Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások! Ebben az ocsmány...

Kutyások! Ebben az ocsmány időben is sétáltatjátok kutyáitokat?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi tévő legyek, mert ha nincs meg a kilométere, akkor eszetlen. Ebben az időben viszont hol a fenében sétáljak vele? Az erdő, ahová mindennap elmegyünk, most tiszta sár. Nem akarom, hogy csuromvizesen sárosan jöjjön be a lakásba. Meg nem is nagyon akar kijönni.
2010. dec. 1. 13:05
1 2 3
 11/22 MME ***** válasza:
100%

Az kizárt, hogy eljussak vele az erdőbe (erdőig), mert kb. 5 km a legközelebbi, beletelne szerintem 2 órába, mire elküzdeném magam oda :) Úgyhogy egy szolid sétát kapott, kiszökött hozzánk egy kutya, vele rohangált, aztán itthon meghajszárítóztam a lakásban, és elvan azóta. Majd lésőbb újra viszem. Nálunk felváltva hó és ónos eső esett, és még esik is, a ruhám és a hajam keményre szilárdult tőle :D

Ilyen rossz időben mindig több kisebbre bontom a napi séta-adagokat, ha nagyobb távokat akarok, akkor megpróbálkozom biciklivel... Az enyém is hiperaktív, szóval kénytelen vagyok vinni tőlem telhetőleg rendesen, mint jó időben, pedig most még lázam is volt. Nincs más, aki vigye.

2010. dec. 1. 13:43
 12/22 anonim válasza:
0%
Ezért kell nagy kert és egy kis termetű kutya, nem kell vinni sétáltatni mellesleg ugyanúgy kibírja kint is!
2010. dec. 1. 13:56
 13/22 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Van nagy udvarotok?M vagy kertesház stb?

ÉNis olyan helyzetben vagyok mint Te :D

Nekünk nagy kerts ház van, a kutyát ilyen időben nem engedem be, az udvaron ül a nagy házikójában.

Mikor nincs sár akkor elviszem sétálniu én is egy erdőbe, vagy a boltig, az útszélén. Mikor pedig nagy sár van mint most, latyak idő, akkor az uvaron futok fele jó nagy 5 kört. És ha lesz tartós hó akkor kiviszem mint eddig, sétálni, erdőre vagy utcára.

Szerintem ne engedd be amíg ilyen idő van.

Remélem 1 picit tudtam segíteni :D

2010. dec. 1. 14:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! Ez nem hozzáállás a kutyatartáshoz. Attól h a kutyának nagy kert áll rendelkezésére, nem fogja magát lefuttatni. Arról nem is beszélve h ebbe az életmódba a kedves gazdik olyan könnyen beletunyulnak, h a kutya azon kapja magát, hogy ünnepnapokon és szökőévben egyszer megy csak sétálni - hisz ott a kert. Véleményem szerint a kert nem váltja ki a sétákat. A kert arra jó, h ne kelljen a pisivel a gazdihoz igazodnia a kutyának. De egy nagy futkosást, más kutyával való játékot és az ingereket a kertben nem tudja begyűjteni.
2010. dec. 1. 14:06
 15/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok és a hsz-em a 13.56-os válaszolónak szólt.
2010. dec. 1. 14:07
 16/22 A kérdező kommentje:

Kertes házban lakunk, a kutya is nagy, az udvar is, de mindig sétálok vele. Kivéve ma! Ziher, hogy ma nem! Ha otthon vagyok, bizony beengedem a lakásba. Szeretem, ha velem van. Meg csípi a meleget.

Hóesésben, esőbe sétálok vele, de ma ónos eső esik, és fúj a szél is, és beázik a csizmám is. Bizony a kutyatartáshoz gumicsizma is kell! Veszek is egy bundásat.

2010. dec. 1. 16:21
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jó bakancsom van + kamásli, az sem ázik be. És ma este is megyünk majd sétálni egy jó másfél-két órát, már meg is beszéltük egy barátunkkal, hogy találkozunk és kiörjönghetik magukat a kutyák, mert ők tényleg élvezik ezt az időt is.
2010. dec. 1. 16:32
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, az ónoseső az tényleg életveszély, az én is csak akkor kockáztatom meg, ha nagyon muszáj.

Nekem ilyen a kutyás téli cipőm, és nagyon meg vagyok vele elégedve: [link]

2010. dec. 1. 16:38
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hagyom hogy a sarokba pisiljen.... :)

Viccet félretéve, igen sétálunk ugyanannyit, hazajövünk és megtörlöm törölközővel a bundáját. Hamar megszárad. Adhatsz rá ruhát és akkor csak a fejét és a lábait kell megtörölni.

2010. dec. 1. 17:33
 20/22 anonim ***** válasza:
igen sétálunk minden nap 3X1 órát. Ha nagyon nincs kedvünk mert nagyon rossz idő van, pl. sár, latyak és hideg eső -mert ez egyikünknek sem a kedvence, akkor csak kb.feleennyit megyünk esetleg kap a kutyus egy kis plussz szellemi munkát pl. 5-10 perc keresős játék, vagy alapengedelmességi gyakorlatok...így nem probléma ha néha napján megbomlik a rendszer, amikor meg úgy adódik, hogy szuper kirándulód idő van azt is kihasználjuk és bepótoljuk jócskán a kimarad órákat:)
2010. dec. 1. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!