Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hirdetésről?

Figyelt kérdés

[link]

ti vennétek tőle?

2010. nov. 14. 16:33
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

maradjunk annyiban, hogy énnekem az is ugyanolyan jó tenyésztő, akinél opció a tk

a többieknek köszi és a blogot külön köszönöm

írhattok még nyugodtan

2010. nov. 14. 18:58
 12/25 A kérdező kommentje:

igen cskitti ez a bejegyzés a blogon

de gondolj bele, megmarad neki több kutya pl, annyival nem lenne szerintem se pénze, se ereje foglalkozni , úgyhogy az még rosszabb!

2010. nov. 14. 19:01
 13/25 A kérdező kommentje:

18:57

már miért ne lehetne jó? az egyik legnevesebb szülőpártól van ha minden igaz

elég sok tenyésztő csinál ilyet

és csakitti, az ilyen hibás kutyákra, amiket odaadnak féláron az nem hiszem hogy egészséges, pl amire rábélyegzik hogy nem tenyészthető, a szememben rosszabb mint egy szaporított, hiába van ugyanazon a tápon nevelve, a táp nem számít ebből a szempontból

2010. nov. 14. 19:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A felülbélyegzett törzsköny, az törzsköny, ismert vérvonal, tuti, hogy nem rokonok a felmenők, ki lett választva a párosítás, ismered a teljes családfát.

A szaporított kutyánál meg fogalmad sincs, hogy 3 generációval feljebb tesók voltak a kedves szülők rokonai. De te tudod.

Aki olaszba ad kutyát, az szerintem jó mélyre eláshatja magát. Ezeknek a kutyáknak kb. 30%-a meghal már útközben a kamion sötétjében egy autópályán. Ezzel számolnak is a felvásárlók, ez az amortizáció.

Egy normális tenyésztőnél nem marad meg kutya, mert általában előjegyzés van az alomra.

Szerintem a blogból is kiderül, hogy a kislány ugyan naív, és jó indulatú, aki jól bánik a saját kutyájával, de a szülei mezei szaporítók.

Olvasd csak el, milyen követelményeknek feletek meg egy igényes tenyésztőnél született dobi baba szülei: [link]

Lehet, hogy foghibás, vagy színhibás egyed becsúszik, de ilyen helyről, tuti, hogy stabil idegrendszerű, jó genetikájú kutyát kapsz.

2010. nov. 14. 19:10
 15/25 anonim ***** válasza:
Aki odaadja törzskönyv nélkül, annak nem a fajtanemesítés a célja, hanem az, hogy minél több kiskutyát gyártson eladásra. Tehát szaporító. A tenyésztő minden esetben törzskönyvezteti az összes kiskutyát.
2010. nov. 14. 19:24
 16/25 anonim ***** válasza:

Egy alom soha nem lesz tökéletes. Mint ahogy senki se tökéletes. Mindig becsúszik egy fog vagy szín hiba.

Szerintem egy normális tenyésztő akinek szíve van, az nem fogja lealtatni ezeket a ,,hibás " egyedeket hanem féláron vagy ajándékba adja, csak és kizárólag leinformálható helyre. Természetesen szerződéssel.

A tk. felül pecsételése azt jelenti, hogy a szülő nem rendelkezik az előírt minősítéssel. Vagyis nincs meg valamelyik szülőnek a tenyész szemléje.

DE! Akkor is felpecsételik a papírt, ha idő elötti fedeztetés történt ( a szuka első vagy második tüzelésénél ).

Viszont minden felül pecsételt tk. a duplájába kerül a pecsét nélküli tk. -nek.

Tehát az elég nagy veszteség lenne egy színhibás kölyök tk.- t kiváltani akivel nem fognak tenyészteni.

Meg azért is nem szoktak ilyenkor adni papírt, hogy ne legyen párosítva.

A szerződésbe meg ilyenkor benne szokott lenni az ivartalanítási kötelezettség.

2010. nov. 14. 19:59
 17/25 anonim ***** válasza:
41%

csakkitti

fajtától függően nem azonos a tk ára! tehát nem csak 5500ft! a ritkább fajtájúaknál sokkal drágább! 3 évvel ezelőtt a barátomnak a mopszjára 15ezer ft volt a tk!

2010. nov. 14. 20:18
 18/25 anonim ***** válasza:

Az tuti, hogy nem azért volt, mert mopsz, hanem mert mondjuk sügőrsségivel kérte.

Itt vannak az árak: [link]

Jogos, a felülbélyegzett nem 5500, hanem 9000 Meoe tagoknak, de azt gondolom, ez még mindig nem indok arra, hogy 20 ezerrel olcsóbb legyen tk nélkül.

Fajtától annyiban függ, hogy a magyar fajtáknak olcsóbb.

Mindenesetre kérdező, ahol olaszországba adnak el kutyákat, kamionra, ott nem a fajtajelleg őrzéséről van szó, az biztos, és ahol opció a törzskönyv, ott valami csalás van a dologban, az is biztos.

Te tudod, de ennél az árnál nem sokkal drágább egy igazi minőségi dobbermann is, és annyi pénzt, amennyibe egy jó helyről származó kiskutya kerül, ráköltesz a kutyára az első évben garantáltan. Tehát ha a tartása nem gond, akkor inkább tedd félre a rászánt pénzt egy évig, és vegyél jó helyről kiskutyát.

Csak azért kardoskodom ennyire, mert annó én sem így gondolkodtam, és van egy olyan kutyám, aki jellemre a fajtajelleget csak nyomokban hordozza, és küllemre is csak akkor hasonlít, ha nincs mellette egy másik kutya, aki valóban fajtatiszta. Emelett két műtéten estünk át eddig örökletes betegségek miatt, na ezt nem kívánom senkinek.

Mindenestre egy olyan kutyánál, mint a dobi, egy diszplázia szűrés feltétlenül indokolt, mert ha kifogsz egy dp-s egyedet, akkor a gatyád is rámegy a táplálékkiegészítőire és az esetleges műtétre, ami akár 300 ezer forint is lehet. Arról nem beszélve, hogy végig nézni egy dp-s kutya szenvedéseit, az komoly lelkis fájdalom a gazdának is.

2010. nov. 14. 20:38
 19/25 anonim ***** válasza:

csakkitti

Értem mit akartál mondani.

Persze ez is benne van a pakliban.

Ám ha szét néz az ember, kiállításokra jár ott tud válogatni hogy kitől akar kölyköt.

Én szerencsére egy nagyon korrekt tenyésztőt fogtam ki.

Kérdezőnek egy jó tanács amit érdemes megfogadni.

Szerződés nélkül ne hozz el sehonnan kutyát.

2010. nov. 14. 21:11
 20/25 anonim ***** válasza:

Színhibás kölyköknek is jár a rendes törzskönyv! Ez nem attól függ, hogy a kölyök mennyire felel meg a standardnak, márcsak azért sem, mert abban a korban ez még nem mindig derül ki. Szóval attól, hogy egy kölyök nem teljesen felel meg standardnak, még ugyanúgy törzskönyvezik. Az más kérdés, hogy később a tenyészszemlén már nem fog átmenni.

A mopszok törzskönyvezése pedig ugyan annyiba kerül, mint bármely más fajtának. A TK ára nem fajtafüggő.

2010. nov. 14. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!