Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Süket kiskutya. Az kutyakiképz...

Süket kiskutya. Az kutyakiképző altatást javasolt. Most mi legyen?

Figyelt kérdés
A probléma a kiskutyával, hogy teljesen süket, fejlődési rendellenesség miatt zárt mindkét hallójárata (állatorvos megvizsgálta), semmit nem hall, most 4 hónapos. Valami harcipracli keverék, tigris csíkos. Nos, önmagában a süketséggel nem lenne probléma, szeretnénk így is, de sajnos nála a süketség valami miatt agresszióval párosul, ezért is hívtunk ki hozzá kutyakiépzőt (tudom, hogy még kicsi hozzá, de azt gondoltuk jobb a problémát csírájában elfojtani). Pl., amikor ételt kap, akkor ugye nem hallja, hogy közelítünk felé, csak amikor már odaérünk a tálja közelébe, bekerülünk a látóterébe, és ilyenkor talán megijed, vagy nem tudom, de erre rögtön támadással reagál, bevédi az ételt. Ha játszunk vele, vagy ő játszik más kutyával, nagyon agresszív tud lenni, mivel nem hallja azokat a normális jangokat, amiket más ember vagy kutya kiad, ha már fáj vagy kellemetlen a játék, tehát nem hagyja abba a másik kutya cincálást akkor sem, ha a másik kiskutya már sír, és mi is hiába mondjuk neki határozottan, hogy nem, elég stb. nyílván nem hallja. Ha álmából felébred, gondolom szegény akkor is megijed, de erre is támadással reagál. Végtelenségig lehetne sorolni, a lényeg, hogy a kutyakiképző azt mondta, ez csak rosszabb lesz, és aresszív, kezelhetetlen kutya lesz belőle, ha felnő, inkább altassuk el. Szerintetek sem lehet majd megfékezni? Egyáltalán hogyan lehet fékezni, nevelni egy problémás süket kutyát?
2010. nov. 19. 23:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. Természetesen nem fogjuk elaltatni Bustert, ez fel sem merült a családban, igazából aikor elment a kiképző, összenéztünk, hogy hát ez hüye. De azért a bogarat elültette a fülünkbe, hogy mi lesz később! Amúgy jelenleg elektromos nyakörvvel tanítjuk (amilyet CM használ a műsoraiban), már ét jelet ismer, három rövid impulzus (brr-brr-brr) jelenti a nevét, vagyis a behívást, két hosszú impulzus (brrrrrrrrrr-brrrrrrrrr) jelenti azt, hogy ül. Illetve mindig, amikor ránk néz, azt fonom falattal jutalmazzuk, hiszen süket kutyánál alapvető fontosságú a szemkontaktus. Szóval ezzel a résszel nincs probléma, és igazából a kérdésem nem is annyira a nevelésre, hanem az agresszió kezelésére irányult. Szóval oké, hogy behvítható, vagy tud ülni, meg ha eljutunk oda megismeri a kézjeleket, de ez az agresszióján mit sem változtat, megfigyelésünk szerint a kettő között nincs összefüggés. Tehát, amiket leírtam, hogy más kutyával agresszívan játszik, mert nem hallja a másik kutya jelzéseit, és most még leszedem egy kutyáról, mert csak 15 kg, de ha 40 kg lesz? És nem rosszindulatból csinálja a másikkal. Meg ugye, hogy nem hallja evésnél, hogy bárki (mi, vagy a macska, másik kutyánk) közelít felé, csak azt veszi észre, hogy hirtelen ott termett, nincs ideje felkészülni, hanem megijed és támad. Ébredésnél, pontosabban ha ő alszik és bárki véletlenül hozzáér, vagy túl közel megy el hozzá, amit már "megérez" szintén rögtön támad, gondolom megijed. Szóval hiába lesz ő a világ legokosabb süket kutyája, és hiába fog tudni ezerféle kézjelet, ezeken nem tudom, hogy lehetne változtatni!
2010. nov. 20. 13:38
 12/14 anonim ***** válasza:
nem ajánlom az elektromos nyakorvet. az olyan embertelen. szerintem egyenlő a fenyítéssel még ha segíteni is szeretnétek rajta.
2010. nov. 20. 19:23
 13/14 anonim ***** válasza:
49%
Igen, az igazából nekem is inkább fenyítésre alkalmas dolognak tűnik. Valószínűleg a bizonytalanságát kéne csökkenteni valahogy, de tényleg leginkább a szakértői segítséget javaslom.
2010. nov. 20. 19:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem fenyíti őt, a saját torkomon próbáltam ki. Úgy remeg, mint egy mobil telefon, nem fáj. Egyébként muszáj behívásnál, mert máshogy nem lehet süket kutyával kommunikálni messziről, több száz méter távolból.
2010. nov. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!