Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktattad szobatisztaság...

Hogy szoktattad szobatisztaságra a kutyádat?

Figyelt kérdés
Nemrégen került hozzánk (lakásba) került egy beagle keverék kutyus, nagyon aranyos, csak annyi baj van vele, hogy mindig bepisil... Vettünk almot is és sokat is járunk le vele sétálni, de még mindig sok a 'baleset'. Légyszi, segítsetek, hogyan szoktassam biztosan alomra/szobatisztaságra?
2010. nov. 16. 19:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4%

Bottal,összecsavart újsággal, vagy ami épp kéznél volt...

A simogatástól meg jutalomfalatkától nem fog rászokni a vécére.

2010. nov. 16. 19:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

én megfigyeltem,h mennyi idő utána kell neki.Pl. adtam neki enni,inni 10kor,megfigyeltem,h mennyi idő után pisil.Neki kb.3/4 óra volt.És azután,h mindig etettem,itattam,fél óra múlva mentünk is ki az udvarra.

Reggel, ahogy felkelek az az első,h kiviszem,este is lefekvés előtt.A kiskutyák többször wécéznek,mint a felnőtt kutyák.Az almot az enyém sem szokta meg.Ja és ahoá pisil a lakásban,annak a helyét jól tisztítsátok ki,mert ha érzi a szagot,akkor oda fog menni. rem sikerülni fog nektek is megtanítani mihamarabb. :)

2010. nov. 16. 19:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok türelem és megértés! Beaglem van, nehezen lett szobatiszta.

Ne bántsd, mert nem fogja érteni miért kapja. És csak tőled fog félni.

2010. nov. 16. 19:10
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Lecsesztem párszor és rászokott. Annyi, hogy gyorsnak kell lenni, fél óra múlva már nyilván nem tudja mért szivatod...
2010. nov. 16. 19:14
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
ne bántsd,mert úgysem tudja,h mért kapja
2010. nov. 16. 19:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Első válaszoló: Hogyne szokna rá? Téged is vertek amikor kicsi voltál és bepisiltél??? Baromság!!! Sose verd meg a kutyád mert csak félni fog tőled!!Nálunk úgy szokta meg, hogy az elején kb 2 óránként rohangáltam le vele. Amikor kint pisilt, kakilt nagyon megdicsértem és adtam neki jutifalit.:-) Minden alvás után pisilniük kell, úh akkor mindenképpen le kell vinni őket. Levittem még minden evés és játék után is. Aztán egyre hosszabb ideig bírta tartani. Azt onnan fogod látni, hogy amikor leértek nem kell rögtön pisilnie. Sok sikert és kitartást!!!!!!
2010. nov. 16. 19:15
 7/13 A kérdező kommentje:
És mondjuk van tippetek arra, hogy hogy értessem meg vele h az almot nem ásni, rágni, enni kell, hanem belepisilni?
2010. nov. 16. 19:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Az enyimé magától szobatiszta lett.Egyszer kétszer megdicsértem ha lent végezte el.Lakásban meg nem szóltam érte semmit csak feltakarítottam :D

Előző kutyánknál néha mondtuk,hogy nem szabad.De amíg kicsik nem zárnak rendesen az izmaik ezért pisilnek kailnak be .

Alomra talán úgy tudod,hogy teszel bele egy kis pisit,hogy ott legyen a szag neki.De "homokozni" imádnak a kölykök,majd kinővi :D

2010. nov. 16. 20:27
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Megnézném, hogy szoktatod rá kutyaeledellel a kutyádat arra hogy a dolgát az alomba végezze...

Mellesleg nem megverem,max. rásuhintok.

2010. nov. 16. 20:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Kezdő kutyás voltam, ő az első kutyám. Semmit sem tudtam a kutyáról, csak azt, hogy szeret a társaságomban lenni, és nem akar tőlem elszakadni egy pillanatra sem. Odapipilt a szőnyegre, pedig nyitva volt az ajtó, kimehetett volna. De nagyon kicsike volt, két napja nálam, és már akkor is sok kilós...én pedig csináltam egy nagy hibát, amit tudom, hogy nem lett volna szabad, de hosszútávon hatásosnak bizonyult, mert soha többé nem csinált ilyesmit.

Rácsaptam az orrára. Méghozzá elég határozottan, igaz, csak egyszer. A kölyök orra vérezni kezdett, és ettől annyira megijedt, hogy riadtan forogni kezdett, és hangosan sírt. Én is megijedtem, felkaptam, mint egy kis koffert (csak két kézzel bírtam el), és kicipeltem a folyosón keresztül a fürdőbe, mert nem tudtam, mit csináljak a síró kiskutyával. Lemostam, ölelgettem, vígasztaltam, ő meg a cicimnek nyomta a fejét, a bal oldalon (utóbb megtudtam, hogy az anyja szívdobogását kereste szegénykém). Aztán megnyugodott, hamar elállt a vérzés, és a kutya soha többet nem pisilt be. És az orrát azóta is félti tőlem, ha dühös vagyok rá, azonnal lenyomja a földre a fejét, hogy bocsánatot kérjen. De most hat éves, és többet nem ütöttem meg. Mindketten megtanultuk a leckét.

2010. nov. 16. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!