Süket kiskutya. Az kutyakiképző altatást javasolt. Most mi legyen?
Kutyában is van olyan süket, ami jól el van, de nem hiszem, hogy az olyan jól el van, amelyik támad. Agresszivitás + süketség elég ciki együtt. Hogy neveled meg? Nem hall ba.szod!
Én nem örülnék, ha olyan kutya lenne otthon, ami nekem támad, ha a közelébe megyek, mert megijed. Ez senkinek sem jó. Mi lesz, ha nagyobb lesz?
Szerintem meg ezért nem kell elaltatni. Én ismerek süket kutyát, köszöni jól van. Az igaz, hogy jóval nagyobb odafigyelést igényel, mint egy "teljesértékű" kutya, de ezért nem gondolom, hogy el kellene altatni.
Próbáld meg olyan emberekkel felvenni a kapcsolatot, akiknek szintén süket kutyájuk van, illetve olyan iskolát keresni ahol nem azt mondják rögtön, hogy altassátok el.
semmiképpen se altasd el! 4 hónapos a kutya szinte tiszta gyerekkor. gondolom kisebb korában került hozzátok. lehet hogy ahonnan hoztátok a többi tesvérével szemben "küzdenie kellett" az élelemért és előfordulhat h ez váltja ki belőle az agressziót.
a másik lehetőság amit eltudok képzelni az hogyha kicsit idősebben hoztátok haza (3 honaposan kb) akkor lehet az agresszió oka ogy nem tekint falkavezérnek és ugy gondolja h azt csinál amit akar. de számtalan módszer van erre a problámára!
Szia! Megkérdezhetem merre laksz? Ha pesten, akkor tudok neked ajánlani olyan kiképzőt aki tud segíteni a nevelésben és a tanításban is. Ismerek süket kutyát én is, ő mondjuk öreg korára lett süket. Egy darabig kézjelekkel nagyon jól lehetett irányítani, de aztán meg is vakult. Mégis jól van, a szaglásával tök jól tud tájékozodni.
Az biztos, hogy a süket kutya speciális nevelést igényel, de még klikkerezni is lehet vele, csak nem klikkerrel, hanem fényjellel.
A kérdés itt az, hogy te készen állsz-e arra, hogy megadd neki az extra törődést, a speciális nevelést.
Egyébként a süket kutyák sokszor mély hangokat érzékelnek, mert azoknak van egyfajta rezgése. Tehát ha pl. dobbantasz a földön, azt lehet, hogy észleli.
De ha nem is tudod vállalni, akkor is próbálj neki valamilyen állatvédő szervezeten keresztül gazdát keresni neki. Az altatás csak a legvégső megoldás legyen.
sorry nem olvastam végig a kommenteket, lehet hogy már ezt leírták
Semmi képpen sem altassátok el! Ha egy emberlennne akkor is megtennétek. Hallottam már , több olyan kutyáról aki jelbeszéddel(!!) lehetett irányítani. Teljesen normális kutyaként élik az életüket, annyi hogy mindig szemből kell közelíteni amikor meg akarod simogatni, hogy ne ijedjen meg.Am attól még hogy süket lehet hogy hallja az éles hangokat, tapsolj neki vagy sípolj. Van valahol egy erről szóló cikk a háziállat.hu-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!