Zsírcsomó kutyán. Szerintetek mi legyen vele?
Én sem bántanám. A kutyus már nem fiatal, nem lenne jó altatni emiatt.
És ha tényleg csak egy zsírcsomó, akkor az ártalmatlan.
Dokin minden évben megnézi, megtapogatja, én is szoktam neki fogdosgatni,direkt hogy fáj-e neki,de nem. Most már azért nyilván nagy,és féltem,hogy baj-e. És mi számít annak,hogy gyorsan növekszik? Mert ez kb 4 éve van ott, az utóbbi 1 évben kezdett el igazán nőni. Lehet,hogy hormonális ,mert akkor lett a kutyus ivartalanítva. De azóta is látta doki és akkor is ezt mondta.
Köszönöm a választ!
Minél kevesebbet fogdosd, mert ha tényleg valami daganat, attól csak rosszabb lesz. A hirtelen növést észre fogod venni, hidd el, sajnos tényleg elég látványos, pláne ha a fején van. A régi öreg kutyám emlődaganata kb. 2 hét alatt a duplájára nőtt. Ha a bőrrel együtt elmozog, jó eséllyel tényleg csak valami kis zsírdaganat, amit kár piszkálni, az altatás több kárt tenne, mint a csomó.
Szerintem azzal, hogy ivartalaníttattad, épp hogy javítottad a kutyád esélyeit, hiszen az ivartalanított kutyák sokkal ritkábban lesznek rákosak. 2 ivartalanított szukám van, 10 és 6 évesek, az egyiknek a szügyén, a másiknak a nyakán van egy kis zsírcsomó, egyiket se piszkáljuk, szintén orvosi rendelvényre. Majd esetleg, ha mondjuk fogkőleszedés vagy egyéb miatt úgyis el kéne őket altatni, akkor "mellesleg" ki lehet szedni a daganatot is, de csak ezért altatni túl rizikós, főleg öreg kutyánál.
Köszönöm szépen!
Nem szoktam mindennap piszkálni,de mivel olyan helyen van ahol gyakran simogatom, ezért hozzáér a kezem, de nem jelez akkor sem ha direkt azt fogom. A bőrrel együtt mozog, olyan mint nekünk egy pattanás, ki lehet tapintani jól, de semmi extra.
Köszönöm szépen neked is a válasz!
És igen, nekünk is van egy szemölcsünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!