Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet együtt tartani két...

Zsirember kérdése:

Lehet együtt tartani két kaukázusi juhász szukát (testvérek)?

Figyelt kérdés
Most még kölykök, 9 hetesek. A múlt héten vettünk egyet, nagyon megtetszett. Gondolkozunk, hogy elhozzuk-e mellé a tesót is. Megismerik még egymást így, hogy egy hete külön vannak?
2010. nov. 19. 20:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Én is egyetértek az előttem szólókkal. Olyan nincs, hogy két kutyát ne lehessen összeszoktatni, ha együtt nőnek fel, ha nem. Sőt ha nem együtt nőnek fel, akkor már eleve könnyebb, hiszen az első kutya a gazdival képez közös csapatot, nem az új jövevénnyel. Ha az első kutya kézbentartható, akkor eszébe se jut eldönteni, hogy kit fogad be a falkába és kit nem, ezt a döntés az emberre bízza. Ismerek olyan 50 kilós nőt, aki 11 bullmasztiffot sétáltat együtt, fiúk/lányok vegyesen, és kőkeményen letilt minden balhé kezdeményezést is. És ők sem együtt nőttek fel.

Míg két együtt nevelkedett kutya az esetek nagyrészében nehezebb eset, mivel ők ketten erősebb csapatot képeznek, mint az ember, ebből szoktak a gubancok lenni.

Azt az egy kaut is hiba volt megvenni ilyen körülmények közé. Lehet, hogy most még óriás plüss mackó, de egy év, és kőkemény hatalmas őrkutya lesz. Ilyenből kettő biztosan nem kell nektek, mert nem csak egymásra, hanem rátok nézve is veszélyesek lesznek.

2010. nov. 20. 08:03
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Sose értettem,minek vesznek emberek 2 testvér állatot! Szaporodni se tudnak,az ember meg nem tud elég odafigyelést adni 2 kutyának egyszerre! Szerintem kiskutyából bőven elég 1 egyszerre! Sok törődést igényel 1 is!

De te tudod,ha ennyi időd van a nevelésre,igy már 4 kutyád lenne? Nem semmi!

Amúgy egyet értek az előttem szólókkal!

2010. nov. 20. 09:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Nevelés meg törödés? Mennek ezek is a ketrecbe, hogy aztán egyesével lehessen kiengedni őket az udvarra. :(
2010. nov. 20. 10:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi utcánkban van 1 házaspár. akinek 1 gyerekük sincsen.Pár éve költöztek ide és kutya 1 kaukázusi kan vagy szuka nem tudom de van melete 1 középtermetű foxterier. Kaukázusi juhászkutya nem szocializált ezért az emberekhez nincs szokva az idegeneket mindekit aki házuk előtt megy el rossz betőrőnek hisz nagyon magas beton falon is átnéz ha hátso 2 lábára ál. Bár akkor ha férfi gazdája van vevők(mert az családiház és egyben blt is ahol szerszámok fünyirok vanak) este van az udvara kiengedve megkötve valamikro boltban van bezárva) félek tőle
2010. nov. 20. 10:30
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! A német juhászom nagyon szelíd az emberekkel, jólnevelt első szóra bemegy a helyére stb. A többi állattal agresszív. A pulira elaltatás várt volna ha nem fogadom be. Próbáltuk összeszoktatni őket, de ha maguk maradtak Liza neki esett a pulinak. Míg ott voltunk nem volt probléma. Most külön kennelben tartjuk őket(megfelelő nagyságú). Naponta többször ki vannak engedve több órára, de csak külön-külön.

Ne 13 éves suhancnak képzeljetek el, már 30 éve tartok kutyákat normális körülmények között. Nem hirtelen fellángolásból veszem az állatokat. A kaukázusit sem plüssmacinak vettem, hanem az őrzővédő szolgálata miatt.

Régebben is tartottam egyszerre két szuka kutyát: német dogot és német vizslát. Semmi gond nem volt velük.

Nemsokára elköltözünk. Oda vettük a kaukázusit. A puli és a német juhász továbbra is megszokott környezetükben maradnak a szüleimmel.

A kaukázusinak tisztában vagyok a "képességeivel és vérmérsékletével".

A kérdésem (melyre időközben választ kaptam) tulajdonképpen arra irányult, hogy egyazon- vagy külön alomból származó kutyusoknak nehezebb összeszokniuk.

Azért tényleg köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 20. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!