Royal Canin boxer (felnőtt) tápra szeretnénk váltani a kutyánknál, véleményeket szeretnék a tápról? Köszünöm
Azt hiszem, az első válaszoló csak simán a Royal Canin-ről mondott véleményt, nem hinném hogy Boxer tápot ad a csivaváinak :-)
Nekem 9 hónapos boxerem van, egy kis kan. Én jókat hallottam a fajtatápokról, hogy pl a westie fajtatápok azért jók,mert ugye a westiek hajlamosak allergiára stb és hogy a boxer fajtatápról is hallottam már jókat.
Mi megvettük a Royal Canin Boxer fajtatápot, aztán el is vittük 2 hét után a menhelynek, hogy fogyasszák egészséggel, de nekünk nem kell köszönjük.. A kutyám fosott tőle mind a két hétig, nem szerette (pedig előtte is royal canin-t evett, csak nem a fajtatápot) és a kutyának fakó volt a szőre, hullott neki nagyon erősen stb.. Aztán utána visszatértünk a RC Maxi Juniorra, na akkor helyreállt minden, szóval akkor jól lett megint a kutya :-)
Persze mindenkinek más a tapasztalata a tápokkal szemben, de én nem ajánlom a RC fajtatápjait. Ismerősök is panaszkodtak rá, hogy nem jók. Németjuhásznál pl csomókban hullott ki a szőre tőle, és állatorvos vizsgálta a kutyát, a tápon kívül semmi sem okozhatta, mióta mást eszik, teljesen jól van.. :-)
Én azt mondom ne fajtatápot. De ki lehet próbálni, mert lehet hogy a te kutyádnál pl jó. Szerintem egy sima táp is, ami nem kifejezetten fajtiszta kutyáknak készült, hanem keveréknek is, stb. az sokkal jobb lehet :-)
köszönöm a válaszokat! az a baj a boxosunkal hogy nagyon rossz evő és válogat, kiskorában acana puppy large bred-et kapott nem szerette, utána royal canin tápra váltottunk nem emléxem a táp nevére azt szerette nagyon, majd mikor elmúlt 1 éves acana pacifica-ra váltottunk szerette nagyon de nem hízott tőle sajnos... pedig annyit adtunk neki amennyit előirtak súlya és mozgásigény alapján. Most dog chow tápot kap bárányos rizseset és hízött vagy 4 kg tőle... de most meg az a baj h nem eszi, pedig csak kizárólag tápot kap. a doki azt mondta egyszerűen rossz evő, csak ez engem kicsit aggaszt ha nem eszik.a kedvével semmi baj, folyamatosan féregtelenítve van ahogy kell, szóval nem betegség. nem tudom h váltsak-e ezek után amit leirtál :( nem tudom mit csináljak sajnos. olyan rossz mert olyan nekem ez a kis ,,mocsok,, mint a gyerekem :)
köszönöm még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!