Mely kutyát legalkalmasabbak a személyvédelemre?
én is egy ilyen csoport miatt szeretnék kutyust. tavaly egy amerikai bulldog és 1 boxer nálam volt nyáron 1 hónapig, én vigyáztam rájuk, azalatt nem jöttek ide hozzám...
így meg hiába mondok nemet és állok fel lány létemre akár verekedni is, a késsel és egyebekkel nem tudok mit kezdeni, de láttam hogy a kutyának a látványától is besz@rtak...:) csak már unom ami meg, és elköltözni esélyem sincs...
egy kistestű kutyát viszont könnyebb "leszerelni".
Amit egy bullterriernél könnyebben lehet irányítani, és nevelni, és igaz valós védelmet nyújthat, pl. az óriás schnauzer. Igaz, ő kimondottan nagy testű, viszont ránézésre besz@rnak tőle, ha komoly a szitu, akkor nem fogja vissza magát, és brutális pusztításra képes, nagyon jól kiképezhető, fegyelmezetten hajtja végre a parancsokat, és pl. egy ilyen időben is, mint ami most van, :) megállja a helyét, nem fázik, nem érdekli az időjárás, maximálisan a feladatára tud koncentrálni.
Egyébként van még pár ilyen kaliberű kutya, de elsőre ő jutott eszembe.
"egy kistestű kutyát viszont könnyebb leszerelni"
Elmondom neked az amstaff közepes testű kutyának számít, de ez a kutya csak izomból áll.30 kiló kőkemény IZOM. És azzal gondolom tisztában vagy, hogy rokona az amerikai pitbull terriernek, tehát a fizikai adottságai messze túlszárnyalják a többi kutyáét. A legerősebb kutyák, harapásuk is a legerősebb. A fajtajellemzésnél le is van írva: BÁTORSÁGA KÖZMONDÁSOS, LÉNYÉTŐL IDEGEN A FÉLELEM. Míg egy németjuhász lehet hogy megijed, addig az amstaff nemfog. Az élete árán is megvéd.
18 /L , staff gazdi.
és hiába kisebb termetű, leszerelni nemlehet:Dha egyszer ráfog valamire azt nem engedi el..megnézném mikor szerelsz le egy bullterriert vagy staffot. megsúgom : SOHA AZ ÉLETBE NEM TUDNÁD LESZEDNI MAGADRÓL, mert olyan fogászkészsége van ,és olyan gyors, hogy észresem vennéd mikor holvan a kutya.
hidd el tudom mit beszélek, 6 éve tartok ilyen kutyát.
Hát én inkább eleve nagytestűvel próbálkoznék. Németjuhász, rottwiler. Nekem ők a favorit.
Az ijedtség bármelyik kutyánál fenn áll, konkrétan ismerek két staffot, amelyik annyira fél, hogy a csivavámtól világgá szaladnak. :) Amikor kutyasuliba csibészelésre került a sor inkább elszaladt mint védett volna, de természetesen ez neveléstől is függ és hogy honnan veszed. Ezzel szemben én még németjuhászt és rottit nem láttam elfutni a harc elől. Ha kell az életét adja érted. Meg amúgy is nagy testű, nem fognak vele próbálkozni. Viszont a staff annyiból keményebb, hogy nagyon a fájdalomtuűrő képessége. Nekem egy németjuhász-staff keverékem volt 11 évig, most németjuhászom van. Csak jót tudok mondani róluk ilyen téren. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!