Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pulik tényleg ennyire ugatósak?

A pulik tényleg ennyire ugatósak?

Figyelt kérdés
Ma hallottam a rádióban, hogy egy betelefonálónak elege van a szomszédja 2 pulijából, mert állandóan ugatnak. Nappal, éjjel, hajnalban és ezt a terelő tulajdonságával magyarázta. Ez tényleg így van? Hamarosan családi házba költözünk jó nagy telekkel és Pulit szeretnénk...
2010. nov. 24. 13:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Azért vagyok előitéletes,mert ha 25 kutyából mind a 25 igy viselkedik,akárhogy és akármennyit sétáltatják,foglalkoznak vele és nevelik akkor már felkelti bennem a gyanút,hogy maga a fajta alapból ilyen gyenge idegzetű.

Attól még lehet okos értelmes és imádnivaló a kutya.

Az is egy fajtajelleg,hogy mennyire ugatós a kutya és mennyire erős benne a területvédés ösztöne. Te kiforgattad az én szavaimat,mert a kutyatámadásoknak nincsen köze a fajtájához,annak csak a neveléshez van. Az ugatásnak meg a területvédés nem CSAK a nevelésen fog múlni.

De egyébként nekem teljesen mindegy, az én kutyámnk meg a szőre hosszú ,és ha vedlik akkor naponta kell porszivoznom az előszobát,rengeteget fésülni. Ennek ellenére nem panaszkodok,tudtam hogy ezzel fog járni és igy szeretem.

Ha valaki terelőkutyát vesz,legyen tisztába vele,hogy nem csendes csak ezért irtam az elősző hozzászólásaimat,különösebben nem érdekel engem ,hogyha kellemetlen meglepetés éri a kérdezőt. Csak sokan ilyenkor utcára rakják vagy elaltatják a kutyát,holott ha egy kis eszük lett volna utánanéznek,hogy milyen fajtát választanak .

2010. nov. 24. 16:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Közel 25 éve tartunk pulikat.

Szeretnek ugatni, többek közt ezért tartjuk. Ha valaki elmegy a kapu előtt, megugatják. Ne gondolj valami nagy dologra, ugatnak 4-5-öt, aztán hagyják.

Ha érdekesebbet látnak, (részeg, cigány, nyikorgó bicikli, hangoskodó gyerekek,) akkor jobban ugat.

Ha valaki hozzánk jön, szaporábban ugat, és állhatatosabban, amíg valaki le nem csekkolja, hogy vendégek vannak, aztán csendbe marad.

Olyan is van, ha valaki incselkedik velük, tényleg elönti a f.os az agyukat, és ha fából van a kerítés, azt se kíméli :)

DE! Nem mondanám, h. többet ugat, mint egy olyan kutya, amelyik nem lusta jelezni a mozgásokat.

Másrészt nekünk is volt olyan "beszédes" pulink, aki pár hónapos korában a lehulló leveleket, meg az első hóesést is megugatta, de egy kertes ház udvarán néhány vidám vakkantás azt hiszem belefér.

És ami a lényeg! Elég okos kutyák, kis hozzáértéssel csodákra lehet rávenni őket. A fölöslegesnek ítélt ugatásról kb. 10-szer 5 másodperc alatt lehet leszoktatni.

2010. nov. 24. 16:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem ugatnak sokat!

Nekem 3 Pulim van, előtte 4 volt, nem ugattak, nem őrjöngtek (csak mikor a postás jött.)

Hűségesebb,ragaszkodóbb, éberebb, OKOSABB kutyát mint a puli nem tudok.

Nálunk ő ébresztett egyik éjszaka, így megúsztuk a betörőt!

Egyébként nálunk a szomszéd KEVERÉK kutyája ugat állandóan, még a hangyát is.Gazdi vett neki éjszakára ultrahangos ugatásgátló 5000 ft ért, azóta minden rendben!

Vegyél pulit nem bánod meg!

Sok sikert!

2010. nov. 24. 16:37
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

A szemközti szomszédunk pulikat tart 10 éve. A férfi nagyon aktív életet él, rendszeresen túrázik, sportol, ilyenkor mindig viszi magával a kutyákat, amúgy is sokat van otthon és sokat foglalkozik a kutyáival.

Ennek ellenére tiszta idegbeteg mindkettő. Folyton pattognak, ugatnak. Az biztos, hogy soha nem lesz pulim.

2010. nov. 24. 17:16
 15/15 A kérdező kommentje:
A sok válaszból egyértelmű döntésre jutottam.... - PULINK LESZ!!! Nem tudtok lebeszélni kedves negatív hozzászólók, továbbra is azt mondom a kutya ugasson ha úgy gondolja, jelezze, ha valamit észlel. A telkünk igazán alkalmas lesz (5000nm) a kerítés pedig 3m magas vas, illetve kő kombináció.
2010. nov. 25. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!