Kutyaház-építésben jártasok - melyek a legjobb alapanyagok?
A fal ugye három rétegű, de két réteg esetében nem tudok dönteni (a belső az préseltlemez, szerintem így jó).
A középső réteg Nikecell, Hungarocell vagy polisztirén hab-lap legyen? Melyik a hatékonyabb hőszigetelő? És árban hogy viszonyulnak egymáshoz?
És a legkülső réteg miből legyen, ami időtálló / időjárásálló?
Valamint, a padlója legyen keményfa?
A nikecell, hungarocell között szerintem lényegbeli különbség nincs - de én legtöbb helyen (kutyaházterveknél) a nikecellt láttam.
Külső falnak a legjobb valamilyen deszka amit aztán lefestesz (alapozó+kültéri festék vagy lakk). Azt mondják inkább a keményebb anyagú fák az időjárásállóbak (pl tölgy, bükk) de nekünk a sima akác és fenyő deszkák is jól bírják.
Amit nem ajánlok az a préselt bútorlap, felszívja a nedvességet, vetemedik, a kutya is könnyen szétkapja.
Ha pedig nem szeretnél vagyszereket (festék, lakk) használni nagyon tudom ajánlani a hamulúgot. Ez egy természetes fa konzerválási folyamat, egyrészt környezetbarát másrészt akkor sem káros ha a kutya esetleg megcsócsálja a házat.
Köszi mindenkinek!
De van egy másik problémám is, a mozgathatóság :-)
A kutyám nappal kint van, éjjel bezárva, ezért a kutyával együtt hurcolászni kell. Valami megoldás?
Mennyire kivitelezhető/nagy művelet, hogy kerekeken álljon? Drága megoldás?
Tervezetten így fog kinézni:
- fala minden oldalán 3 rétegű:
- külső: 1,5 cm keményfa,
- szigetelés: 5 cm vastag ...cell
- belső: 6 mm OSB
- tető: nyeregtető, és remélhetőleg sikerül nyithatóra megoldani,
- borítása: zsindely vagy mű pala.
Elvileg 25ezer Ft-ból kijön. Csak a mozgathatóságát kéne megoldani.
Drágának nem olyan drága (előttem írták h csak 4 olyan kerék kell rá) az max 1000Ft, de arra számíts hogy egy kissebb ház is szép súlyú tud lenni, aminek a görgetése sem olyan egyszerű ha a terep nem sík, vagy küszöbön, lépcsőn kell vinni.
Nem teljesen értem miért kell hurcolni:)
- ha kennelben van a kutya, nyitvahagyod az ajtót és akkor megy be amikor akar
- ha a lakásban van éjszaka, oda fölösleges a ház
- más esetet meg nem tudok elképzelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!