Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mely kutyát legalkalmasabbak...

Mely kutyát legalkalmasabbak a személyvédelemre?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 15:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
hát igen , épp ezért utálom már pket énis :)pedig soha nemvolt velük bajom..viszont ha késsel jöttek volna nekem, leszartam volna ha széttépi őket zeusz.
2010. dec. 9. 16:10
 12/30 A kérdező kommentje:

én is egy ilyen csoport miatt szeretnék kutyust. tavaly egy amerikai bulldog és 1 boxer nálam volt nyáron 1 hónapig, én vigyáztam rájuk, azalatt nem jöttek ide hozzám...

így meg hiába mondok nemet és állok fel lány létemre akár verekedni is, a késsel és egyebekkel nem tudok mit kezdeni, de láttam hogy a kutyának a látványától is besz@rtak...:) csak már unom ami meg, és elköltözni esélyem sincs...

2010. dec. 9. 16:23
 13/30 anonim ***** válasza:

egy kistestű kutyát viszont könnyebb "leszerelni".

Amit egy bullterriernél könnyebben lehet irányítani, és nevelni, és igaz valós védelmet nyújthat, pl. az óriás schnauzer. Igaz, ő kimondottan nagy testű, viszont ránézésre besz@rnak tőle, ha komoly a szitu, akkor nem fogja vissza magát, és brutális pusztításra képes, nagyon jól kiképezhető, fegyelmezetten hajtja végre a parancsokat, és pl. egy ilyen időben is, mint ami most van, :) megállja a helyét, nem fázik, nem érdekli az időjárás, maximálisan a feladatára tud koncentrálni.

Egyébként van még pár ilyen kaliberű kutya, de elsőre ő jutott eszembe.

2010. dec. 9. 16:24
 14/30 anonim ***** válasza:
50%

"egy kistestű kutyát viszont könnyebb leszerelni"

Elmondom neked az amstaff közepes testű kutyának számít, de ez a kutya csak izomból áll.30 kiló kőkemény IZOM. És azzal gondolom tisztában vagy, hogy rokona az amerikai pitbull terriernek, tehát a fizikai adottságai messze túlszárnyalják a többi kutyáét. A legerősebb kutyák, harapásuk is a legerősebb. A fajtajellemzésnél le is van írva: BÁTORSÁGA KÖZMONDÁSOS, LÉNYÉTŐL IDEGEN A FÉLELEM. Míg egy németjuhász lehet hogy megijed, addig az amstaff nemfog. Az élete árán is megvéd.

18 /L , staff gazdi.

2010. dec. 9. 16:33
 15/30 anonim ***** válasza:

és hiába kisebb termetű, leszerelni nemlehet:Dha egyszer ráfog valamire azt nem engedi el..megnézném mikor szerelsz le egy bullterriert vagy staffot. megsúgom : SOHA AZ ÉLETBE NEM TUDNÁD LESZEDNI MAGADRÓL, mert olyan fogászkészsége van ,és olyan gyors, hogy észresem vennéd mikor holvan a kutya.

hidd el tudom mit beszélek, 6 éve tartok ilyen kutyát.

2010. dec. 9. 16:36
 16/30 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. szerintetek akkor bele merjek vágni? van időm , motivációm, türelmem, foglalkozni vele, iskolába is tudom vinni.
2010. dec. 9. 16:37
 17/30 anonim ***** válasza:
figyu , mivel első kutyád lesz,ezért biztos hogy kell a suli, de ha gondolod add meg az msn címed, és akkor segítek a nevelést illetően én is !
2010. dec. 9. 16:41
 18/30 anonim ***** válasza:
csak nehogy egyik elterelje figyelmét a másik meg leszúrja, vagy bedobnak valami mérgezett ételt kertetekbe és megeszi, erre majd figyelj oda, bármire képesek..
2010. dec. 9. 17:59
 19/30 anonim ***** válasza:

Hát én inkább eleve nagytestűvel próbálkoznék. Németjuhász, rottwiler. Nekem ők a favorit.

Az ijedtség bármelyik kutyánál fenn áll, konkrétan ismerek két staffot, amelyik annyira fél, hogy a csivavámtól világgá szaladnak. :) Amikor kutyasuliba csibészelésre került a sor inkább elszaladt mint védett volna, de természetesen ez neveléstől is függ és hogy honnan veszed. Ezzel szemben én még németjuhászt és rottit nem láttam elfutni a harc elől. Ha kell az életét adja érted. Meg amúgy is nagy testű, nem fognak vele próbálkozni. Viszont a staff annyiból keményebb, hogy nagyon a fájdalomtuűrő képessége. Nekem egy németjuhász-staff keverékem volt 11 évig, most németjuhászom van. Csak jót tudok mondani róluk ilyen téren. :)

2010. dec. 9. 19:12
 20/30 anonim ***** válasza:
28%
hát azt az amstaffot nagyon félrenevelhették ha elfutott, vagy ez kamu:)szerinted leírásban mért írják hogy bátorsága kozmöndásos, éshogy lényétől idegen a félelem?:) nem véletlenül.Én például nem ijednék meg egy németjuhásztól..belerugnak összeesik..vagy állkapcson rúgják és aztse tudja hol áll a feje..ellenben ha az amstaffot lapáttal ütik, kb olyan mintha simogatnád. FÁJDALOMKÜSZÖBE EGYENLŐ A NULLÁVAL.Nem érez kb semmitsem. Attól hogy ottvan mellette egy nj, még a cigánybanda nemfog beszarni hidd el nekem..ellenben ha egy izomtól dudorodó kutyával császkál, amit csak úgy ismer az emberek többsége hogy egy bestia, 20 méteres körzetben elkerülik.
2010. dec. 9. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!