Mit tehetnék? Nagyon aggódok miatta.
Hát ez elég sok minden lehet! Emberi samponnal ne fürdessétek, nekik külön kutyasampon ajánlott. A sérült bőr egyébként amúgy is szerintem elég érzékeny vízre.. még jobban kiszárítja.
Ha a szőrében élő élősködőről lenne szó (bolha,tetű) akkor szerintem nem hullott volna ki a szőre.. Nem lehet hogy rüh vagy valami más bőrben élő szörnyűség miatt vakarózik? Vidd másik dokihoz is, hátha többet tud mondani!
szia! A nyáron a mudimon kialakult egyik napról a másikra egy tenyérnyi, zöldes, nedves folt. Nagyon megijedtem, onnan a szőre is elhullott. Nagyon vakarta, nedvedzett is. Elvittem dokihoz, és bolhaallergiás! Attól volt, hogy egy bolha megcsípte. (használtam Frontline-t akkor is...)
Szóval ilyenekre is lehet gondolni. Csak egy ötlet. Szerencsére a szőre visszanőtt azóta.
A bőrbetegségeket nehezen diagnosztizálják embernél is, nemhogy kutyánál.
Ilyen kérdések itt mindig veszélyesek, mert látatlanban nem orvosi tanáccsal nagyságrendekkel több kárt okozhatsz a kutyának.
Ez itt nem orvosi tanácsadás és nem kellene mindenféle tanácsot megfogadni, csak mert másnak is volt a kutyája bőrbeteg.
Én is csirkeallergiára gondoltam. Milyen tápot kap?
Csak tipp, de próbáljátok ki az Acana bárányos-almás tápját, az kifejezetten allergiás kutyáknak való.
Ilyesmi? [link]
Mert ez bizony allergia. Ha szerencséd van, akkor csirke allergiás, azt viszonylag könnyű kizárni az előttem is említett antiallergén bárányos táppal.
Ha attól nem jön rendbe, akkor viszont allergiavizsgálat kell, ami embernél se egyszerű.
Mit eszik? Ha Chappy-Pedigree- Friskies vagy valami hasonló bolti mocskot, akkor sürgősen váltsatok tápot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!