Amstaff támadást, hogy lehet leállítani? Kan kutyák ellen irányul.
Figyelt kérdés
Van egy kan 1 éves amstaffom..és bár jár iskolába, de ha kan kutya jön velük szemben, nagyon erősen húzza a pórázt..nő vagyok, és nincs bennem akkora erő, hogy egy ekkora izomköteget visszatartsak ha menni akar..:Sbár eddig még hála isten mindig megtudtam kapaszkodni valamibe. A szukákat nagyon szereti, kis yorkikkal is szokott játszani..volt hogy felkapta a szájába , és úgy cipelte őket..nagyon aranyos olyankor,de egyszerűen a kanokkal nembírom összeszoktatni. Szájkosárral nemfogom vinni sétálni, mert neki is ugyan olyan joga van szagolgatni, mint a többi kutyának úgygondolom. és a szukákat is szereti nyalogatni, nem akarom ebben megakadályozni..és nem , nemondjátok, hogy a fajtajellegből adódóan ilyen..általában kan-kan között mindig van balhé..tehát, már az összeszoktatásról lemondtam , de ha esetleg összebunyózna valamelyikkel ha annyira elránt, hogytudom leállítani?Megverni soha nem fogom, még csak eldádázni sem..olyanokkal riogattak, hogy mivel ennyire erős az állkapcsa, csak a feszítővassal lehet vagy mivel:Sha elviszem ÖV-özni és megtanulja a fogd ereszd parancsot, akkor akár egy kutyát is elengedne ha aztmondom ereszd? vagy tojna a fejemre és akkor már az ösztöne hajtaná?megbolondulnék ha megtámadna egy másik kant.2010. dec. 8. 08:47
11/16 anonim válasza:
12/16 anonim válasza:
én annyit mondanék neked,hogy szöges nyakörv.:) minden megold..
13/16 anonim válasza:
A szögest tudni kell használni is...
14/16 anonim válasza:
hátpersze hogy kell, mondjuk én nem alkalmazom, de van nekem is az előző kutyámat csak azzal lehetett nrpmálisan sétálnitatni.. A mostani mint az angyal jön lábmellett..
15/16 aracsi993 válasza:
Pont a kamasz korát éli a kutyusod mondhatni ez teljesen "normális". Nekem kis bichonom van körülbelül kétszer támadta meg amstaff ennek ellenére én imásom őket és a koruk és saját természetüknek dominanciájuknak tulajdonítom ezt a viselkedést. Törődj bele hogy sose fog jól kijönni kan kutyákkal. mikor pórázon van és nekimegy vagy neki akar menni más kutyáknak ne hátra fele kúzd a pórázd hanem felfelé. ha szabadon van a két hátsó lábánál belül az ágyékánál szorítsd meg és húzd hátrafelé nyugodj meg nem fog tudni megharapni. javaslom a szájkosarat mert azzal is élvezi a sétát és érzi a szagokat hameg épp szukát akar nyalogatni akkor vedd le róla. Nem a te hibád és biztos végtelenül aranyos a kutyád.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akik nem lehordani hanem segíteni próbáltak !Kutyasuliban kértem segítséget,annyi volt a válasz, hogy megpróbáljuk kezelni a problémát..MEGPRÓBÁLJUK???szerintem egy iskolában nem lehetne olyan dolog amit nemtudnak 100 % ra megoldani..suliváltás lesz,úgyérzem.A fennel könyvet kívülről fujom , a falkavezér szerep rendben van..minden tekintetben tisztel a kutya..ha otthon valami rosszat csinál, elég neki annyit mondani, hogy nemszabad,helyedre !és egyből ugrik fel a kis ágyára, tudja hol a helye.Különben iszonyat jófej kutya, és nemgondolom , hogy csődöt mondtam a nevelését illetően. A lábmellett követést is sikerült megtanulnunk, bármilyen helyzetben visszahívható a kutya, kivéve ha kan lenne a közelben:S igen gondoltam rá , hogy most kamaszodik és azért lett ilyen..mert 6-7 hónaposan még nemvolt gondja a kanokkal..kb 2ésfél 3 hónapja tört ez elő belőle:( remélem sikerül megoldani. akkor veszek szájkosarat addig, és ivartalanítás lesz. köszi mindenkinek !
2010. dec. 9. 08:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!