a hátsó lábaival szétrugdossa. Most múlt egy éves. Gondolom, hogy próbálkozott átvenni a falkavezérséget. Ivartalaníttattuk a szukát, így a kant nem akartuk, de lehet mégis jobb lesz? Az orvosom szerint nem feltétlenül fog változtatni a viselkedésén, lehet akkor is próbálkozni fog. Leginkább a pisilésre lennék kíváncsi, ha valaki tudja, hogy miért rugdossa szét?!
2010. dec. 10. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:
A kant is ivartalanítsátok. Mindenképpen. Utána is benne marad az ösztön, de nyugodtabb lesz. Én 1 hete ivartalaníttattam a kutyámat. Nem bántam meg, és akkor sem fogom, amikor a szomszédé majd megint elkezd szökdösni.
2010. dec. 10. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja! És ha máskor is bepróbálkozik átvenni a falkavezérséget, akkor azonnal reagálj rá. Csírájában kell elfojtani.
2010. dec. 10. 15:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Persze, ivarérett lett .. próbálgatja a határait.

A kaparással meg a jelölés szagát szórja minél jobban szét: tudja meg mindenki a környéken hogy ő itt járt :D. Picit dominánsan kezd viselkedni, ezt rögtön felül kell dominálni ... elég a hangos szó is néha.

2010. dec. 10. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:
szabad megkérdeznem milyen fajta?:)nekem amstaffom van , és amikor pisil , utána kapar a hátsó lábaival..ő ezt már 6 hónapos kora óta csinálja, ez szerintem nem a dominanciára utal..sok kutyust látok, aki ugyanezt csinálja..gondolom te is erre gondolsz..vagy?
2010. dec. 10. 16:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Spániel.

Biztos, hogy domináns..., szeretne lenni.

Ahogy egy előző írta, pisilés után szétrugdossa ahová pisilt, hogy minél messzebb érezzen. :D Ezt nem mindig csinálja, főleg akkor, ha másik kan van a közelben.

Köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 10. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!