Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszélyeztettétek már a saját...

Veszélyeztettétek már a saját életeteket, hogy megmentsétek a kutyátokat másik kutya támadásától?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én emiatt pont szerencsétlenül jártam.A kutyámat meg akarta harapni egy roti, persze az én kutyám nem hagyta magát és mivel meg akartam akadályozni és közéjük nyúltam a sajátom engem harapott meg :S Egy beagle végül is nem harapott túl nagyot de azért elég mély sebem lett :S Persze félre ne értsétek nem engem akart megharapni csak pont rosszkor nyúltam oda.
2010. nov. 30. 23:00
 12/21 anonim ***** válasza:

A legelsővel értek egyet: nem a korallzátony fejeli meg a kishableányt. A következőkben nem pincsire meg csivavára, hanem rendes kutyára gondolok: Ha kutyatámadás ér(téged vagy a kutyádat) a kutyád mindig téged véd, nem saját magát. Ha elkóborol, idegen helyen aligha keveredik harcba. Ha sétáltatáskor felbukkan egy másik kutya, rendszerint a gazda hibájából tekinti ellenségnek, mert a gazda elrángatja, szorosra fogja a pórázt, emiatt sejt a kutya veszélyheztetet. Ha összeverekszenek, a gazda rossz esetben a helyszínen marad, mégrosszabb esetben megpróbálja kimenteni. A magyarázat a következő: a kutya a gazdáját, a falkavezért védi mindenkor, őt követi mindenhova. Ha az ellenfél támad, és a gazda jelen van, a kutya harcba száll és küzd amíg a gazda jelen van, vagy el nem pusztul. Ha a gazda még a verekedők közé is áll, azzal azt jelzi a kugyának hogy itt az erősítés, a vezér harcol, az alattvalónak kutya-kötelessége követni.

Megoldás: Ha verekedés veszélye áll fenn, vagy már el is kezdődött, határozott léptekkel, vagy futva hagyjuk el a színt(arra amerről jöttünk), közben hangosan hívjuk a kutyát. Ha látja hogy menekülünk, tudni fogja hogy a vezér visszavonulót fújt, és aligha fogja folytatni. Ha meg olyan tyúkeszű hogy egymagában hősködik és még a hívó parancsnak sem engedelmeskedik, magára vessen.

Kérdéserde a válasz: nem. Nem is fogom, mert hülyeség.

2010. dec. 4. 23:22
 13/21 Norczy ***** válasza:
igen, előttem szóló ezt így könnyű kijelenteni! Nekünk családon belüli viszály volt a két kan között(csau és németj.)! Életem én sem tettem kockára csak a testi épségemet! Nálunk "csak" az egyik halálával fejeződött volna be a harc, az nem segített volna hogy odébb lépek és persze a csau járt volna pórul! Naná hogy segítettem neki! Azóta valamelyik pofaátmérőjének a nyomát hordom a lábamon(nem szándékos harapás), de megérte!Most meg mióta külön költöztem otthonról ez a fajta veszély elmúlt, de szocializálatlan kutyák akadnak séta közben is. De azóta viszont megedződtem annyira, hogy még csak jele van a vitának az utcán séta közben de én leállítom! Egyszer ezért 1 vizsla gazdija is letorpant, mert ő visítozhatott hogy maradj a kutya csak futott felénk, én meg ráförmedtem és vigyázba vágta magát a vizsla :) Szóval azóta szikraállapotban eloltom a veszélyt!
2010. dec. 4. 23:40
 14/21 A kérdező kommentje:

Ha sétáltatáskor felbukkan egy másik kutya, rendszerint a gazda hibájából tekinti ellenségnek, mert a gazda elrángatja, szorosra fogja a pórázt, emiatt sejt a kutya veszélyheztetet.

egyrészt nem csak akkor támadnak a kutyáknak, ha a gazda ilyeneket csinál, másrészt elég gáz az a kutya aki ilyen reakciók miatt támad, közveszélyes.

2010. dec. 5. 00:50
 15/21 anonim válasza:
kockáztatnám-e??? NEM KÉRDÉS EZ. NANÁ HOGY IGEN!!!!!! BÁRMIT MEG TENNÉK EGY KUTYÁÉRT KIVÉVE A KÖZVESZÉLYESÉRT MERT AZ EMBER AKI ILYET TART AZ ELME BETEG. SZTEM. SZVAL AM IS KÖLYÖK KUTYÁM VAN. ALIG 5 HÓS ÉS RÁADÁSUL A LEGKISSEB FAJTÁK KÖZÉ TARTOZIK. VOLT MÁR ARRA PÁLDA HOGY EGY VESZETT KUTYA MAJDNEM MEGHAAPOT MERT A KUTYÁM ÉLETÉT FÉLTETTEM. SZÓVAL JAH, IGEN KOCKÁRA TESZEM.
2010. dec. 5. 08:23
 16/21 anonim válasza:
PEKINGI PALOTA KUTYÁM VAN AM UGYAN AZ VOK
2010. dec. 5. 08:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Velünk szerencsére még nem történt ilyen.De igen, kockáztatnám!

Volt pár eléggé ijesztő eset:

Sétáltattam és egy háznál nyitva volt a kert-kapu.El akartam menni előtte, de ekkor egy dobermann állt meg a kapuba.Na gyorsan felkaptam a kutyám( dobi-roti keverék, akkor volt 3-4 hónapos).Erre kiderült, hogy a kutya nem jött volna ki még akkor sem ha nem fogom meg a kutyám.

Visszafele is arra mentünk meginbt ott állt a nyitott kapuban.Fel akartam venni,. de a gazdája azt mondta tegyem csak le, nincs semmi baj.Az ő kutyája meg csak állt és ugatott.Nem ment e kerítésen kívűlre :) Okos kutya!

2010. dec. 5. 08:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem mikor mopszom volt, akkor ő védett meg engem egyszer egy nagy kutyától, ami elég fura. De hála Istennek sikerült neki. :)

Most amstaffom van. Őt pedig én védtem meg. :D

Egyszer, mikor a kutyám 7 hónapos volt, a futattón rohangált és egy boxer morogva, vicsorogva ráugrott. Szerencsére nem voltak olyan messze tőlem, így mielőtt komolyan megharaphatta volna, odafutottam, megmarkoltam a boxer hátán a bőrt, és elhajítottam. Utána már nem támadott.

Nem tudom, hogy bírtam el a kutyát, de szerintem az adrenalin miatt sikerült. :)

Utólag nagyon meglepődtem magamon, mert a rottweilerektől és a boxerektől tartok kicsit.

18/L

2010. dec. 5. 09:46
 19/21 anonim ***** válasza:
gazik sajnos ilyenek jobb ha ki kerülöd nagyivben a kockázatot másik oldalra mész (olyan kutya amilyen gazdája) kutya nem tehet róla hogy farkas ösztöne van hanem ahol van a kutya a gazdája aki börtönbe valo lenne jó szociált kutyák nem tesznek ilyent
2010. dec. 5. 11:31
 20/21 anonim ***** válasza:
egyszer megtámadta egy masztiff, nem épp nagytestű a kutyám, teljesen egyedül voltunk anyummal, a másik kutyának sehol sem volt a gazdája, csupa izom fiatal erős kutya volt, addig vertük a fejét a pórázzal amíg el nem szaladt, de nagy lelki trauma volt a kutyámnak...
2010. dec. 5. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!