5 napja lett a szuka kutyám ivartalanítva! Azóta annyira fél, hogy szaladva menekűl a lakásba olyan helye ahol el tud bújni! Lemenni nem akar, hiába mondom neki hogy megyünk egyszerűen nem akar?
Szia!
Én csak a macskám példájából tudok válaszolni. Ő olyan volt utána egy hétig, hogy nem lehetett a közelébe menni, mert rögtön karmolt és lefújt. Szerintem ez egy fajta harag lehet, amiért fájdalmat okoztunk neki. Ő nem érti, hogy ez miért jó, ő csak a fájdalmat érzi. Amint ez elmúlt a cicám is visszaváltozott.
A kutyámnál az volt, hogy ő is mindig rohant ha elindult, (el akart szaladni a fájdalom elől, nem tudom) de ő is bebújt a házába, meg ilyen helyekre. Biztos, hogy a tied fél?
Igen, valószínűleg értetlen szegénykém, és fél, hogy újra fájdalmat okoznak neki.
Az én kutyusom azelőtt is bújós volt, az a "Ölelj magadhoz, fogd meg a mancsomat, és képen akarlak nyalni!" fajta, de amikor hazaérkeztünk két napig le sem lehetett vakarni, ha egy percre megálltam, azonnal a lábamra ült, és nekem dőlt. Valószínűleg azt akarta mondani, hogy "Ne engedd, hogy még egyszer fájdalmat okozzanak!"
A te kutyusod is egyenlőre a biztonságos helyeket keresi, de majd elmúlik ez, és ugyanolyan lesz, mint azelőtt, ne aggódd túl. Ha kiszedték a varratokat, és lement róla a fertőtlenítő szaga, majd megnyugszik.
Van rajta gallér, ugye?
Mert az enyémnek semmi fájdalma nem volt, a tölcsér okozta az összes ilyen tünetet. Mármint valamennyi persze, volt, de a ugyanezeket a viselkedési formákat a tölcsér okozta, annyira utálta. Persze ne vedd le, mert akkor nyalogatja a sebet, esetleg rágja és tovább tart a gyógyulási idő.
Amúgy örülök, hogy ivartalanítottad! Rendes gazdi vagy!
Jah és ne félj, 100% hogy nem marad ilyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!