Nagyon szeretnék egy mopsz kutyust. Csak lakásban lehet tartani?
köszi:)
hát ugy gondoltam hogy azért napközben bejöhetne amikor itthon vagyok de felügyelet nélkül a lakásban és éjszakára nem. dehát akkor inkább nem... nem szeretném kinozni szegénykét
más kutyám nem lesz... mopsz vagy semmi:)
nekemis volt mopsz kiskutyám
nagyon nagyon kényes de olyan szinten
hogy édesanyám fizetése fele
arar ment el hogy a kutyát ápoltuk
én a helyedbe gondolkoznék milyen fajtát válasszak.. :)
Ha már nappal bemehet, miért nem aludhat szintén bent? Nem nagyon értem a logikádat. Meg kell nevelni és akkor nem fog rombolni, ha ettől tartasz. De ha így állsz hozzá, inkább ne legyen kutyád.
A kérdésre válaszolva: igen, csak lakásban lehet tartani.
A mopsz nyáron nagyon nehezen viseli a meleget, nehezebben veszi a levegőt. Ilyenkor (is) mindenképp lakásban a helye! Nyáron kora reggel és késő este indulunk vele hosszabb sétára, mert ekkor még/már nincs olyan meleg. Napközben pedig csak egy gyors egészségügyi sétára megyünk, de előtte levizezzük a kádban langyos vízzel.
Télen sem javasolnám kint hagyni, egyrészt mert rövidszőrű, másrészt kis termetük miatt a hasukig ér a hó, egy pillanat alatt megfáznak.
Ezek mellett jó dolog kertes házban tartani mopszot, de állandó helyet kell számára biztosítani bent, a házban, a meleg és hideg hónapokban pedig a fent leírtakra kell odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!