Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki "legyen" a falkavezér?

Ki "legyen" a falkavezér?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy anyámnak van egy fiatal cane corsója, pontosabban ő vette, de nem foglalkozik vele. Rám hárult az a feladat, hogy sétáltassam, etessem stb. Mivel eléggé neveletlen, szeretném elkezdeni a tanítását és ahogy meglesz a jogsim, elvinném kutyasuliba. Csak az a probléma, hogy úgy néz ki 1-2 éven belül elköltözök itthonról, utána anyukámmal marad és neki kellene szót fogadnia.. Ha én tanítgatom, nevelem és engedelmeskedik nekem, gondolom engem fog falkavezérnek tekinteni és nem anyukámat. Ezek után van értelme, hogy én viszem kutyaiskolába vagy próbáljam anyukámat rávenni (bár ő nem rajong az ötletért)? Olyan létezik, hogy a kutya "átpártol" valakihez és mást fog falkavezérnek tekinteni?
2010. nov. 17. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rangsor szerint egy kutyának a családban a legutolsó helyen kellene állnia.

Úgyhogy ha minden simán megy, akkor anyukádra is pont ugyanúgy fog hallgatni, mint rád, csak ehhez neki is be kellene tartani a szabályokat.

2010. nov. 17. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem csak falkavezér van, hanem a falkában "felette álló" is. Az biztos, hogy a 70 kilós dán dog is csak az utolsó lehet a családban, még a kétéves kisgyerek után is.

Aki meg etetni fogja, azt úgyis maga felett állónak fogja tekinteni.

A kutya azt is jól érzi, hogy anyád feletted áll, ő meg alattad. Így nem lesz gond szerintem.

2010. nov. 17. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Létezik, főleg ha az a valaki dominánsabb a gazdánál, vagy annál akit eddig elfogadott.

De ha te "felnősz vezetőnek" a szemében, attól könnyen lehet, hogy az anyukád még mélyebbre süllyed, mint ahol volt.

ezért sem vállal már a legtöbb suli bentlakásos képzést, mert előfordul, hogy a gazda még nagyobb lúzer lesz a kutya szemében tőle.

Anyukádat te ismered. Ha látja, hogy neked elkezd működni a kutya, és nem félelemből teszi, hanem tiszteletből, és tök jó dolgokat csináltok együtt, akkor nem kap kedvet?

2010. nov. 17. 16:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazából már most is jobban engedelmeskedik nekem, anyukám meg ettől csak idegesebb. Amúgy nem nagyon érdekli a kutyázás, mert későn ér haza, el van foglalva mással. Csak hétvégén szokta ő sétáltatni.
2010. nov. 17. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Van mégegy megoldás: Ha elköltözöl otthonról, viszed a kutyát is. Anyukád meg besegít az eltartásába, hamár bevállalta majd lepasszolta neked a feladatot...
2010. nov. 17. 16:37
 6/7 anonim válasza:
33%

Fontos hogy a kutya tudja hogy TE vagy a FŐNÖK!!!

Vagyis ha nem TARTOD KÉZBEN A KUTYÁT az ki fog csúszni a kezed közül.Ezt pedig nem akarod.Tehát íme egy jó példa:a lakásban is tartsd néha pórázon,és sétálj vele egy kicsit.

Minden küszöbnél te lépj be először.A nap folyamán legyél vele szigorúbb,kimértebb,és az se tragédia ha egy kicsit félni fog tőled akkor.Ez azt jelentette hogy már nagy a TEKINTÉLYed a szemében.Soha nem szabad közel engedni magadhoz a kutyád.Ő behódol neked,mint falkavezérnek,és így is jó.

2010. dec. 16. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:
nem kell "falkavezérnek" lenni egyik vagy másik embernek-de vezetőnek mindegyikőjüknek, és akkor nem lesz gond a változással-ha anyukád vállalta és nála marad akkor egyszerűen neki kéne többet foglalkoznia vele és egyértelműsíteni a családi hierarchiát, ha pedig te foglalkozol vele, te neveled akkor normális embernek meg sem fordul a fejében,hogy a kutya nélkül folytatja az életét...
2011. okt. 30. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!