Mérgező a tuja és a tiszafa?
22:13 vagyok
Tanítják, valóban, hogy mérgező, sőt szigorlaton tételben is kihúztam, akkor még én is azt mondtam, hogy mérgező, de a főnököm és az ő 55 éves tapasztalata mondatta velem, hogy csak a páratlan ujjú patásokra az. Nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek a kertjébe. Ez pedig már saját vélemény: mivel nem finom, nem fogsz (a kutyád sem) belőle akkora mennyiséget fogyasztani, amitől az általános rosszulléten kívül (ha lesz olyan) bármi más bajod essék. A tiétek az elmélet, az enyém a gyakorlat.
Ami még eszembe jutott: ökotoxikológián hangzott el ez a mondat: "minden anyag méreg, ha nem a megfelelő dózisban alkalmazzuk, a víz is" - ez alapján nektek van igazatok, de azért remélem érzitek, hogy...
23:10
Akkor a főnököd az ő 55 éves tapasztalatával mondatta a hülyeséget. A taxus ismétlésként: cianogén glikozidokat (cianid, ha úgy ismerősebb) tartalmaz, elivleg nincs az az ember, akinek magyarázni kéne, hogy ez mérgező. Nem a patásokra, másra is. De ha ettől eltekintünk, akkor még miníd ott van pl a taxol, ami meg mikrotubulus épülés gátló. Szóval mérgező az emberre, kutyára is, nem kell aggódni, és elég kicsit megrákcsálni...
Amúgy az idézett mondat eredetileg paracelsustól szármaik, csak úgy plusz infóként mondom.
"Tanítják, valóban, hogy mérgező, sőt szigorlaton tételben is kihúztam, akkor még én is azt mondtam, hogy mérgező, de a főnököm és az ő 55 éves tapasztalata mondatta velem, hogy csak a páratlan ujjú patásokra az. Nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek a kertjébe. Ez pedig már saját vélemény: mivel nem finom, nem fogsz (a kutyád sem) belőle akkora mennyiséget fogyasztani, amitől az általános rosszulléten kívül (ha lesz olyan) bármi más bajod essék. A tiétek az elmélet, az enyém a gyakorlat.
"
Ha a tiszafáról beszélsz, az 100%, hogy mérgező. Gyakran használták gyilkosságokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!