Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Télen a kinti kutyákat, hogy...

Télen a kinti kutyákat, hogy tartjátok melegben, hogy ne fázzon meg?

Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos golden retrieverem. Nálunk a lakásban nincs helye a kutyának ezért kint tartjuk. Nem is volt gond eddig, de ha fázni fog mit tegyek? Úgy hallottam ha kibélelem a házát hungarocellel az jó melegen tartja. Ez jó ötlet? Valamint a kutyaház elejére tegyek valamit? Ti ezt hogy oldjátok meg?
2010. nov. 26. 21:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Én a hungarocellel nem próbáltam, de szalma az jó ötlet és a ruha is, ha nem szaggatja szét. Nekem a kutyám nem mehet be a házba, mert amilyen játékos, ő biztos felmászna az asztalra és törne, zúzna.
2010. nov. 26. 21:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

egy golden nem kinti kutya?! hát akkor micsoda? istenem, szeretni kell persze az állatokat, de azért túlzásokba talán nem ne esni...

dupla falú kutyaház, a két fal között hungarocell legyen szigetelésnek. a vízhatlan tető gondolom egyértelmű, emeljétek meg, és tegyetek a ház elé valamit, hogy ne egyből a hóba ugorjon ki. (mi egy raklapot bevontunk régi padlószőnyeggel) a bejárat legyen minél kisebb, amin pont befér a kutya, és szögeljetek egy darab nehezebb anyagot a bejárat felé, mintha cicaajtó lenne,vagy lehet kapni hőfüggönyt is kifejezetten erre a célra, de mi szintén ezt is padlószőnyegdarabbal oldottuk meg. tehetsz bele rongyokat, de jobb ha vágsz bele is padlószőnyeget, azt egyszerű tisztán tartani (kicserélni) és a rongyokat széthurcolhatja, meg ha összegyűri gombócba, akkor nem szigetel

2010. nov. 26. 21:23
 13/27 anonim válasza:
Nem tudom, mik a lehetőségeitek, van-e esetleg tároló az udvaron. Azt tudom, hogy létezik fűthető kennel, én egy ilyenre beruháznék.
2010. nov. 26. 21:23
 14/27 anonim ***** válasza:
átvitt értelemben írtam a 30fokot...
2010. nov. 26. 21:24
 15/27 anonim ***** válasza:

Nálunk bent vannak a kutyák, de tüzelés időszakában az egyik kint alszik.

A kutyaház meg van emelve, egy raklapon van. Raklapokból van összeállítva, és hungarocell van bele téve. Ezt faros lemezzel fedtük le hogy ne tudja szét szedni. Erre szögeltem be szőnyeg padlót, így ezt nem tudja se kirángatni, se összekaparni.

Aztán ezt még csinosítgattuk mert nem volt hajlandó bemenni egész éjjel. ( inkább kint üvöltött, és megfagyott )

Ezért jött rá a zárható ajtó, és mivel jó nagy a ház, belefér az itatója is. Ja és van lengő ajtó is, hogy jól szigeteljen.

[link]

[link]

2010. nov. 26. 21:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk boxerünk van, mostanra elérte hogy beengedjük esténként, de élete első két telét kint töltötte, leírom mi mit csináltunk.

Van egy kutyaháza, olyan, hogy az egyik szélén van az ajtó, hogy szél esetén is legyen egy olyan sarka a háznak amibe nem fúj be. Téglákra állítottuk a házat, hogy ne hűtse le a hideg talaj és szigeteltük is (mi kéményszigetelővel mert még maradt az építkezésről).

Ezen kívül szintén a szél ellen egy vastag anyagból készült, két rétegű függönyt szögeztünk az ajtó elé. Eleinte furcsállta, de utána rájött hogy jó neki és nem bántotta. A függöny másik előnye, hogy elképesztően édes a kutyánk ahogy reggel figyel csak az orrát kidugva a függöny alól:)

A kutya alá szalmát tettünk, mivel ha nedvesen megy be a házába, akkor a vizet a szalma levezeti a ház aljára, a teteje pedig száraz marad (ellentétben a ronggyal). Hátránya, hogy a háza környékén minden csupa szalma lesz és időnként cserélni is kell a szalmát (ha túlságosan összetört ill. koszos, poros).

Ezzel együtt ha nagyon hideg volt (-20 alatt), akkor beengedtük éjjelre még akkor is amikor még nem járt be.

2010. nov. 26. 21:31
 17/27 anonim ***** válasza:

Csak a szalmával az a baj, hogy ha a kutya érzékeny akkor csúnya bőrbetegséget kap.

Nekem a nj-om alatt volt szalma, és nagyon csúnyán begyulladta a bőre. Alig tudtuk kikúrálni.

2010. nov. 26. 21:52
 18/27 anonim ***** válasza:
Rakjatok be szalmát a házba és egy ajtót a bejáratra! Így benn marad a hő és biztos nem fog fázni :)
2010. nov. 26. 22:04
 19/27 anonim ***** válasza:
Nálunk belülről hongarocellal vannak megcsinálva az ólak kívül pedig le van szigetelve ilyen kátrányos tető szigetelő anyaggal a csapadék miatt eddig bevált az ajtóra pedig egy "függöny van nekik feltéve hogy a szél ne fújjon be éshogy ne hűljön ki a kutyaól!
2010. nov. 27. 06:06
 20/27 anonim ***** válasza:
A szalmával nem árt vigyázni a bolha miatt!
2010. nov. 27. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!