Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinálhatnék a kutyájával?

Mit csinálhatnék a kutyájával?

Figyelt kérdés
A szomszédunkba 4-5 hónapja költözött egy férfi, aki eddig kint élt tanyán. Van 4 kutyája, és szinte mind, de főleg egy elég vad. Ez a vad a gazdájának sem állja meg, hogy megfogja, vagy megkösse, közel se tud hozzá menni.Szinte bármin átmászik a kutya, a három éves kislányomra már többször támadt rá, egyszer meg is harapta. Hiába hívjuk a rendőrséget, azt mondja, hogy neki csak 3 kutyája van, ami az udvaron van megkötve, és ez meg hozzá is bejár. NEM IGAZ. A kutyamenhely szóba se áll velünk...
2010. nov. 21. 18:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd be a jegyzőnél, ill. hívj fel egy sintértelepet (bármilyen lelketlenül is hangzik), hogy van egy emberre veszélyes kóbor kutya a környéketeken. Azt meg nem értem, hogy a rendőrség miért nem foglalkozik ezzel az üggyel, ha megharapta a kislányodat az a kutya, gondolom, hogy orvoshoz vittétek és a sérüléseiről van papírotok is.
2010. nov. 21. 18:41
 2/6 Carena ***** válasza:
0%
Ha félted a kislányodat és nem segít senki,akkor mérgezd le! Nem nagy dolog,de nem tudsz mit csinálni! Én is csináltam már ilyet!
2010. nov. 21. 18:42
 3/6 anonim válasza:
Elméletileg ha támadás történt, akkor az ÁNTSZ állatorvosának kéne kimennie és elaltatni a kutyát. Beszéljetek a háziorvossal. Ha még nem harapott, akkor lehet nem tudtok mit csinálni, max a kerítést fixáljátok meg. Amúgy meg nem menhely kéne, hanem síntértelep. Ha azt vallja, hogy nem az övé, akkor sztem valakinek be kellene fognia, mármint hatóságnak. Lehet az önkormányzat az illetékes. Ha tudjátok bizonyítani, hogy az övé és kijár, akkor őt lehet feljelenteni, mert kötelessége az udvaron tartani a kutyáját.
2010. nov. 21. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Fúú hát nem irigyellek. Be kell jelenteni jegyzőnél. Mindenképpen említsd meg, hogy a kislányodat már meg is harapta. És hogy veszélyt jelent rátok is és mindenkire is. Illetve szerintem próbálj valami bizonyítékot szerezni arról, hogy a szomszéd kutyája. Egy videó felvételt, vagy képeket. Amin például eteti vagy ilyesmit.
2010. nov. 21. 18:45
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Lehet hogy g*ciség de tényleg igaza van a 2. hozzászólónak.

Nem tudsz vele mit csinálni ha vad...

Bár én személy szerint elijeszteném, erre a kis airsoft géppuskám meg is felelne mert nem jönne a közelbe többet.

Vagy egy légpuska este vagy már a sötétben.

De itt tényleg a méreg segítene csak. :S

2010. nov. 21. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Mérgezők,ti nem vagytok normálisak!

És ha a kitett méreg gyerek kezébe kerül?Egyébként meg a javaslatotok bűncselekmény,akár két év börtönnel is honorálhatják,erre főleg jó,hogy ki is írta valaki,hogy csinált már ilyet.Ez beismerő vallomás,és a rendőrség ki tudja deríteni a beíró kilétét.

Visszatérve a problémára:minden önkormányzatnak szerződése kell hogy legyen gyepmesterrel,ez törvényben elő is van írva,az ő elérhetőségét kell elkérni.Mivel a kutya embert mart,KÖTELEZŐ a 90 napos gyepmesteri telepen történő veszettségi megfigyelés,gondolom,oltva sincs.

Az önkormányzatnál kell elkérni a gyepmester elérhetőségét.Ha nincs ilyennel szerződésben az önkormányzat,akkor megyei szinten kell jelenteni,mert ez szabáéysértés.

2010. nov. 22. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!