A tenyészszemlén csak akkor kap "tenyészthető"-t egy kutya, ha megvannak a szűrései?
A fajtagondozó klub szabályzata dönti el, hogy kérik e a szűréseket. De ki vesz meg olyan Tk-s kutyát akinek nincsenek szűrései? Pont azért drágábbak a törzskönyves kutyák mert ezek megvannak nekik.
Berninél ha jól tudom akkor a váll ás a könyökízületi diszplázia szűrés kell
Ha esetleg érdekel, szívesen beszélek neked a DP.-ről, de itt nem lehet, mert tudatlan buták mindent bele magyaráznának, és egy nagy sületlenség jönne ki belőle!
/a szűrés, még magában semmire sem biztosíték!/
azért nincs nekik mert nem kötelező és ez a DP mánia engem mint tenyésztőt rémesen idegesít...nem lehet szelektálni, mentes szülőknek is ugyanannyi esélye van nem mentes kölyökre mint ha a szülőnek D a csípője... most nem fejteném ki összes érvemet ellene de megvan az oka, hogy normálisan gondolkodó tenyésztői szervezetek miért nem teszik kötelezővé.
Én is leszűretem a kutyáimat mert egy erősen Dp-s szuka csípőjének nem tesz jót az alom de ha csak abba belegondolunk, hogy ugye C től már simán tenyésztenek a kutyával akkor látszik, hogy sántít a dolog hisz hiába C az a csípő akkor is már diszplázia és tökmindegy C-vagy E mert a Dp az Dp innentől kezdve meg teljesen mindegy.
Na mindegy...bocsi a Dp a vesszőparipám annak ellenére, hogy nekem csak A és B kutyáim vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!