Közepes- és nagyméretű kutyáim marmagasság méréséhez keresek mérőeszközt, de sajnos nem találtam semmilyen állatfelszerelés boltban. Hol tudom ezt beszerezni? Arról a "mérőbotról" van szó, amit a bírók is használnak kiállításon, tenyészszemlén.
Sajnos a választ nem tudom, csupán egy helyettesítő módot ajánlhatok:
ragasz a falra egy mérőszallagot, állísd a kutyát mellő és egy egy pálcát tegyél a marjához, az megmutatja a marmagasságot:)
Vagy ha tudsz barkácsolni összeis üthetsz egy ilyen botot, csak kell találni valami olyan szorítócsavart, csuszkát ami a merőleges botrész mozgatását.
Köszönöm a válaszokat. Én is próbálkoztam más eszközt kitalálni, de jó lenne pontos eredmény, mert az egyik fiatal kutyám felső határon lehet, és sajnos 1-2 centi is számít. Egyszerűbb lett volna megvenni valahol a megfelelő eszközt, de ha nincs más megoldás, akkor magamnak kell megoldanom. Azért ha van még valakinek ötlete, szíves várom.
Mégegyszer köszi Mindnekinek!
Én se használok speciális mérőeszközt. Csak egy vonalzót.:-D
A kutyát a fal mellé állítom, és a marjához rakom a vonalzót, úgy hogy a vége a falhoz érjen. Csak arra kell figyelni, hogy a vonalzó egyenes legyen, derékszöget zárjon a fallal. Ha ez megvan akkor ceruzával megjelölöm, és centivel lemérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!