Miért fáj egyeseknek, hogy valaki gyereket, valaki kutyát "tart"?
Van egy ismerősöm, sőt több, akik házasok, és nem gyereket nevelnek, hanem van 2-3 kutyájuk. És sok ismerősöm meg nekem mondja, hogy milyenek már, hogy gyereke helyett kutyát tartanak, a kutya nem= egy gyerekkel, meg minden. És olyan ismerősöm mondja, akinek van 1-2 gyereke, és nincs ideje semmire, meg nem tudja elvinni a gyerekeit sehova, mert megszólták, hogy hogy viselkedik a gyereke, és a kutyásoknak meg van idejük elmenni ide-oda, meg hasonlók.
Most az ilyen embereknek miért gond, hogy van aki gyereket szül, van aki kutyát tart?
Azt én se tudom miért fáj annak aki kutyát nevel.
Nekem meg olyan ismerősöm van, aki nem tud gyereket szülni. Így a férjével kutyát nevelnek.
Én is a kutyáimat nevelgetem, mert ebbe a világba nem akarok gyereket.
Én is és a barátom is szinte minden nap megkapjuk, hogy miért nem szülök már egy gyereket, és foglalkozunk azzal, minthogy a kutyánkkal foglalkozunk. Amikor megkérdezte a szomszédom, hogy mivel etetem a kutyát, és mennyibe kerül, én meg el mertem mondani, hogy Orijenre váltottunk, és 20 ezer forint egy hónapban a kajája, akkor teljesen felháborodott, hogy abból már egy kis gyereket is el lehetne tartani, mi meg a kutyánkra többet költünk egy hónapban, mert az csak a kajája. Szóval mi is megkapjuk szinte minden nap ezt..
Lassan 23 éves vagyok, a barátom 25 lesz, és igen, nálunk bármikor jöhet a baba. Mindketten dolgozunk, szerencsére jó anyagi háttérből is jöttünk, és jól is állunk anyagilag, így beleférne még egy baba is az életünkbe, a lakásunkban pedig van kialakítva babaszobának való szoba :) Szóval babafogadásra készen vagyunk, nem erőltetjük a témát, de ha jön, akkor hadd jöjjön. Van egy kan border collie-m, aki ugye rengeteg mozgást igényel, mégis lenne a baba mellett időm rá, ha pedig az első hetekben nem, a barátom úgyis megtenné helyettem, sosem szenvedne hátrányt a kutyám azért, mert baba született. Most jelenleg ugyan 2 kutyánk van, kiegészültünk egy német juhásszal, de ő a szüleimhez fog költözni, a nagy udvarba, úgy döntöttünk, lakásban nem tartjuk őt, mégiscsak jobb lenne neki a szüleimnél, ők meg nagyon szívesen vállalnák őt a másik kutyájuk mellé. Én és a barátom alapból kiránduló természetűek vagyunk, legutóbb is csak 2 napot bírtunk egy wellness szállodában a kutyánk nélkül. Nyilván a gyerek megkapná azokat az élményeket is, ami kell neki, wellness, strand, kirándulás, játszóház, sport, barátok, buli.. persze minden meglenne. De a kutyánk mellett is jól érezné magát, amikor kirándulni mennénk. Hetente-kéthetente szoktunk kirándulni menni Mentával, és akkor a gyerek is jönne. Engem is így neveltek, mikor már járni tudtam mentem a szüleimmel és a kutyáinkkal kirándulni :) Én nem csinálok ebből problémát, egy kutyával nagyon jól elvagyok, az életembe még egy gyerek is jól beleférne.
Kedves Ninna!
Te egy border colliet tartasz lakásban?
És befogadtál egy 5 hónapos német juhászt, majd rájöttél, hogy nem megy és lepasszolod a szüleidnek? Szerintem felelőtlen vagy, és azt tanácsom tényleg csak jó szívvel, hogy ne vállalj még gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!