Veszélyeztettétek már a saját életeteket, hogy megmentsétek a kutyátokat másik kutya támadásától?
A legelsővel értek egyet: nem a korallzátony fejeli meg a kishableányt. A következőkben nem pincsire meg csivavára, hanem rendes kutyára gondolok: Ha kutyatámadás ér(téged vagy a kutyádat) a kutyád mindig téged véd, nem saját magát. Ha elkóborol, idegen helyen aligha keveredik harcba. Ha sétáltatáskor felbukkan egy másik kutya, rendszerint a gazda hibájából tekinti ellenségnek, mert a gazda elrángatja, szorosra fogja a pórázt, emiatt sejt a kutya veszélyheztetet. Ha összeverekszenek, a gazda rossz esetben a helyszínen marad, mégrosszabb esetben megpróbálja kimenteni. A magyarázat a következő: a kutya a gazdáját, a falkavezért védi mindenkor, őt követi mindenhova. Ha az ellenfél támad, és a gazda jelen van, a kutya harcba száll és küzd amíg a gazda jelen van, vagy el nem pusztul. Ha a gazda még a verekedők közé is áll, azzal azt jelzi a kugyának hogy itt az erősítés, a vezér harcol, az alattvalónak kutya-kötelessége követni.
Megoldás: Ha verekedés veszélye áll fenn, vagy már el is kezdődött, határozott léptekkel, vagy futva hagyjuk el a színt(arra amerről jöttünk), közben hangosan hívjuk a kutyát. Ha látja hogy menekülünk, tudni fogja hogy a vezér visszavonulót fújt, és aligha fogja folytatni. Ha meg olyan tyúkeszű hogy egymagában hősködik és még a hívó parancsnak sem engedelmeskedik, magára vessen.
Kérdéserde a válasz: nem. Nem is fogom, mert hülyeség.
Ha sétáltatáskor felbukkan egy másik kutya, rendszerint a gazda hibájából tekinti ellenségnek, mert a gazda elrángatja, szorosra fogja a pórázt, emiatt sejt a kutya veszélyheztetet.
egyrészt nem csak akkor támadnak a kutyáknak, ha a gazda ilyeneket csinál, másrészt elég gáz az a kutya aki ilyen reakciók miatt támad, közveszélyes.
Velünk szerencsére még nem történt ilyen.De igen, kockáztatnám!
Volt pár eléggé ijesztő eset:
Sétáltattam és egy háznál nyitva volt a kert-kapu.El akartam menni előtte, de ekkor egy dobermann állt meg a kapuba.Na gyorsan felkaptam a kutyám( dobi-roti keverék, akkor volt 3-4 hónapos).Erre kiderült, hogy a kutya nem jött volna ki még akkor sem ha nem fogom meg a kutyám.
Visszafele is arra mentünk meginbt ott állt a nyitott kapuban.Fel akartam venni,. de a gazdája azt mondta tegyem csak le, nincs semmi baj.Az ő kutyája meg csak állt és ugatott.Nem ment e kerítésen kívűlre :) Okos kutya!
Nekem mikor mopszom volt, akkor ő védett meg engem egyszer egy nagy kutyától, ami elég fura. De hála Istennek sikerült neki. :)
Most amstaffom van. Őt pedig én védtem meg. :D
Egyszer, mikor a kutyám 7 hónapos volt, a futattón rohangált és egy boxer morogva, vicsorogva ráugrott. Szerencsére nem voltak olyan messze tőlem, így mielőtt komolyan megharaphatta volna, odafutottam, megmarkoltam a boxer hátán a bőrt, és elhajítottam. Utána már nem támadott.
Nem tudom, hogy bírtam el a kutyát, de szerintem az adrenalin miatt sikerült. :)
Utólag nagyon meglepődtem magamon, mert a rottweilerektől és a boxerektől tartok kicsit.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!