Szerintetek össze tudnak majd barátkozni? Ha nem, akkor nagy bajban leszunk:S
Az új barátomnak macskája van(lakásban), nekem kutyám. Még nem voltam nála, de hamarosan következik az is. Nagyon jó lenne, ha nem nyírnák ki egymást, mert én nem akarom otthonhagyni a kutyát, míg átmegyek hozzá.
Amúgy a kutyám szereti kergetni a macskákat, szerintem nem bántaná, ha elkapná, de nem tudom, mert még nem sikerült elkapjon egyet se. De az se lenne jó, ha kergetőznének egész nap a lakásban.
Hogyan barátkoztathatnánk meg őket?
19/L
nekem is havanesem van,az enyém még csak egyszer látott macskát,de ismerkedni akart vele megakarta szagolni,de a macska nem hagyta magát.
szerintem nem lesz baj ha egyik állat sem ijed meg a másiktól.
A legfontosabb: ne hagyd semmiképpen, hogy beinduljon a kergetőzés, a kutyánál a vadászás minden előjelét tiltsd le.
Ha egyszer kialakul, hogy a macska menekül a kutya meg vadászik, akkor azt a kört nagyon nehéz lesz megtörni.
Én ugyanilyen szituban voltam, de mi össze is költöztünk, sajnos nem tudtuk megoldani, választani kellett.
A kutya rá volt kattanva a macskára, még álmából is felébredt, ha meghalotta a hangját.
Nemrég hoztam neki egy kölyök cicát, mostanra már túl vagyunk pár vizsgán, én is jobban érzem a kutyát, meg komolyabb a tekintélyem is.
Úgy fogtam neki, hogy először a cica dobozban volt, a kutya szagolgatta, és ha nem foglalkozott vele, hanem másfelé nézett, mást csinált, akkor jutalmaztam.
Aztán a kutyát lefektettem, és folyamatosan jutalmaztam a fekve helybenmaradást, a cicának meg engedtem, hogy megszaglássza, megnézze, de a kutyának nem engedtem, hogy megmozduljon.
Aztán mikor már fekve egyáltalán nem érdekelte a macska, akkor megengedtem neki, hogy mászkáljon, és jutalmaztam mindent, ami nem a macska ellen irányul.
Ezek a fokozatok nem egy órán belül, hanem pár napos gyakorlással alakultak ki. Tehát egy-egy fázis között eltelt kb. egy nap.
Mivel nálatok nem olyan nagy a méretkülönbség, és felnőtt macskáról van szó, valószínű, hogy inkább a kutyát kell félteni a macskától amúgy, tehát lehet, hogy nem is fognak kergetőzni egyáltalán. Viszont ha a cica van beparázva, és támadgat, akkor őt kéne valahogy kajával lenyugtatni.
Ha bemész a kutyával a cica területére, akkor tuti, hogy a macska szívózni fog a kutyával.
Nekem yorkim van, aki a séták alatt (Pesten) minden macska után rogyol, és kergeti őket.
Szombaton voltunk a nagymamámnál vidéken, és raktak a cica tálkájába husit. Ne tudd meg, egymás mellett álltak, és 1 tányérból ettek a macskával. Szerintem simán össze lehet őket szoktatni, persze csak óvatosan.
Fogd a kutyusodat, és engedd, hogy lassan megszimatolják egymást. Szerintem nem lesz baj, de azért majd írd meg, hogy mi volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!