Amstaff támadást, hogy lehet leállítani? Kan kutyák ellen irányul.
Szerintem azzal a hozzáállással van gond, hogy pl. nem adsz rá szájkosarat. Miért?
Abban minden kutya tud szaglászni. Másrészt lényegesen olcsóbb és kíméletesebb mint az általa megtámadott kutya orvosi költségeit kifizetni.
Kutyaiskolában mit csináltok? Ott említetted már, hogy mi a probléma vele,és tudnak-e segíteni?
És sajnos ez sem magyarázat, hogy a kan-kan párosítás mindig ilyen. Én ismerek egy lányt, 3 kan rotit tart együtt, és nincsen probléma. De ezért nagyon meg kellett dolgoznia.
Úgyhogy én mindenképp arra voksolok, hogy a kutyasuliban kérj tanácsot, mert egyedül ez nem fog menni.
Az őrző-védő szerintem pedig még nagyon felesleges lenne egy ilyen kutyához.
Gondolom pórázon tanulós suliba jártok. Ez a baj a kutyaiskolák többségével, hogy arról szól a történet, hogy engedelmes gyakorlatokat tanultok pórázon.
Szerintem ha nem akar szájkosarat, és balesetet sem, akkor keress egy olyan sulit, ahol póráz nélkül tanulnak a kutyák, és az engedelmes gyakorlatokon túl megtanuljátok ezeket a helyzeteket kezelni.
Amelyik csoportban legutóbb megfigyelő voltam, ott kan argentin dog, kan rotweiler, és kan németjuhász is volt. Póráz nélkül, szabadon, a legelső naptól. Egy jó sulinak az a lényege, hogy az ilyen helyzeteket megoldja. Ne mondj le az összeszoktatásról, meg lehet oldani.
Ha pedig már összeugrottak, akkor a legjobb, ha mindkét gazda felemeli a maga kutyája hátsó lábait, ha még nincs fogás, akkor így kirántjátok mindkét kutyát egyszerre. Ha már van fogás, akkor lábfelemelés mellett egy csavarás a nyakörvön, hogy fulladjon, és ereszteni fog. De ilyenkor is fent kell legyen a hátsó lába.
Szia!
Nekem három Amstaff kanom van!
Nálunk ez úgy működött hogy az idősebb kutya akart dominálni a két fiatal felett ezt az egyik el is fogadta a másik sainos nem! Így mi a fiatal ivartalanítása mellett döntöttünk!
Neked is azt kellene tenned hidd el minden problémád megoldódna!:)
Ivartalanítás mindenképp!
Amíg nincs gyökeres javulás addig a szájkosár nem lenne hülyeség - lehet kapni ezeket a fajta szájkosarakat, ebben tud szaglászni és a nyelvét is ki-ki tudja dugni ha épp yorkit akar nyalogatni... :o)
A kutyasuliban hogyan kezelik ezt a problémát? Gondolom észrevették, h nem stimmel valami. Az meg - pláne egy kutyaiskola részéről - nem elfogadható megoldás, h ez van, nem lehet tenni ellene semmit. Annak nem szabad törvényszerűnek lennie, h egy kan kutya nem jön ki egy másik kannal - ez szerintem egy nagyon régi berögzült tévhit az emberekben (és legtöbbször azok mondják ezt akiknek a kanja nem jön ki a másikkal).
Tehát:
- szájkosár
- ivartalanítás
- konzultáció kiképzővel
- és én még a megfelelő hierarchia meglétében sem vagyok teljesen biztos... annak erősítése, esetleg Jan Fennell:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Első vagyok.
Az én kutyámat is nyúzzák a gyerekek, járunk suliba, tanítom, és van is eredménye. Az enyém szuka. Ha jön egy másik szuka, és rászólok, esze ágában sincs odamenni balhézni vele, nem hogy még a pórázt tépje, meg rángasson... Ez is csak fegyelem kérdése... Ha ismeri a kutya 'nem' szót, és a gazdi elég fegyelmet tesz bele, és a kutya tiszteli a gazdát, akkor egy ilyen helyzetet egy egyszerű nemmel is kéne tudni kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!