Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék? Nagyon aggódok...

Mit tehetnék? Nagyon aggódok miatta.

Figyelt kérdés
Van egy westi kutyám és a nyáron kialakult nála egy bőrbetegség és voltunk állatorvosnál nem is 1x és még annak ellenére sem múlt el neki. Már nagyon aggódom... Szerintetek mit tehetnék még?
2010. nov. 16. 18:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát ez elég sok minden lehet! Emberi samponnal ne fürdessétek, nekik külön kutyasampon ajánlott. A sérült bőr egyébként amúgy is szerintem elég érzékeny vízre.. még jobban kiszárítja.

Ha a szőrében élő élősködőről lenne szó (bolha,tetű) akkor szerintem nem hullott volna ki a szőre.. Nem lehet hogy rüh vagy valami más bőrben élő szörnyűség miatt vakarózik? Vidd másik dokihoz is, hátha többet tud mondani!

2010. nov. 18. 18:48
 12/17 anonim ***** válasza:

szia! A nyáron a mudimon kialakult egyik napról a másikra egy tenyérnyi, zöldes, nedves folt. Nagyon megijedtem, onnan a szőre is elhullott. Nagyon vakarta, nedvedzett is. Elvittem dokihoz, és bolhaallergiás! Attól volt, hogy egy bolha megcsípte. (használtam Frontline-t akkor is...)

Szóval ilyenekre is lehet gondolni. Csak egy ötlet. Szerencsére a szőre visszanőtt azóta.

2010. nov. 18. 19:35
 13/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb westie csirkére allergiás. A tünetek bármikor előjöhetnek ebben az esetben, akár idősebb kutyán is. Talán próbáljátok ki, hogy innentől kezdve nem adtok neki csirkét, sem csirkés kutyatápot (eléggé oda kell figyelni, mert sok tápot úgy hirdetnek hogy pl. bárányos, közben meg csirkével van tele, szóval el kell olvasni az összetevőket). A mi westienkkel is ez volt, a csirkemegvonás óta teljesen tünetmentes.
2010. nov. 18. 22:19
 14/17 anonim ***** válasza:

A bőrbetegségeket nehezen diagnosztizálják embernél is, nemhogy kutyánál.

Ilyen kérdések itt mindig veszélyesek, mert látatlanban nem orvosi tanáccsal nagyságrendekkel több kárt okozhatsz a kutyának.

Ez itt nem orvosi tanácsadás és nem kellene mindenféle tanácsot megfogadni, csak mert másnak is volt a kutyája bőrbeteg.

2010. nov. 19. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is csirkeallergiára gondoltam. Milyen tápot kap?

Csak tipp, de próbáljátok ki az Acana bárányos-almás tápját, az kifejezetten allergiás kutyáknak való.

2010. nov. 19. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Ilyesmi? [link]

[link]

Mert ez bizony allergia. Ha szerencséd van, akkor csirke allergiás, azt viszonylag könnyű kizárni az előttem is említett antiallergén bárányos táppal.

Ha attól nem jön rendbe, akkor viszont allergiavizsgálat kell, ami embernél se egyszerű.

Mit eszik? Ha Chappy-Pedigree- Friskies vagy valami hasonló bolti mocskot, akkor sürgősen váltsatok tápot.

2010. nov. 19. 13:42
 17/17 A kérdező kommentje:
eddig házi kosztot evett amiben jócskán volt csirkeszárny vagy csirkeláb...nem voltam tisztában vele hogy allergiás lehet rá..most majd ezen a héten megyünk el egy másik állatdokihoz és tápot is veszek neki amit ajánlottatok...köszönöm az eddigi válaszokat..:)
2010. nov. 19. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!