Melyik az/van olyan magyar kutyafajta, ami kb. közepes testű, lehet tartani lakásban és nagyon ragaszkodik a gazdájához?
Kimondottan magyar fajtára gondolsz? Magyar fajták a puli, pumi, mudi, kuvasz, komondor, vizsla, magyar agár, erdélyi kopó, de ezek mind vadászkutyák vagy pedig lételemük a mozgás és az állatok "őrzése" (pl. ilyen a puli).
Egyébként a kutya azért kutya mert ragaszkodik a gazdájához. Sokat kell vele foglalkozni és biztosan ragaszkodni fog hozzád, pláne ha a lakásban is tartod. Fajtát pedig szerintem válassz úgy, hogy nézegetsz képeket és amelyik megtetszik, annak alaposan utána olvasol. Sok sikert!
Mindegyik kutya nagyon ragaszkodik a gazdájához.
Egyébként erdélyi kopót ajánlanék lakásba.
A juhász és terelő kutyák egyébként általában többet szeretnek kint tartózkodni, mint a lakásban.
Közepes termetűnek,és lakásban tarthatónak a pumit és mudit mondanám. Bár a kettő közül én biztos,hogy mudit vennék, nagyszerű kutyák.
Viszont azt tudnod kell,hogy a magyar fajták mind rendkívül mozgékonyak,nagy a mozgásigényük,és rengeteget kell velük foglalkozni. Csak akkor vegyél ilyen fajtát,ha úgy érzed,képes vagy erre. Akár 15 éven keresztül.
A mudi remek agilityskutya lehet,bár talán kicsit makacsabb,úgy hallottam.A pumi viszont eddigi tapasztalataim szerint borzasztó ugatós.
Ja és még valami,ami nem teljesen világos.Miért akarsz ilyen kutyát?Mármint mindenképpen magyart,amikor feltehetőleg fogalmad sincs a magyar fajtákról.Mert ha mégis,akkor igazán nem nehéz rájönni,melyikek a közepestestűek,melyik lehet alkalmas lakásba vagy sportra.Csak azért,hogy magyar embernek magyar kutya,ne akarj magyar fajtát,miközben esetleg fogalmad sincs róluk.
Keress rájuk a neten,olvasgass fórumokat,nézz el kiállításokra,és még inkább pl kutyasulikba,agilityversenyekre,keress gazdákat,akikkel el lehet beszélgetni ezekről a fajtákról. És ha így is tetszik valamelyik,akkor hajrá,sok boldogságot hozzá.
"A mudi remek agilityskutya lehet,bár talán kicsit makacsabb,úgy hallottam."
Pont h a pumi makacsabb. A mudik a gazdájukkal rendkívül simulékonyak csak arra kell vigyázni h egyben érzékenyek is.
Mudi. Úgy tudom a puli és a pumi nem olyan könnyen kezelhető. De a másik kettő is okos és gyors. A mudi hires arról hogy amilyen gyors olyan nyugodtan tud várni egy csomó időt ha kell.
Kennelcimeket tudsz keresni a neten.
Én sehol nem látok olyat,hogy a puli,mudi,komondor,kuvasz,pumi vadászkutyák. De olyat se,hogy a kuvasz,komondor közepes termetű.Na mindegy.
Én úgy tudom,hogy a mudik elég makacsak tudnak lenni. Nem ismerem közelről a fajtát,elmondások alapján mondtam ezt. Ha nem így van,akkor ez van,senki sem tévedhetetlen.
Pumit viszont ismerek párat,egyik se mondható makacsnak,nagyszerű társak és szeretnek dolgozni,ellenben annál hangosabb mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!